Ενόχληση Θωμά Καββαδά για τρόπο λειτουργίας δημοτικού συμβουλίου: “Στο επόμενο συμβούλιο θα μιλάω με την σιωπή μου”


Την έντονη ενόχληση του για τον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου εξέφρασε στο δημοτικό συμβούλιο  της Δευτέρας 12-06-2018 ο Θωμάς Καββαδάς.

Κατά την διάρκεια τον ερωτήσεων και αναφερόμενος στο θέμα των σκουπιδιών έκανε λόγο για “πιασάρικο πρόβλημα”, κάνοντας μια αναδρομή στου καποδιστριακούς δήμους και στο μπαλάκι της κεντρικής εξουσίας να λύσουν το πρόβλημα.

Μάλιστα είπε ότι ως παράταξη πιστεύουν ότι αν δεν υπάρξει κεντρικός σχεδιασμός θα ανακυκλώνουμε το ίδιο πρόβλημα και σαν παράταξη βοηθάμε όσο μπορούμε ωστόσο ο δήμος δεν μπορεί να το λύσει και έχουν ρίξει το μπαλάκι της ανταποδοτικότητας.

Η δημοτική αρχή δεν θέλετε να μιλάμε για λαϊκά προβλήματα είπε, καθώς θα ήταν καλύτερα να μιλάμε για λαϊκά ισοδύναμα όπως αυτά που συζητιούνται στο πολυνομοσχέδιο, βάζοντας πολιτικό πλαίσιο στην κουβέντα.

Όταν ξεκίνησε να μιλάει για τις ερωτήσεις προς την δημοτική αρχή υπήρξε αντίδραση του Δημάρχου για τον χρόνο, με τον κύριο Καββαδά να αντιδρά λέγοντας ότι έχει την εντύπωση πως κάνουμε αγγαρεία στο δημοτικό συμβούλιο, περιμένουμε να περάσουν τα δυο λεπτά που χρειάζεται να μιλήσουμε για να περάσουμε στο επόμενο θέμα, κάνοντας λόγο για μην σωστή αντιμετώπιση.

Ο ίδιος μάλιστα είπε ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, θα απαντάει με την σιωπή του, δεν θα λέει τίποτα, με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να υπενθυμίζει τον κανονισμό.

Ο κύριος Καββαδάς απευθυνόμενος στον κύριο Γκογκάκη του ζήτησε να του πει  θεσμικά στον χρόνο που έχουν, πόσες ερωτήσεις πρέπει να κάνουν και πόσο να μιλήσουν, καθώς θεωρούν ότι ο έλεγχος της δημοτικής αρχής γίνεται στην διαδικασία των ερωτοαπαντήσεων.

Το να πηγαίνουμε έτσι είναι δικαίωμα σας, είπε με τον πρόεδρο να επαναλαμβάνει τι λέει ο κανονισμός, ζητώντας να διαχειριστούν σωστά το χρόνο.

Ο κύριος Καββαδάς είπε: «Σας θυμάμαι σε προηγούμενα δημοτικά συμβούλια όταν ήσασταν αντιπολίτευση με πέντε-έξι-επτά ερωτήσεις δημοσιευμένες από πριν στον τύπο και να μιλάτε για δεκαπέντε λεπτά στο δημοτικό συμβούλιο.

Στην συνέχεια έκανε λόγο για εγκατάλειψη της ορεινής Λευκάδας ζητώντας να γίνουν απλές παρεμβάσεις καθώς πλατείες γίνονται πάρκινκ και πρέπει να παρέμβουμε για χώρους στάθμευσης ορεινών χωριών, αναφερόμενος σε περιστατικό στη Κατούνα καθώς πήγε ασθενοφόρο που δεν μπορούσε να περάσει και να μπει στο σπίτι γιατί είχε γίνει ο χώρος της πλατείας parking.

Γράψανε όλα τα αυτοκίνητα πήγε ένας Εγγλέζος να μάθει γιατί τον γράψανε στο αστυνομικό τμήμα και δεν μπορούσαν να του απαντήσουν γιατί δεν υπήρχε καμία σύμβαση.

Όλοι παρανομούν και κανείς δεν είναι παράνομο γιατί δεν έχουμε παρέμβει.

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27444 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.