Εξαιρετική η παρουσία του Δήμου Λευκάδας στο 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οίνου-Δελτίο Τύπου-


Λευκάδα 24-10-2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΤΟ
16Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ – ΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΟΙΝΟΣ, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ»

 

Εξαιρετικά ουσιαστική ήταν η παρουσία του Δήμου Λευκάδας στο 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οίνου, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη συνδρομή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «ACROPOLIS» και στην παράλληλη Έκθεση «Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ – Ελλάδα: Πολιτισμός, Τουρισμός, Οίνος, Γαστρονομία» στο Ζάππειο Μέγαρο, το τριήμερο 19-20-21 Οκτωβρίου 2018.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 300 αρχιμάγειροι και επαγγελματίες της ευρωπαϊκής και διεθνούς γαστρονομίας, μέλη των πάνω από 100 λεσχών και ενώσεων αρχιμαγείρων – γαστρονόμων, που συμμετέχουν διεθνώς στο Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οίνου.

Ο Δήμαρχος Κων/νος Δρακονταειδής, ο Αντιδήμαρχος – Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Θανάσης Περδικάρης και στελέχη του Δήμου μας συμμετείχαν στην αντιπροσωπεία που επί 3 ημέρες κάλυψε το εντυπωσιακό Περίπτερο της Λευκάδας, σε χώρο που διατέθηκε από την Π.Ε.Δ. Ιονίων Νήσων. Το Περίπτερο επισκέφθηκαν πολλοί επίσημοι, εκατοντάδες σύνεδροι από πολλές  χώρες και πολυάριθμοι επισκέπτες.

Την παρουσία του Δήμου στήριξε και η Λέσχη Γαστρονομίας Λευκάδας, ενώ μέλη της μαγείρεψαν και προσέφεραν στους επισκέπτες το παραδοσιακό λευκαδίτικο πιάτο μπακαλιάρος μπιάνκο.

Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος παρευρέθηκαν την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στην Τελετή Εγκαινίων, που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Γ. Γ. Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Νικ. Αντώνογλου και του Προέδρου ΕΟΤ  Χαρ. Καρίμαλη αλλά και το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις εκδηλώσεις του 16ου Συνεδρίου, στο οποίο μίλησε και η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης όπως και μέλη των αντιπροσωπειών επισκέφθηκαν το Περίπτερο της Λευκάδας και δοκίμασαν τα παραδοσιακά προϊόντα που ήταν διαθέσιμα με την προσφορά πολλών παραγωγών και επιχειρήσεων της Λευκάδας. Σε όλους τους παραπάνω επιδόθηκαν αναμνηστικά δώρα και έντυπα σχετικά με την προβολή του τόπου μας.

Στο Συνέδριο επίσης, ως καλεσμένος του Δήμου, έκανε παρουσίαση και ο συμπατριώτης μας Άρης Σκλαβενίτης, γνωστός Οινολόγος – Sommelier,  (Μέλος Δ.Σ.  Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων, Εκπρόσωπος της Ελλάδος στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οινοχόων 2019 στη Γαλλία), με θέμα «Η Λευκάδα και τα Κρασιά της».

Γαστρονομίας ενώ δοκίμασε τα κρασιά της Λευκάδας μαζί με τον κ. Σκλαβενίτη.
Συνάντηση είχε επίσης ο Δήμαρχος με την Πρέσβειρα του Λιβάνου κα Dona Barakat και
Λιβανέζο επιχειρηματία – εισαγωγέα κρασιών, με τους οποίους συζήτησε τις δυνατότητες
προώθησης των Λευκαδίτικων προϊόντων.

 

About Παναγιώτης Κουνιάκης 339 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.