Ευτύχης Ζουριδάκης στον Prisma 91,6: “Ήταν τυχερή η δημοτική αρχή που είχε μια αντιπολίτευση με τέτοιο μυαλό και διάθεση στήριξης. Δεν γνωρίζω αν θα είμαι ακόμα υποψήφιος.”


Με αφορμή τα εγκαίνια  στο νέο γήπεδο του Οδυσσέα Νυδριού, ο δημοτικός σύμβουλος Ευτύχης Ζουριδάκης, μίλησε στον Prisma 91,6.

Όπως ανέφερε ο Δήμος Λευκάδας έκανε δύο εργολαβίες, η μία ύψους 25.000 ευρώ και αφορούσε την  βελτίωση της περίφραξης και τουαλέτες, μία εργολαβία που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και η άλλη εργολαβία ύψους 20 χιλιάδων ευρώ η ανακατασκευή του χλοοτάπητα.

“Όταν ξεκίνησε το έργο είμαστε  στην ευχάριστη θέση, καθώς είχε δημοπρατηθεί και το έργο του Δημοτικού Σταδίου Λευκάδας και ο κύριος Γενάτος που ανέλαβε το έργο ήρθε στο Νυδρί,  λέγοντας ότι για να γίνει καλή δουλειά θα πρέπει να γίνει ένα αποστραγγιστικό κάτω από το γήπεδο, καθώς το παλιό πλέον δεν λειτουργούσε. Το ποσό που χρειαζόμασταν ήταν περίπου 25.000 ευρώ, για να γίνει σωστό το έργο.

Με αφορμή το event με την ομάδα του Μονακό που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Μάιο, τους φέραμε σε επαφή, διαπραγματευτήκαμε την τιμή, το είχαμε ζητήσει από την Μονακό, οι οποίοι ενέκριναν το ποσό αυτό, έγινε συμφωνία μεταξύ της ομάδας Μονακό και του κυρίου Γενάτου, με τον Οδυσσέα Νυδριού, να αναλαμβάνει τον ρόλο του διαμεσολαβιτή.

Η συμφωνία έκλεισε στα 20.000 ευρώ, με τη Μονακό να  πληρώνει το αποστραγγιστικό και πραγματικά έγινε μία πολύ καλή δουλειά.”

Με αφορμή την επισήμανση ότι  δεν εστάλησαν προσκλήσεις στο δημοτικό συμβούλιο, ο κύριος Zουριδάκης ανέφερε ότι ο ίδιος έλειπε από τις 20 Σεπτεμβρίου και επέστρεψε την παραμονή του event και ο Σπύρος Κτενάς που είναι μαζί στην ομάδα, λόγο φόρου εργασίας δεν μπορούσε να ανταποκριθείΠήγαμε μία πρόσκληση στο γραφείο του δημάρχου και είπαμε να μοιραστεί σε όλους.

“Δεν στείλαμε πρόσκληση σε κανέναν, οι προσκλήσεις πήγαν μόνο στον Δήμαρχο, αντιπεριφερειάρχη, βουλευτή και Μητροπολίτη.

Βγάλαμε ένα δελτίο τύπου για το event την αφίσα και δεν καλέσαμε κανέναν άλλο ξεχωριστά, αυτή είναι η αλήθεια, να μας συγχωρέσουν οι φίλοι μας, δεν ήμασταν εδώ δεν μπορούσαμε να το υλοποιήσουμε όπως άλλα events  που βγάζαμε πολλές προσκλήσεις.”

Στο ερώτημα αν εκτιμά ότι η δημοτική αρχή κάνει προσπάθεια να αναβαθμίσει συνολικά τις αθλητικές δομές του νησιού, απάντησε ότι λόγω της προηγούμενης ιδιότητάς του ως αντιδήμαρχος αθλητισμού, στην θητεία τους επί τρεισήμισι χρόνια, δαπάνησαν περίπου 600.000 ευρώ χρήματα του Δήμου σε δύσκολες εποχές, προσπαθώντας να καλύψουν τότε τις άμεσες ανάγκες.

