Ενημερωτικό μήνυμα του Κέντρου Νεότητας Δήμου Λευκάδας -video-

Δείτε ενημερωτικό video με τις δράσεις του Κέντρου Νεότητας του Δήμου Λευκάδας..

Το Κέντρο Κοινότητας είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία κάθε Δήμου. Στόχο έχει την υποστήριξη ομάδων του πληθυσμού που πλήττονται ή απειλούνται από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό μέσω ενός πλέγματος παροχής κοινωνικών υπηρεσιών.  Από εκεί ο πολίτης  πληροφορείται ή/και παραπέμπεται στα προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο όπως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους, κοινωνικές δομές και υπηρεσίες όπως Βοήθεια στο σπίτι, τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων κ.α.

Το Κέντρο Κοινότητας υποστηρίζει τους πολίτες για την ένταξή τους στα προαναφερόμενα προγράμματα με ιδιαίτερη έμφαση στην ορθή συμπλήρωση των αιτήσεων και της συλλογής απαραίτητων συνοδευτικών εγγράφων και δικαιολογητικών.   Επιπλέον, συνεργάζεται και παραπέμπει τα αιτήματα σε άλλες δομές και υπηρεσίες με στόχο την παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την διασφάλιση της κοινωνικής ένταξης των ωφελουμένων.

Η δομή στεγάζεται στο κτίριο του Δήμου επί της οδού Αντ. Τζεβελέκη και Υποσμ. Αθ. Κατωπόδη (Διοικητήριο Λευκάδας) 1ος όροφος (έναντι Πρόνοιας)  και  στελεχώνεται από δύο Κοινωνικούς Λειτουργούς.

  Ωράριο Λειτουργίας : Δευτέρα-Παρασκευή 7:30 π.μ.-15:30 μμ.

 Τηλέφωνο επικοινωνίας  – Fax: 2645360524

 Emailkentrokoinotitas@lefkada.gov.gr

Υπεύθυνες : Χόρτη Σοφία, Βεργίνη Πολυξένη

Από το Δήμο Λευκάδας

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 20154 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.