Η άτυπη προεκλογική περίοδος και ο ρόλος του Γιώργου Τσιρογιάννη στο νέο πολιτικό σκηνικό


Θεωρώ ότι όποιος παρατηρεί καλά την επικαιρότητα, νιώθει ότι μπαίνουμε σε μια προεκλογική περίοδο, καθώς πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι στο δηλητηριασμένο πολιτικό σκηνικό, ίσως η μόνη διέξοδος να είναι η προσφυγή στις κάλπες.

Ωστόσο και σε επίπεδο αυτοδιοίκησης τα επιτελεία των κομμάτων, βολιδοσκοπούν και μετρούν εκείνη την δυναμική  των υποψηφίων που θα μπορούσαν να κάνουν την ανατροπή.

Ήδη το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια επικοινωνιακή εξωστρέφεια της δημοτικής αρχής, με εκτενή δελτία τύπου για μια σειρά δράσεων και παρεμβάσεων, κάτι που είχε υπογραμμίσει και σε παρελθοντικό δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, λέγοντας ότι ο δήμος έπασχε σε θέματα επικοινωνίας.

Στον δήμο εκτιμούν ότι την περίοδο που θα γίνουν οι εκλογές, θα έχει ολοκληρωθεί μια  σειρά παρεμβάσεων, θα έχει  αλλάξει η  εικόνα της  Λευκάδας , θα έχει  βελτιωθεί  η καθημερινότητα του πολίτη και ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Δρακονταειδής,   θα έχει κάθε λόγο να ζητήσει την ανανέωση της εντολής για να συνεχίσει το έργο του.

Κλειδί πιθανότατα στην νίκη θα έχει να κάνει το θέμα ενίσχυσης δικτύου ύδρευσης, αλλά  και η ΜΟΠΑΚ, με τον δήμαρχο Λευκάδας, με αφορμή την ένταξη χρηματοδότησης του έργου,  να δηλώνει στον Prisma 91,6 ότι πρόκειται  για την πιο ευτυχισμένη στιγμή της θητείας του.

 

Ωστόσο,  η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης του δήμου, που έκανε λόγο για παράλειψη σε αυτήν των περασμένων προσπαθειών των πρώην δημάρχων Φέτση-Αραβανή, καθώς τόσο που πρώην βουλευτή κ. Σολδάτου, αλλά και της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης η αναφορά του δημάρχου ότι δεν θα γίνει «καθαρτήριο» των όσων έχουν γίνει παρελθοντικά στο νησί με αφορμή το θέμα των σκουπιδιών, έριξε λάδι στην φωτιά της αντιπαράθεσης με τους κύριους Αραβανή-Φέτση να εκφράζουν την ενόχληση τους για  αυτή την αναφορά με συνεντεύξεις τους στο απογευματινό μου μαγκαζίνο.

Ωστόσο εκτιμώ ότι ο δήμαρχος είχε μετρήσει καλά την βαρύτητα αυτής της έκφρασης, καθώς  πιθανότατα αποδεικνύει και το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί και στο μέλλον η ρητορική του.

Στο ερώτημα του ποιος θα μπορούσε να αποκλείσει μια δεύτερη νίκη Δρακονταειδή, έμπειρος αυτοδιοικητικός μας απάντησε ότι  «Το θέμα είναι ποιος θα είναι απέναντι από τον Δρακονταειδή” και εκεί είναι που ποντάρουν όλα τα κόμματα.

Το puzzle αρχίζει να συμπληρώνεται και εκτός από τον Μάκη Μελά που από καιρό έχει αναφέρει ότι θα είναι υποψήφιος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σωτήρης Σκιαδαρέσης μετρά τις δυνάμεις του, ενώ από τον χώρο του Κινήματος αλλαγής, μέχρι πρόσφατα ακουγόταν έντονα  το όνομα του Μπάμπη Καλού, ωστόσο το τελευταίο διάστημα το ενδεχόμενο αυτό έχει κάπως ατονήσει.

Ζυμώσεις γίνονται και σε επίπεδο βουλευτικών εκλογών με τις πολιτικές μηχανές των κομμάτων να δουλεύουν στο φουλ.

Μάλιστα ολοκληρώθηκε εχτές ο προσυνεδριακός διάλογος του «Κινήματος Αλλαγής» το κόμμα οδεύει ολοταχώς προς το συνέδριο και την διαμόρφωση του πολιτικού του προγράμματος με τα στελέχη να δουλεύουν ολοταχώς προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα ωστόσο με ασφαλής πληροφορίες μας,  ένα όνομα το οποίο θα πρωταγωνιστήσει  το επόμενο διάστημα είναι αυτό του Γιώργου Τσιρογιάννη, ο οποίος ολοκλήρωσε την θητεία του στην αστυνομία με τον βαθμό του Αντιστράτηγου και πολλοί τον θεωρούν ως μια ιδανική επιλογή για υποψήφιο Βουλευτή στην μονοεδρική Λευκάδα, καθώς έχει συμβάλει σημαντικά στην παράταξη.

Το puzzle των εξελίξεων έχει και συνέχεια και η καταγραφή του εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Παναγιώτης Κουνιάκης.

About Ομάδα Σύνταξης 27500 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.