Ερώτηση Βασίλη Αραβανή για την επένδυση του Λιμενικού Ταμείου στο Κάστρο. Απάντηση με αιχμές από Ευάγγελο Χαλικιά.Ερώτηση προς τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου απηύθυνε ο Βασίλης Αραβανής σχετικά με την επένδυση του τουριστικού περιπτέρου, λέγοντας ότι αυτή η επένδυση ενδιαφέρει συνολικά το νησί.

“Ο χώρος αυτός πρέπει να γίνει ένα από τα εμβληματικά σημεία του νησιού, καθώς  είναι ο χώρος που έχει εκτός από το τουριστικό περίπτερο, το οινοποιείο άλλου φορέα και μάλιστα επίκειται και η άφιξη κάποιου κρουαζιερόπλοιου και αυτό θα πρέπει να το δούμε συνολικά.”

Εκεί θα γίνει  όπως είπε, κέντρο διασκέδασης, δίπλα ξενοδοχείο, πιο δεξιά θα είναι το κάστρο και η αμμουδιά, ρωτώντας να μάθει για το ύψος της επένδυσης, αν αυτό το πήραν στα υπ΄ όψιν η απλά βασίστηκαν στο τίμημα του ενοικίου του επενδυτή.

Επίσης αναρωτήθηκε αν υπήρξε κάποια συνεννόηση με το ΤΑΟΛ, καθώς  όπως είπε δεν θα μπορεί δίπλα να γίνει ξενοδοχείο και παραδίπλα ένα θορυβώδες κέντρο εκδηλώσεων υποστηρίζοντας  ότι σε αυτό τον χώρο θα πρέπει να παντρευτεί η μια χρήση με την άλλη.

Στην απάντηση του ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Ευάγγελος Χαλικιάς αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα του διαγωνισμού λέγοντας ότι αυτή την στιγμή είναι σε αναμονή των εγκρίσεων καθώς έχει έρθει η έγκριση από το ΓΕΝ και είναι σε εκκρεμότητα η έγκριση από το υπουργείο Ναυτιλίας, η Εφορία Αρχαιοτήτων έχει εισηγηθεί θετικά, ωστόσο όπως είπε ένας από τους δυο εργολάβους είχε  προσφύγει  στην αποκεντρωμένη, με την προσφυγή του να έχει απορριφθεί.

Όπως είπε ο κύριος Χαλικιάς στον διαγωνισμό είχαν και τεχνικές προσφορές και το αποτέλεσμα ήταν συνδυασμός και του μηνιαίου μισθώματος και του ύψους επένδυσης.

Ο ίδιος εξέφρασε το παράπονο του στο ίδιο καθώς όπως είπε όταν προσπαθούσαμε να κάνουμε τις δημοπρασίες με τον κύριο Χαλικιά να λέει ότι «ματαιοπονούσαν.»

«Χαίρομαι σήμερα που μου κάνετε την ερώτηση αυτή και την κάνετε με καλή πίστη», είπε.

Όσον αφορά την επικοινωνία με το ΤΑΟΛ είπε ότι δεν γνωρίζει αν έχει τελεσφορήσει ο διαγωνισμός καθλως και αν  έχει ανακηρυχτεί ο επενδυτής  από το ΤΑΟΛ.

Στην ανταπάντηση του ο Βασίλης Χαλικιάς είπε ότι το ερώτημα του δεν είχε αντιπολιτευτική διάθεση και στο “ματαιοπονείτε” είπε ότι “αν δεν γίνουν τα πράγματα σωστά και βγει ένα έκτρωμα βεβαίως και ματαιοπονείτε , καθώς η επένδυση πρέπει να γίνει όπως αρμόζει για την Λευκάδα και δεν χρειαζόταν οι προσωπικές αιχμές”.

About Ομάδα Σύνταξης 27533 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.