Θανάσης Καββαδάς: Η κυβέρνηση δεν είχε και δεν έχει σχέδιο για την Λευκάδα. Τους προκαλώ να μας πουν ένα μεγάλο έργο που έκαναν…”


Παρουσία πλήθος κόσμου, όλων των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας από την Λευκάδα, πολλών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, στελεχών του κόμματος, τους οποίους ευχαρίστησε τον καθέναν προσωπικά ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Στην ομιλία του έκανε έναν απολογισμό του έργου του στα χρόνια που είναι βουλευτής όταν όπως ανέφερε το Σεπτέμβριο του 2015, με εμπιστευτήκατε με την ψήφο σας και με τιμήσατε για να σας εκπροσωπώ στη Βουλή των Ελλήνων.

“Υπηρέτησα και υπηρετώ με συνέπεια τις ανάγκες των πολιτών της Λευκάδας, του Μεγανησίου, Καλάμου και Καστού, με όλη μου την αγάπη και  δύναμη.

Από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκα βουλευτής, δεσμεύτηκα ότι θα είμαι βουλευτής όλων των Λευκαδίων, μία υπόσχεση που θα συνεχίσω να τηρώ.

Οι πόρτες του γραφείου μου είναι ανοιχτές για όλους τους πολίτες της Λευκάδας, δεν αρνήθηκα τη συνεργασία με κανέναν τοπικό ή θεσμικό εκπρόσωπο πάντα με γνώμονα το καλό του τόπου μας, όποια κι αν ήταν η κομματική του ταυτότητα.

Δεν αρνήθηκα να ακούσω τα προβλήματα οποιουδήποτε συντοπίτη μας και προσπαθώ να δώσω λύσεις χωρίς να με ενδιαφέρουν οι πολιτικές πεποιθήσεις.

Ταυτόχρονα αξιοποιώντας την εντολή που μου έδωσαν οι πολίτες της Λευκάδας, διεκδίκησα όλα αυτά που η Λευκάδα δικαιούται και της αξίζουν, με περισσότερες από 300 παρεμβάσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Θεωρώ ότι στο πλαίσιο όσων μπορούσα να διεκδικήσω ως βουλευτής αντιπολίτευσης, προσπαθήσαμε για πολλά και με τη δύναμή σας πολλές φορές βρήκαμε λύση για τα προβλήματα, η ασκήσαμε πιέσεις επιταχύνοντας διαδικασίες.”

Ο βουλευτής Λευκάδας αναφέρθηκε στην διεκδίκηση καλύτερων υπηρεσιών υγείας για όλο το νομό, λέγοντας ότι, ” διεκδικήσαμε γιατρούς για το νοσοκομείο Λευκάδας, για το Μεγανήσι, τα μικρότερα νησιά μας Κάλαμο και Καστό, που χωρίς υπερβολές οι κάτοικοι τρέμουν στην ιδέα να αρρωστήσουν.

Αγωνιζόμαστε όχι απλά να μεταφερθεί το νοσοκομείο σε νέο κτίριο, αλλά να είναι σύγχρονο, με επάρκεια γιατρών, νοσηλευτών, κλινικών και απαιτούμε να ολοκληρωθεί η μονάδα τεχνητού νεφρού με νέα σύγχρονα μηχανήματα αιμοκάθαρσης, ώστε να νιώθουμε ασφαλείς.

Προσπαθούμε να βάλουμε τέλος στις συνθήκες ντροπής που επικρατούν στο κέντρο υγείας Βασιλικής, για να έχουμε καλύτερες κτιριακές εγκαταστάσεις, ένα νέο σύγχρονο ασθενοφόρο και να λειτουργήσει σταθμός ΕΚΑΒ, ώστε να εξυπηρετούνται Άμεσα οι κάτοικοι και χιλιάδες επισκέπτες της νότιας Λευκάδας.

Προσπαθήσαμε και για μένα είναι θέμα κομβικής σημασίας, αλλά  και για την ασφάλεια των πολιτών και για την ανάπτυξη του τόπου μας, να ολοκληρωθούν οι οδικοί άξονες που οδηγούν στο νησί μας.

Είναι για μένα προσωπικό στοίχημα να φτάνουμε επιτέλους σώοι και πιο γρήγορα από το δρόμο της Αμβρακίας, Βόνιτσας Λευκάδας και του Ακτίου Αγίου Νικολάου.

Αγωνιστήκαμε για τη βελτίωση των συνθηκών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με αιχμή την παραμονή στο νησί της ανώτατης εκπαίδευσης και τον αγώνα αυτό τον δώσαμε μαζί με 49 φορείς από τη Λευκάδα, την Αθήνα, από όλες τις παρατάξεις και τους ευχαριστώ πολύ για αυτό.

