Επί προσωπικού…Γιατί όλοι δεν είμαστε ίδιοι..Του Παναγιώτη Κουνιάκη

Έρχονται ξανά αυτές οι άβολες ομολογουμένως στιγμές,  σε αυτό το «μπάτε σκύλοι αλέστε» επάγγελμα του δημοσιογράφου,  να εξηγείς για  άλλη μια φορά τα αυτονόητα.

Και αυτό δεν θα το έκανα,  αν δεν υπήρχαν διάφοροι υπαινιγμοί που παραπέμπουν σε σκοπιμότητες και νιώθω ότι θίγουν ένα δημοσιογραφικό προϊόν το οποίο υπηρετώ συνειδητά και σκληρά,  ως μοναδικό έσοδο βιοπορισμού μαζί με μια ομάδα συνεργατών.

Ωστόσο,  μερικές φορές το γεγονός ότι διαφέρουμε και δεν πράττουμε όπως κάποιοι θεωρούν σαν το δικό τους σκεπτικό, δεν σημαίνει ότι κρύβεται κάποιος δράκος πίσω από το παραμύθι. Και φυσικά δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν υπηρετούμε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας με τα ίδια κίνητρα.

Αυτό και μόνο με κάνει να παρέμβω σε ένα θέμα που μονοπωλεί την μικρή μας κοινωνία και αρνούμαι να μπω σε μια μηχανή του κιμά, επειδή κάποιοι έτσι το θέλουν.

Μπαίνω στην διαδικασία λοιπόν να εξηγήσω το αυτονόητο,  γιατί τις τελευταίες μέρες  οι «δικαστές» του διαδικτύου μας κρίνουν  και μας παραδίδουν μαθήματα δημοσιογραφίας για τον τρόπο που έχει καλύψει τόσο ο Prisma 91,6 όσο και το Lefkadatoday και Prismaradio το θέμα με τον γιατρό Θανάση Καραγιάννη και τα επιθέματα.

Γράφεται λοιπόν σε προσωπικά ιστολόγια και site,  ότι έχουμε υποβαθμίσει το θέμα,  ότι έχουμε γράψει λίγες γραμμές για αυτό υποβαθμίζοντας  το, με άλλα λόγια κρατάμε μια ομερτά προϊόν κάποιας υπόγειας συναλλαγής. Το θέμα είναι πιασάρικο και βολεύει.

Όμως πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν. Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Δημοσιογραφικά   είμαστε από τα πρώτα site που μεταδώσαμε την είδηση της αναστολής των καθηκόντων του γιατρού μετά την απόφαση  του Διοικητή κ. Μίχα, επισυναπτόμενη με την απόφαση από την διαύγεια και όλο το σκεπτικό -κατηγορητήριο στον γιατρό.

Πάντα κάνουμε ρεπορτάζ για αυτό το θέμα, πάντα σεβόμαστε το off the record καθώς και την επιθυμία όσων θέλουν να μας μιλήσουν,  να το πράξουν όποτε το επιθυμούν και σε αυτή την λογική σεβαστήκαμε την επιθυμία του διοικητή  του νοσοκομείου κ. Μίχα να μην θέλει να μιλήσει στο ραδιοφωνικό σταθμό Prisma 91,6.

Μάλιστα μας παρέπεμψε στην συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» που μίλησε αναλυτικά, την οποία αναδημοσιεύσαμε και μετέδωσα αυτούσια στο απογευματινό μου μαγκαζίνο στον Prisma 91,6.

Πήραμε  εξουσιοδότηση από τον γιατρό κύριο Καραγιάννη να μεταφέρουμε δημόσια την βούληση του να μιλήσει στον Prisma 91,6  για το όλο θέμα, έπειτα από δική του πρωτοβουλία,  σε χρόνο που θα ορίσει ο ίδιος.

Μέχρι τότε απλά καταγράφουμε την επικαιρότητα και με αυτή την λογική δημοσιεύσαμε και το ρεπορτάζ  στο news24/7 με δηλώσεις όλων των εμπλεκομένων.

Κρίνοντας πάντα δημοσιογραφικά,  ανεβάσαμε ψηλά το θέμα στην ιστοσελίδα μας,  καθώς είναι η πρώτη φορά που ο κύριος Καραγιάννης κάνει δηλώσεις, άσχετα αν ακόμα δεν έχει επιλέξει να μιλήσει σε εμάς, καθώς είναι δικαίωμα του πότε θα το κάνει αυτό.

Επίσης γράψαμε και για το group στήριξης που δημιουργήθηκε στο Facebook, καθώς ήταν μια πραγματικότητα και είχε ενδιαφέρον δημοσιογραφικό για τα δικά μας κριτήρια.

Αποφύγαμε να μεταφέρουμε κουτσομπολιά, δήθεν αποκλειστικές πληροφορίες και να βγάλουμε τα προσωπικά μας,  με αφορμή μια κατηγορία ενός γιατρού, ο οποίος έχει το δικαίωμα να θεωρεί ότι είναι αθώος μέχρι να αποφασίσουν τα αρμόδια όργανα και να θέλει να υπερασπιστεί τον εαυτό του ποικιλοτρόπως.

Μείναμε απλά στην καταγραφή της επικαιρότητας ΟΛΩΝ των απόψεων κάτι που δεν είδα να συμβαίνει με όσους μας κατηγορούν, παρά μόνο  να διαβάζουμε πύρινους λόγους και προφητείες.

Στην «ειρωνεία του καναπέ» ότι λανσάραμε ως αποκλειστικό το θέμα του News24, αναρωτιέμαι… αν το ρεπορτάζ ήταν σε ύφος που εξυπηρετούσε την σκοπιμότητα  όσων μας κριτικάρουν θα το είχανε και αυτοί σε περίοπτη θέση; Γιατί λοιπόν δημοσιογραφικά δεν το ανέβασαν να ενημερωθεί και η τοπική κοινωνία που θέλει να μάθει τι πραγματικά έχει συμβεί;

Ποτέ δεν παρακαλέσαμε κανέναν να μας δώσει συνέντευξη και δεν  το κάνουμε με  κανένα αντάλλαγμα, μέσω την δήθεν δημοσιογραφικής μας σιωπής,  όπως υπονοείται,  αφού τόσο  σε προσωπικό επίπεδο δεν έχω καμία σχέση με τον κύριο Καραγιάννη, καθώς  τυπική έως επαγγελματική στα όρια της ευγενούς άμιλλας με την κυρία Βαρδή με την οποία έχουμε ανταγωνιστικά μέσα. Εκτός και αν αυτό πάλι ενοχλεί…

Κλείνοντας αυτή την παρέμβαση να επαναλάβω ότι στην δημοσιογραφία δεν πρέπει να μπερδεύουμε τις προσωπικές μας εμμονές και αντιδικίες που πηγάζουν από προσωπικά συμφέροντα γιατί έχουμε μπερδέψει τους ρόλους.

Και μην ξεχνάτε δεν είμαστε όλοι ίδιοι, όσο και αν αυτό  παραξενεύει μερικούς…

ΥΓ. Από την πλευρά μου το θέμα τελειώνει εδώ και δεν σκοπεύω να απαντήσω άλλο όσο και αν προκληθώ.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 19382 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.