Η τυραννία του «πολιτικώς ορθού»Μας είχαν πει ότι η φιλοπατρία είναι αρετή, ότι η θρησκεία μας είναι που κράτησε παραδοσιακά το έθνος. Οτι η ελευθερία της σκέψης από τη μήτρα της κλασικής Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτη. Οτι η πλειοψηφία του λαού εκλέγει την Εθνική Αντιπροσωπεία που αποφασίζει επί παντός ζητήματος. Οτι το Σύνταγμά μας είναι ο Καταστατικός μας Χάρτης  και διατρέχει τη λειτουργία του πολιτεύματος, ότι το έθνος-κράτος υπερισχύει όλων των άλλων υποχρεώσεών μας, ότι είναι η ψυχή των Ελλήνων για την οποία αγωνίστηκαν να διατηρήσουν αλώβητα οι πρόγονοί μας. Οτι υπάρχει αρσενικό και θήλυ. Οτι οι μειονότητες έχουν ίσα δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Οτι οι Ελληνες πολίτες είναι ίσοι. Οτι η εργασία είναι δικαίωμα. Οτι η εθνική μας κυριαρχία είναι απαραβίαστη. Κι άλλα πολλά διδαχθήκαμε και μ’ αυτά πορευθήκαμε, πότε ειρηνικά και πότε όχι.

Πάντοτε με ιδέες και αξίες αναλλοίωτες όλα τα χρόνια, παρότι οι πολιτικοί και η πολιτική δεν ήσαν αντάξιοι των Θερμοπυλών που η βάσκανος μοίρα τους έτασσε να φυλάττουν! Μας κρατούσαν όμως οι παραδόσεις, τις οποίες διατηρούσαμε σταθερά, σχεδόν ευλαβικά. Σήμερα όμως, όλα αυτά που πιστεύαμε, σιγά σιγά, σαν το σαράκι που προχωράει στο ξύλο, τίθενται υπό αμφισβήτηση.

Μας λένε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι χάριν της πολιτικής ορθότητος θα πρέπει να αλλάξουμε κατεύθυνση, να συγχρονιστούμε. Να γίνουμε ένα με τη νέα εποχή. Οι εκπρόσωποί της επιχειρούν να αλλοτριώσουν και να αδρανοποιήσουν, όχι απλά τη μεσαία τάξη, αλλά τον στυλοβάτη μιας ολόκληρης κοινωνίας που πάντα έβγαζε τα κάστανα από τη φωτιά. Για τον σκοπό αυτό διαθέτουν και «χρησιμοποιούν» πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες, πολλούς από τον πνευματικό κόσμο, αλλά και δεκάδες ΜΚΟ. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι όποιος διαφωνεί μαζί τους είναι «καθυστερημένος», «αναχρονιστικός», «παλαιομοδίτης» και στη χειρότερη εκδοχή φασίστας.

Η συμμαχία αυτή της πολιτικής ορθότητας επικαλείται πάντα ως κίνητρο τη φιλανθρωπία και την προώθηση της «ισότητας». Στην πραγματικότητα, όμως, επιδιώκει την ισοπέδωση. Η δε χρηματοδότηση πολλών εκ των ΜΚΟ και άλλων οργανώσεων που έχουν συστρατευθεί σε αυτήν την εκστρατεία είναι αδιαφανής. Ενίοτε κρύβονται πίσω τους άνθρωποι που τζογάρουν στις αγορές με τις τύχες ολόκληρων κρατών.

Ετσι φθάσαμε να ευλογείται το «πολιτικώς ορθόν». Οπως έχει προετοιμαστεί εδώ και καιρό. Σαν ανεμοστρόβιλος έρχεται να σαρώσει  τα πάντα. Δεν είναι δα πολύ δύσκολο. Η Ιστορία παραχαράσσεται, η γνώση γίνεται τεχνοκρατική, το πνεύμα περισσεύει, οι παραδόσεις λοιδορούνται, οι αξίες έχουν γυρίσει ανάποδα.

