Η Σία Αναγνωστοπούλου στον Prisma 91,6


Την Πέμπτη 31/1 στις 12 στο prisma radio 91.6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένη τηλεφωνικά του Χρήστου Τσούτση στην εκπομπή ήταν η Σία Αναγνωστοπούλου.

Η Σία Αναγνωστόπουλου με καταγωγή από την Πάτρα , είναι ιστορικός και έχει διατελέσει αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ υπήρξε επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και την Ανώτατη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών της Γαλλίας. Είναι εκλεγμένη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαία από τον Ιανουάριο του 2015 και τον Σεπτέμβριο του 2015 επανεξελέγη. Διατέλεσε αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών και αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Συζητήσαμε μαζί της αναλυτικά για την επικύρωση της συνθήκης των Πρεσπών από την Εθνική Αντιπροσωπία την περασμένη εβδομάδα αλλά και την νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στα Βαλκάνια.

Επιπρόσθετα η κα. Αναγνωστοπούλου σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις και έκανε λόγο για νέες πλειοψηφία στο κοινοβούλιο που είναι ”στέρεα”. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα πλειοψηφίας και εμπιστοσύνης στην Βουλή, καθώς μόλις πριν 2 εβδομάδες η κυβέρνηση έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης στην εθνική αντιπροσωπία.

Τέλος η πρώην υπουργός δήλωσε ότι όπως ανέφερε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος θα εκτεθούν όσοι ποντάρουν στην μείωση του αφορολόγητου και στον συμψηφισμό με την αύξηση του κατώτερου μισθού.

About Ομάδα Σύνταξης 28425 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.