Διεκδικήσαμε και πετύχαμε να κερδίσουμε 3 χρόνια παράταση στο κτηματολόγιο, για να διορθωθούν τα λάθη που είχαν γίνει σε περιοχές της Λευκάδας, σταθήκαμε όλοι ενωμένοι μπροστά στις συνέπειες του καταστρεπτικού σεισμό του 2015 και αγωνιστήκαμε για τους σεισμόπληκτους και τα δικαιώματά τους.

Το βοήθημα, την στέγαση όσων έμειναν χωρίς σπίτι, για την ποσόστωση στους αποφοίτους λυκείων για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια, για τις φοροελαφρύνσεις, τα δάνεια και τις ασφαλιστικές εισφορές τους.

Αναδείξαμε στοιχεία του πολιτισμού μας, ευχαριστώντας την Αρβανίτη Μαυρέτα, που ενίσχυσε την πρόθεση του και μαζί κινήσαμε όπως ανέφερε τις διαδικασίες και σύντομα θα ενταχθεί το Καρσανικο κέντημα στον κατάλογο της εθνικής άυλης κληρονομιάς της Unesco.

Το ίδιο διεκδικούμε μαζί με τον Χαράλαμπο Κοντογιώργη, πρόεδρο Εγκλουβισάνων Αττικής και τον Μίμη Κούρτη, για τις φημισμένες παγκοσμίως φακές Εγκλουβής.

Το Σπύρο Σκλαβενίτη για το Καρσανικο μαχαίρι και τον Ευάγγελο Γεωργάκη, πρόεδρος συλλόγου ” η Φανερωμένη Ηλιουπόλεως” για το παραδοσιακό παιχνίδι με τις ξύλινες μπάλες “Αμπαλί” που έχει τις ρίζες του στην ενετοκρατία.

Αντίστοιχα καταβάλλουμε προσπάθεια για την κατασκευή μνημείου και την ανάδειξη της πολύ σημαντικής ιστορικής στιγμής που συνέβη τον Ιούλιο του 1807, στο μαγεμένο της Νικιάνας Λευκάδας, όπου ο Καποδίστριας μαζί με τους οπλαρχηγούς της Ρούμελης, φύτεψαν τον σπόρο της Επανάστασης του 1821.”

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο βουλευτής Λευκάδας ανέφερε ότι το πρόσημο της σημερινής κυβέρνησης για τη Λευκάδα είναι αρνητικό.

“Τους προκαλώ να μας πουν Έστω ένα σημαντικό έργο που έγινε στο νομό μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Όχι μόνο δεν έγινε, αλλά και ότι ήταν δρομολογημένο, όπως το έργο της υποθαλάσσιας ζεύξης ακυρώθηκε, για να το εξαγγείλουν Και πάλι ένα χρόνο μετά, με σκοπό να το οικειοποιηθούν. Αλλά και πιο απλά καθημερινά πράγματα για τους Λευκαδίτες δεν έγιναν.

Όλες οι εκκρεμότητες όλα όσα έχουν μπει στον πάγο έχουν ονοματεπώνυμο.

Είναι το γυμνάσιο της Βασιλικής και το 5ο νηπιαγωγείο Λευκάδας, που ακόμα μετά από τρία χρόνια δεν αποκαταστάθηκαν οι ζημιές από τους σεισμούς.

Είναι οι εκκλησίες, όπως η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο Αθάνι, που κατέρρευσε και άλλες που δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί.

Είναι τα έργα πρόσβαση στους Εγκρεμνούς και τον Γιαλό που είναι σημαντικά για τον τουρισμό και την οικονομία του νησιού, που για τρία καλοκαίρια είναι κλειστές.

Είναι ο δρόμος της Λαγκάδας στην Ορεινή Λευκάδα που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει.

Η νέα χάραξη του δρόμου από την διασταύρωση του Πόρου ως την παραλία της Ρούδας που είναι ακόμα σε εκκρεμότητα.

Το θέμα των σκουπιδιών με τη χωματερή, σχεδόν μέσα στην πόλη που ακόμα δεν έχει λυθεί.

Είναι το μεγάλο έργο που ξεκίνησε επί Νέας Δημοκρατίας, το νέο νοσοκομείο, που αναβάλλεται η παράδοση του από μήνα σε μήνα.

