Ερώτηση για δύο χρόνια παράταση στα δικαιώματα του κτηματολογίου 2018-2019 από τον βουλευτή Λευκάδας.Δύο χρόνια παράταση στο Κτηματολόγιο Λευκάδας για δικαιώματα που λήγουν το 2018 και το 2019 και αποδοχή νέων αιτήσεων για σφάλματα στις ενότητες εκτός επαναπροσδιορισμού ζητά ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς με ερώτηση στον υπ. Περιβάλλοντος

Νέα διετή παράταση της προθεσμίας για την υποβολή δηλώσεων δικαιωμάτων στο Κτηματολόγιο Λευκάδας και την αποδοχή νέων αιτήσεων για τη διόρθωση σφαλμάτων στις ενότητες εκτός επαναπροσδιορισμού, ζητά ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς από τον αρμόδιο υπουργό κ. Σταθάκη, με νέα ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Ο βουλευτής μεταφέρει στον υπουργό αναφορές των κατοίκων της Λευκάδας, οι οποίοι εκτιμούν ότι οι παρατάσεις που έχουν δοθεί έως σήμερα (ανάλογα την ενότητα) δεν είναι αρκετές, δεδομένου ότι υπάρχουν εκτενείς αστοχίες σε αρκετές περιοχές του νομού, που δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί.

Όπως εξηγεί ο κ. Καββαδάς, κατά την κτηματογράφηση εντοπίστηκαν πολλές περιπτώσεις εσφαλμένης αποτύπωσης των ακινήτων πάνω στους κτηματολογικούς χάρτες, υπογραμμίζοντας ότι πολλά από τα λάθη οφείλονται και στο γεγονός ότι στη Λευκάδα είχε εφαρμοστεί πιλοτικά το Κτηματολόγιο.

Χαρακτηριστικό του μεγέθους των σφαλμάτων είναι ότι από τις 660 κτηματολογικές ενότητες που κτηματογραφήθηκαν, στις 95 δηλώθηκαν σφάλματα που υπερέβαιναν το 30% των γεωτεμαχίων.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Καββαδάς υπογραμμίζει ότι απαιτείται να δοθεί επιπλέον γενική παράταση, τουλάχιστον δύο ετώνγια τις περιοχές που κλείνουν το 2018 και το 2019(πέραν των 2 ετών και 9 μηνών που έχουν ήδη δοθεί για το 2018 και των 2 ετών που έχουν δοθεί για το 2019), προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος και να μπορέσουν οι πολίτες να ρυθμίσουν τις υποθέσεις τους. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, ο κ. Καββαδάς ζητά να δοθεί παράταση σε όλες τις κτηματολογικές ενότητες της Λευκάδας που λήγουν το 2018 και το 2019 για όσο διάστημα τρέξει η διαδικασία του επαναπροσδιορισμού.

Επιπλέον, ο βουλευτής σημειώνει ότι εκτός από τις κτηματολογικές ενότητες που ανοίγουν προς επαναπροσδιορισμό, υπάρχει η πιθανότητα και στις άλλες περιοχές της Λευκάδας τα σφάλματα να είναι πολύ περισσότερα από αυτά που έχουν δηλωθεί.

Ως εκ τούτου, ο βουλευτής ζητά από τον υπουργό να μεριμνήσει ώστε να ανοίξει εκ νέου η διαδικασία υποβολής νέων αιτήσεων από πολίτες που έχουν δικαιώματα στις άλλες περιοχές του νησιού που είναι εκτός επαναπροσδιορισμού, να καταγραφούν εκ νέου τα πιθανά προβλήματα, τα οποία θα αποσταλούν μετά στο Ελληνικό Κτηματολόγιο που μπορεί να κρίνει εάν αυτά είναι αρκετά, προκειμένου να τρέξει νέος διαγωνισμός για μια νέα διαδικασία διόρθωσης των σφαλμάτων.

Μετά την κατάθεση της ερώτησης, ο κ. Καββαδάς επικοινώνησε εκ νέου με τη γενική διευθύντρια του «Ελληνικό Κτηματολόγιο», κ. Κλωνάρη, εκφράζοντας την ανησυχία του για το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η λειτουργία του γραφείου για τον επαναπροσδιορισμό. Η κ. Κλωνάρη διαβεβαίωσε το βουλευτή ότι αυτή την εβδομάδα θα λειτουργήσει το γραφείο και ότι θα ενημερώσει σχετικά τον ανάδοχο.

Για να δείτε την ερώτηση πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://athanasioskavvadas.gr/wp-content/uploads/2018/12/ΕΡΩΤΗΣΗ-ΚΑΒΒΑΔΑ-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ.pdf

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 22901 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.