Κι αν επιμένεις στις αξίες, η αστυνομία της σκέψης παραφυλάει. Αν χρειαστεί, σε στέλνει στο εδώλιο με συνοπτικές διαδικασίες, όπως συνέβη με έγκριτους χρονογράφους. Αρκεί μια διαμαρτυρία και έτοιμη η κατηγορία για ρατσισμό. Εχουν γνώση οι ανθρωποφύλακες…

Πολύ εύκολα κατασκευάζονται νόμοι και ακόμη πιο εύκολα διαστρεβλώνονται χάριν της πολιτικής ορθότητας. Η καταδίωξη της σκέψης είναι εδώ, για όποιον τολμήσει να υπερασπιστεί τα πάτρια. Είναι ολοφάνερη η προσπάθεια για έναν κόσμο άφυλο και άφιλο, χωρίς ηθικές βάσεις, χωρίς προσανατολισμό, χωρίς έθνος, χωρίς πατρίδα, χωρίς κοινωνικά δικαιώματα, χωρίς Ιστορία, χωρίς γνώση. Για έναν ισοπεδωμένο κόσμο – με πρωτοβουλία μάλιστα του ΟΗΕ.

Θέλουν ένα κουκί μέσα στον χυλό της παγκοσμιοποίησης. Εναν άνθρωπο χωρίς προσωπικότητα, έναν αριθμό στο δεσμωτήριο. Στη μεγάλη φυλακή, ένα μεγάλο σπήλαιο, σαν του Πλάτωνα, για να συνηθίσει να βλέπει σκιές και να νομίζει ότι είναι πραγματικότητα. Και το φως της αλήθειας θα είναι εκτυφλωτικό και θα τον θαμπώνει. Θα προτιμήσει  τότε να γυρίσει στο σπήλαιο όπου είναι όλα γι’ αυτόν ρυθμισμένα. Εστω κι αν είναι χειροπόδαρα δεμένος. Και βέβαια όλοι θα πουν ότι είναι «πολιτικώς ορθόν».

*O κ. Δημήτρης Χ. Παξινός είναι πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ.

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25664 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Το να θεσμοθετεί μια χώρα δια του κοινοβουλευτικού της συστήματος – συνταγματικά πολιτειακά- έναν νόμο και εν προκειμένω τον συνταξιοδοτικό – ασφαλιστικό 4387/2016 για την εννοιοποίηση του συνταξιοδοτικού συστήματος από 01/01/2019 και να μην το εφαρμόζει αόριστα με κυβερνητική απόφαση… – χωρίς να τον καταργεί- είναι θεσμικό ικανό.
  Εδώ τα τελευταία χρόνια από το 2010 με υπουργικές αποφάσεις οι έκτακτοι φόροι- τέλη γίνανε κυλιόμενοι περιοδικοί τριετίας ως να μονιμοποιηθούν…
  Εδώ είπανε τους πολίτες φαγάδες, γιατί δεν τους αναγνωρίζουν ότι δανείστηκαν με άλλα κριτήρια και αφού τους φορολόγησαν τους καλούν να πληρώσουν με άλλα κριτήρια.. απ τα κριτήρια δανεισμού!!!
  Εδώ ξυπνάνε το πρωί και επιβάλλουν κατοχικούς φόρους που καλούνται να εξαγοράσουν οι πολίτες χωρίς να ξέρουν γιατί – σύστημα συντήρησης απ την Ελλάδα των Γερμανικών στρατευμάτων κατοχής 1941-1944-!!!
  ΕΔώ γίνανε εκλογές σε 7 χρόνια περισσότερες από όσες σε όλη την ιστορία των ΗΠΑ αναλογικά!!!!
  Τελικά η δημοκρατια τι είναι το θεσμικό κοινοβουλευτικό λάστιχο και εκκρεμές???
  Και τα όσα ακούγονται από αρμοδίους συνταγματολόγους για όρια εκτροπών και εκτροπές … ισχύουν ???

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.