Η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου στην Ζάκυνθο για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ισχυρής σεισμικής δόνησηςΗ υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου έφτασε στην Ζάκυνθο λίγες ώρες μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και είχε απευθείας  ενημέρωση από τον Δήμαρχο Ζακύνθου κ. Παύλο Κολοκοτσά, τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας κύριο Δημήτρη Γιαννούλη, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Άκη Ζήβα, από υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου και της Περιφέρειας.

Ενημερώθηκε επίσης από τους αρμόδιους φορείς για τα αιτήματα των επαγγελματιών και επιχειρηματιών για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τη διακοπή των εργασιών, την αναταραχή και την ανασφάλεια που δημιουργείται από τις συνεχείς μετασεισμικές δονήσεις.

«Είναι γεγονός ότι η Ζάκυνθος άντεξε λόγω της αντισεισμικότητας των κτιρίων και των υποδομών της. Το μέγεθος των συνεπειών σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, εκκλησίες και μνημεία, θα το γνωρίζουμε όταν ολοκληρωθεί η καταγραφή.

Πρέπει όμως, άμεσα να  αντιμετωπισθούν τα αιτήματα του επαγγελματικού και επιχειρηματικού κόσμου για διευκολύνσεις στην αποπληρωμή των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεών τους.

Δυστυχώς, το Περιφερειακό Συντονιστικό Συμβούλιο, δεν εξέτασε τα θέματα αυτά και φυσικά δεν πήρε καμία σχετικά απόφαση παρέμβασης στο Υπουργείο Οικονομικών και στο  Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι ίδιοι οι φορείς προσέφυγαν στα αρμόδια Υπουργεία και εξασφάλισαν την παράταση των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων του μηνός Οκτωβρίου», δηλώνει η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κυρία Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 22640 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.