Ερώτηση ΚΚΕ για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί.ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών

 

Θέμα: Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί.

 

H επιβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην αμπολοκαλλιέγεια, που στην Ελλάδα ασκείται κυρίως από μικρούς και μεσαίους αγροτοπαραγωγούς (οι εκμεταλλεύσεις με λιγότερα από 5 στρέμματα αποτελούν το 82,52% του συνόλου). Σύμφωνα με έρευνα του Κλαδικού Εθνικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμπελονικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ) για τα μέλη του, καταγράφεται πτώση της κατανάλωσης οίνου που κυμαίνεται μεταξύ 17% και 70%. Η μειωμένη κατανάλωση επιδρά πτωτικά στην τιμή των οινοποιήσιμων σταφυλιών ενώ πλήττονται και τα μικρά οινοποιεία που επιβαρύνθηκαν με επιπλέον κόστος για την απόδοση του φόρου.

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα εξαγγείλει την κατάργηση του συγκεκριμένου φόρου χωρίς ακόμη να έχει πραγματοποιήσει την εξαγγελία της.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με την αριθμ. 1734 απόφαση που εξέδωσε στις 3/9/2018 και η οποία ακόμα δεν έχει καθαρογραφτεί κατέστησε ανενεργή την προβλεπόμενη διαδικασία του Υπουργείου Οικονομικών για την είσπραξη του φόρου.

 

Με βάση τα παραπάνω  ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, αν θα προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί.

 

 

Οι βουλευτές
Νίκος Καραθανασόπουλος

 

Γιάννης Δελής

 

Γιώργος Λαμπρούλης

 

Νίκος Μωραΐτης

 

Μανώλης Συντυχάκης

 

Σταύρος Τάσσος

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Να είστε σίγουροι ότι θα βάλουν φόρο σε κάθε κοτσμπέλι σε κάθε κλίμα για να αυξήσουν τα ταμεικά πλεονάσματα.
  Και η στόχευση απ την οποία θα προέλθουν τα περισσότερα έσοδα είναι τα κλίματα τα παλιότερα που καλιεργούνταν σε τρίγωνο φύτεμα ( σκαβόνταν σε κούλμα ανάμεσα) όχι τα φυτεμένα μονόκλαρα σε σειρές.Και τούτο διότι τα παλιά κλίματα είχαν διακλάδωση σε 2-3 κοτσμπέλια το κάθε κλίμα.Έτσι φορολογώντας το κάθε κοτσμπέλι θα εισπράτουν περισσότερα από κάθε κλίμα; για να αυξήσουν τα ταμειακά πλεονάσματα οι ψευτομπλούκηδες της προοδευτικής δήθεν αριστεράς. Αν πάλι δούν ότι δεν έχει απομείνει παλιό αμπέλι και οι όποια αμπελοκαλιέργεια είναι σε σειριακή τότε θα επιβάλουν φόρο ή στο μήκος( ύψος) της βέργας του μονόκλαρου κλίματος ή στο πλήθος των σταφυλιών που παραγάγει το κλίμα.
  Και καλά είναι να θυμηθούν όδοι θέλουν μεταπολιτευτικά για το είδος της δουλειάς που κάνανε οι λίγο ιντελεκτουέλ και λαπά φιλοσοφημένοι το παίζανε οι τύποι αυτοί.Λίγο αμολάγανε δήθεν δημοκρατία, λίγο προοδευτισμό, λίγο κάτι νεομαρξισμούς και ευρωκομουνισμούς, λίγο καλές προθέσεις , λίγο αγαπητιλίκι και κάτι ούζα ξεροσφύρι ή με στραγάλια και καφέδες , κάτι παρέες όλο σχολιασμό και κουτσομπολιό , κάτι ελευθεριότητες με κάμπινγκ , κάτι Μάταλα και νεοαπελευθερωμένοι , κάτι κοινωνιολογικές αναλύσεις χωρίς να έχουν ανοίξει βιβλίο κοινωνιολογίας, κάτι ιδανικά και εξιδανικευμένα δημοκρατικό προοδευτικά σισθήματα, κάτι κατηγορίες για τους κκε που τους λέγανε δογματικούς ( και οι άλλοι τους λέγανε αναθεωρητές ή ρεβιζιονιστές) κάτι για το δίκιο που είχαν στην διάσπαση στο Βουκουρέστι το 1968 ( αυτοί λέγανε ήτανε 3 και οι ‘δογματικοι’ ήτανε 4 ).
  Μαζί βρήκανε και έναν αφελή πρεβεζάνο που λέει ότι το συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό θα λυθεί βιολογικά άμα πεθάνουν πρόωρα οι συνταξιούχοι !!( μόνο αφελής και στα όρια της ανοησίας μπορεί να τα πεί αυτά. Γιατί άν ήταν σκοπιμιστής δεν θα τάλεγε απλά θα τα έπρατε, ή αν τα πράττει δεν τα λέγει).
  Ωωααα ωωααα που θάλεγε και ο Χατζηχρήστος σαν μπακαλόγατος Ζήκος στο φίλμ με τίτλο “” της κακομοίρας””.
  Ακόμα τα νούμερα -δίκην πλακατζίδικουν θεάτρου- δεν τελειώσανε .Έρχονται και άλλα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.