Η τωρινή δημοτική αρχή ήταν πιο τυχερή, γιατί βγήκαν έργα κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ από το υπουργείο αθλητισμού, από την περιφέρεια και είχε σημαντικές βοήθειες.

Ήρθαν χρήματα από έξω και έβαλαν και αυτοί κάποια λίγα από το ταμείο του δήμου. Αυτό ήταν πολύ καλό για την Λευκάδα και τις εγκαταστάσεις. Διαφορετική ωστόσο ήταν η δική μας κατάσταση στα 3,5 χρόνια.

Στο ερώτημα αν σκέφτεται στις επόμενες εκλογές να είναι υποψήφιος, απάντησε ότι έχει όρεξη και διάθεση να προσφέρει στον τόπο που ζει και έχει αποφασίσει να ζήσει μόνιμα με την οικογένειά του. Ωστόσο υπάρχουν κάποια προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν, για να δει αν θα ξανακατέβει ως υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

“Η διάθεση υπάρχει, η όρεξη υπάρχει, πρέπει να μιλήσω με την οικογένειά μου, με πιέζουν να μην ξανασχοληθώ, εκλέγομαι δύο φορές συνεχόμενα, κάνοντας μου την τιμή ο κόσμος να με εκλέξει, υπάρχει διάθεση, το μεράκι, μου αρέσει να προσφέρω στον τόπο μου, θα κουβεντιάσω με την οικογένειά μου κι αν έχω το Okay θα είμαι ξανά υποψήφιος.”

Αναφορικά με την αντιπολίτευση που έκανε η παράταξη του στη δημοτική αρχή, είπε ότι είχαν πάρει μία απόφαση την επόμενη μέρα των εκλογών, καθώς ο κόσμος τους ψήφισε ‘ώστε η  Λευκαδα να πάει ένα βήμα μπροστά, όχι για να φωνάζουμε και το “ναι” να το κάνουμε “όχι”

“Είμαστε παρών σε όλες τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, θέλουμε να λύνουμε τα προβλήματα των δημοτών και ήταν πολύ θετικό στο ότι εκεί που πρέπει είπαμε το “ναι” και εκεί που έπρεπε είπαμε το “όχι”.

Είμαστε η μόνη παράταξη που έβγαλε ανακοινώσεις εναντίον των αυξήσεων και φωνάξαμε για αυτό, ωστόσο είχαμε μία άλλη κουλτούρα και ότι ήταν καλό για το καλό των δημοτών μας ήμασταν θετικοί, καθώς και ότι ήταν κακό για τους δημότες ήμασταν αρνητικοί.

Στο ερώτημα αν η δημοτική αρχή είχε διάθεση για συναίνεσης, ο κύριος Ζουριδάκης  είπε ότι η δημοτική αρχή,  στα τρία πρώτα  χρόνια δεν άλλαζε ούτε ένα “και” από τις προτάσεις της.
Παρόλο που κάναμε διορθωτικές προτάσεις δεν τις λάμβανε  υπόψιν της.  Μετά  τα τρία χρόνια έβαλε νερό στο κρασί της και εμείς σαν μειοψηφία όπως προείπα,  ότι ήταν θετικό το ψηφίζαμε και ότι ήταν αρνητικό το καταψηφίσαμε και το κατηγορούσαμε.

“Ήταν τυχερή που είχε μία αντιπολίτευση με τέτοιο μυαλό και διάθεση στήριξης,  καθώς το μόνο που δεν ψηφίσαμε ήταν οι αυξήσεις και ο προϋπολογισμός που εάν είχαμε ερωτηθεί θα το ψηφίζαμε.

Όταν δεν ρωτάς δεν έχεις άποψη και δεν το ψηφίζεις γιατί είναι επιλογή του άλλου, αλλά σε όλα τα έργα στη Λευκάδα που ήταν για το καλό των δημοτών, ήμασταν παρόν και με προτάσεις, ωστόσο εκτιμώ ότι αυτό το δημοτικό συμβούλιο είχε πολλές συναινέσεις και αυτό ήταν καλό για τη Λευκάδα τον Καστό και τον Κάλαμο.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 23671 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.