Η Μίρκα και Μαριάννα Ζακυνθινού για την έκθεση με ανέκδοτες Λευκαδίτικές φωτογραφίες στον Prisma 91,6.Με αφορμή την έκθεση ανέκδοτης φωτογραφίας  της Μαρίας και Μαριάννας Ζακυνθινού που πραγματοποιείται στις 12 Οκτώβρη στην αίθουσα τέχνης Θ. Στάμος οι δυο “πρωταγονίστριες”μίλησαν στο απογευματινό μαγκαζίνο με τον Παναγιώτη Κουνιάκη.

 

Ξεφυλλίζουμε αυτές τις φωτογραφίες σαν τα παλιά ημερολόγια με μια τέτοια δίψα σαν να θέλουμε να σώσουμε κάτι απ’ τα χρόνια που πέρασαν από πάνω τους.

΄Εχουν το άρωμα παλιών κιτρινισμένων βιβλίων, οι περισσότερες ασπρόμαυρες κι όλες αγαπημένες. Μέσα απ’ αυτές γυρνάμε το χρόνο πίσω στη Λευκάδα μας, τις δεκαετίες 50-60-70, τότε που το νησί μας φάνταζε ατέλειωτο παραμύθι στα παιδικά μας μάτια …

Ακολουθούμε λοιπόν αυτό το παιδί στη διαδρομή του, στον πίσω μώλο καβάλα στο μουλάρι που ξεφορτώνει την πραμάτεια του ψαρά, να τρέχει στα στενά της αγοράς ξεκαρδισμένο στα γέλια, στην πλατεία να τρώει λουκουμάδες, στον Πόντε να ψαρεύει με το καλαμίδι του, να κόβει τα γιασεμιά από τις αυλές και να τα βάζει στο πέτο του, το βρίσκουμε στου Φάρου τα βράχια να περιμένει τον Γλάρο να φανεί….

Οι εκρήξεις σιωπής των εικόνων αυτών είναι αρκετές για να μας φέρουν στη ψυχή αυτή την αδιόρατη νοσταλγία του θαυμαστού αυτού ταξιδιού στο παρελθόν, ένα ταξίδι για να δει η ψυχή μας το παιδί που κάποτε ακούμπαγε στο τζάμι της βροχής κι έβλεπε μπροστά του τον ενήλικο να κοιτάζει τώρα αυτές τις φωτογραφίες…

Ταξιδεύουμε λοιπόν πίσω στο χρόνο αναζητώντας αυτό που υπήρξαμε κάποτε, που άφθαρτο στη μνήμη μας και ζωντανό όσο ποτέ στην καρδιά μας, κρύβεται πίσω απ’ αυτές τις φωτογραφίες και μας χαμογελάει..

 

Σας περιμένουμε όλους.

 

Πηγή φωτό:lefkadapress

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21361 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.