Επιστολή Δρακονταειδή στον Υπουργό Παιδείας σχετικά με την αναμοριοδότηση Γυμνασίου-Λυκειακών τάξεων Βασιλικής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΑΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ

Ο Δήμαρχος Λευκάδας, ύστερα από συνάντηση που είχε στις 19/12/2017 με το Σχολικό Συμβούλιο του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων Βασιλικής, απέστειλε επιστολή στις 21/12/2017 στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου σχετικά με την ενδεχόμενη υποβάθμιση του σχολείου από την κατηγορία Θ (9 μόρια) στην κατηγορία Ζ (7 μόρια).
Στην επιστολή αυτή ο Δήμαρχος ζητά να παραμείνει η υπάρχουσα μοριοδότηση του σχολείου ως έχει, καθώς είναι η μοναδική σχολική μονάδα β/θμιας εκπαίδευσης της Νότιας Λευκάδας, βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από την πρωτεύουσα του Νομού και εξυπηρετεί 15, κατά κύριο λόγο, ορεινά χωριά.
Επίσης, ζητά να ληφθεί υπόψη ότι τυχόν υποβάθμιση της μοριοδότησης του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων Βασιλικής δεν συμβάλλει θετικά στην αναπτυξιακή προοπτικής της περιοχής.
Τέλος, σημειώνει ότι είναι δικαίωμα όλων των μαθητών να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και ζητά να ληφθούν υπόψη του οι προαναφερθέντες λόγοι που συνηγορούν, ώστε να παραμείνει το Γυμνάσιο και οι Λυκειακές Τάξεις Βασιλικής στην υπάρχουσα κατηγορία μοριοδότησης Θ (9 μόρια).

Λευκάδα 28/12/2017 ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

About Ομάδα Σύνταξης 27432 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.