Ο κύριος Τσίπρας και η κυβέρνησή του προγραμματίζουν κοντά στις εκλογές να κόψουν την κορδέλα. Για να δούμε όταν την κόψουν την κορδέλα θα λειτουργεί το νοσοκομείο; έχω μία απορία για αυτό.

Είναι το γεγονός ότι στο νησί του πολιτισμού και των ποιητών, δεν υπάρχει ούτε ένα θέατρο, ένας κινηματογράφος και πολλά άλλα.

Το μόνο που κατάφεραν είναι να καταργήσουν το αστυνομικό τμήμα στην Καρυά και αν δεν προσπαθούσαμε θα είχαν κλείσει και αυτό της Βασιλικής.

Με λίγα λόγια η κυβέρνηση δεν είχε και δεν έχει σχέδιο για τη Λευκάδα.

Για τη Νέα Δημοκρατία η περιφέρεια είναι η κεφαλή της ανάπτυξης και η αλήθεια είναι οτι τι έχει ένα αναπτυξιακό σχέδιο τη Λευκάδα. Αποτελούν η δέσμευση του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη, τρία σημαντικά έργα.

Να κατασκευαστεί η υποθαλάσσια ζεύξη της Λευκάδας με την Αιτωλοακαρνανία.

Να συμπεριληφθεί το νησί μας σε ένα δίκτυο μαρίνων στα Ιόνια νησιά, που θα βοηθήσει τον τουρισμό και την ανάπτυξη.

Για εμένα αποτελεί βασική προτεραιότητα η κατασκευή σύγχρονης Μαρίνας στο Βλυχό, ένα έργο που από το 2014 ως δημοτικός σύμβουλος έχω θέσει ψηλά στην ατζέντα και έχω καταθέσει σχετική πρόταση και στο υπουργείο.

Αποτελεί δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, να ολοκληρωθούν οι οδικοί άξονες που οδηγούν στη Λευκάδα.

Οι δεσμεύσεις αυτές αποτελούν μέρος του συνολικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη που επιθυμούμε ως Νέα Δημοκρατία για όλη τη χώρα.”

Στο τέλος ο βουλευτής Λευκάδας απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες αυτής της χώρας, να συμμετάσχουν στην προσπάθεια μας ενεργά.

“Βρισκόμαστε σε μία μακρά προεκλογική περίοδο, η οποία θα είναι σκληρή. Το σίγουρο είναι ότι οδηγούμαστε στις εκλογές μέσα σε ένα κλίμα πόλωσης και διχασμού χειρότερο και από αυτό της μεταπολίτευσης. Το μέλλον των παιδιών μας εξαρτάται από τις αποφάσεις μας και για αυτό γνωρίζετε καλά πόσο σημαντικό είναι να μην στερήσετε από το νομό μας την ψήφο σας.

Σας καλώ λοιπόν να είστε όλοι παρόντες και συνειδητά να στηρίξετε το όραμά μας για την επόμενη μέρα.”

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κύριος Καββαδάς ανέφερε ότι είναι από τους πολιτικούς που δεν βλέπει την πολιτική ως επάγγελμα η οικονομική αποκατάσταση, αλλά ως καθήκον συνεισφοράς στην κοινωνία και στον τόπο.

“Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτικούς που μπορούν να δώσουν λύσεις με όραμα και ελπίδα. Έχουμε μπροστά μας μία μάχη για την πολιτική σταθερότητα και την ανάκαμψη της χώρας.

Οι επιλογές μας είναι αυτές που θα κρίνουν πως θα πορευτούμε και τι θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή τη φορά δεν αναμετριέται η Νέα Δημοκρατία με το ΣΥΡΙΖΑ, η το ΠΑΣΟΚ, ούτε με ιδεολογίες, αλλά με τον κακό της εαυτό, αυτόν τον κακό εαυτό που αναδείχθηκε μέσα από την κρίση και δικαιολογημένα λόγω αυτών που συνέβησαν σε κάθε σπίτι, επιχείρηση, στη ζωή κάθε ανθρώπου, αλλά αδικαιολόγητα καλλιεργήθηκε από πολιτικές δυνάμεις εξουσίας. Το δικό μας χρέος είναι να μετατρέψουμε τα αρνητικά αυτά συναισθήματα, σε Ελπίδα και κυρίως σε πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Έχουμε πειστικές, ρεαλιστικές απαντήσεις, που δείχνουν ότι μπορεί να μπει τέλος σε αυτό τον κατήφορο.

Δεν θα κουραστούμε να λέμε ότι η Ελλάδα αξίζει καλύτερα, οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα, η Λευκάδα και Λευκαδίτες αξίζουμε καλύτερα.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 26254 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.