Η Σεβαστή Ρεκατσίνα για το περιστατικό με ανεπιτήρητα ζώα


Την Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου 2017 εορτή του Αγίου Νικολάου, μεγάλη η χάρη του, στις 15:00 μ.μ. τρία (03) μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα στο νομό της Λευκάδας, κλείσαμε στο περιφραγμένο Δημοτικό γήπεδο της Καρυάς τρία (03) ανεπιτήρητα βοοειδή που προηγουμένως κατέστρεφαν γειτονικά λιοστάσια μας και καλλιεργούμενα κτήματα και περιφέρονταν στο περιφερειακό και αγροτικό δίκτυο της περιοχής.

Ενημερώσαμε τηλεφωνικά τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ευάγγελο Κοντομίχη, στο πρόσωπο του οποίου αναγνωρίζουμε το ειλικρινό και έμπρακτο ενδιαφέρον να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος των ανεπιτήρητων βοοειδών και ο οποίος ανταποκρινόμενος προσήλθε άμεσα στο σημείο.

Προσερχόμενος ο κ. Κοντομίχης ζήτησε τηλεφωνικά από τον συμβεβλημένο με το Δήμο κτηνοτρόφο, που επί τρία συναπτά έτη αν και συμβάλλεται με το Δήμο της Λευκάδας αναλαμβάνοντας το έργο της παρακολούθησης, του εντοπισμού, της περισυλλογής και μεταφοράς ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων στην κτηνοτροφική του εγκατάσταση έχει να καταδείξει μηδενικό αποτέλεσμα, κ. Δημήτριο Ντόβα να προσέλθει με το συνεργείο και το φορτηγό του ώστε να περισυλλέξει τα βοοειδή.  Ο κ. Ντόβας μετά την (συνήθη) αρχική άρνησή του να προσέλθει και παραλάβει τα βοοειδή, καθώς όπως επικαλέσθηκε βρισκόταν στο Αγρίνιο και το φορτηγό του ήταν χαλασμένο, υποκύπτοντας τελικά στις έντονες τηλεφωνικές πιέσεις, προσήλθε, στο δημοτικό γήπεδο της Καρυάς με “δανεικό” όπως εξήγησε φορτηγό και χωρίς συνεργείο περισυλλογής.  Αφού αξιολόγησε την κατάσταση πρότεινε να αφεθούν τα ζώα κλεισμένα και να επανέλθει την επόμενη ημέρα προκειμένου να προσπαθήσει να τα περισυλλέξει.

Οι παριστάμενοι κάτοικοι της περιοχής, αρνούμενοι να δεχθούν την πρότασή του αυτή, με δύο νεαρούς εθελοντές ανέλαβαν το, δύσκολο εξαιτίας κυρίως του μεγάλου χώρου στον οποίο ήταν κλεισμένα τα βοοειδή, έργο της περισυλλογής.  Η προσπάθειά τους επιβραβεύθηκε με τη σύλληψη ενός εκ των τριών βοοειδών το οποίο στη συνέχεια, αφού έδεσε ο κ. Ντόβας, ανέβασαν, με τη βοήθεια και των υπόλοιπων παρισταμένων, στο (χωρίς ράμπα) φορτηγό.   Επειδή είχε σκοτεινιάσει, τα άλλα δύο βοοειδή παρέμειναν κλεισμένα στο Δημ. Γήπεδο από όπου, την επόμενη ημέρα και αφού μέχρι τουλάχιστον τις 10:00 π.μ.,  δεν προσήλθε κανείς εκ των αρμοδίων του Δήμου ή ο κ. Ντόβας προς συνέχιση του έργου της περισυλλογής, τα ζώα ελευθερώθηκαν από “αγνώστους”.

Οι νεαροί εθελοντές απέδειξαν ότι τα ανεπιτήρητα βοοειδή (ή αριθμός αυτών) μπορούν να περισυλλεγούν. Πολύ πιο εύκολα όταν οδηγηθούν και κλεισθούν στο οικόπεδο που έχει περιφράξει ο Δήμος, υποτίθεται για τον σκοπό αυτό, στον οικισμό του Αλεξάνδρου, όπου περιφέρονται νυχθημερόν ανεπιτήρητα και σε αγέλες.  Σύμφωνα άλλωστε και με τις διαβεβαιώσεις του δημάρχου κ. Κ. Δρακονταειδή στις 03/09/2017 στον κάμπο της Καρυάς προς τους αγανακτισμένους καλλιεργητές, το έργο της περισυλλογής στο συγκεκριμένο οικόπεδο θα ξεκινούσε σε μια εβδομάδα (από την ως άνω ημερομηνία).  Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι η εβδομάδα … επιμηκύνθηκε  όπως επιμηκύνεται και το πρόβλημα των ανεπιτήρητων βοοειδών με τρόπο που, αλοίμονο, θέτει καθημερινά σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές εξαιτίας της συνεχώς αυξανόμενης παρουσίας τους και στο οδικό δίκτυο του νησιού.-

 

Σεβαστή Κωνσταντινίδη – Ρεκατσίνα

τ. Δήμαρχος Καρυάς

Μέλος της Συντ. Επιτροπής Αγώνα

για τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα στη Λευκάδα

 

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 26215 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.