Ενημέρωση Δρακονταειδή για Αγκυροβόλι-Εγκρεμνούς και Λαγκάδα


Ενημέρωση για το τουριστικό αγκυροβόλι και αλλά και τους δρόμους των Εγκρεμνών,  που επλήγησαν από τον σεισμό και τι προβλέπεται για την επόμενη σεζόν ζήτησε από το δήμαρχο Λευκάδας ο Βασίλης Αραβανής.

Στην απάντηση του ο Δήμαρχος ανέφερε για το Τουριστικό Αγκυροβόλι ότι πρόκειται για ένα έργο συνολικού κόστους 16.000.000 ευρώ, οι όποιες αλλαγές που έχουν γίνει δεν είναι μεγάλες καθώς  με το χρονοδιάγραμμα που ισχύει αυτή την στιγμή το έργο θα παραδοθεί 31-12-2017.

Στο ζήτημα με το Ferry  επανέλαβε την προ δυο μηνών αναφορά του στο δημοτικό συμβούλιο, λέγοντας ότι υπάρχει πρόβλημα με το ferry, έγιναν δυο συσκέψεις παρουσία και του Περιφερειάρχη με την κατάληξη που υπάρχει να είναι ότι για λόγους διαδικασίας δεν μπορούσε στην υπάρχουσα εργολαβία να γίνει καινούρια ανάθεση για να φτιαχτεί η ράμπα στο σημείο της έξω πλευρά του μόλου, επομένως η Περιφέρεια που έχει εκφράσει την διάθεση να χρηματοδοτήσει το έργο, θα περιμένει την ολοκλήρωση αυτής και θα προχωρήσει σε καινούρια.

Σε ότι αφορά τις διαδικασίες που εμπλέκεται ο δήμος Λευκάδας, ενημέρωσε ότι ακόμα και αν πάρεις και μια πέτρα από έργο που εκτελείται και την πας αλλού, πρέπει να γίνει καινούρια χωροθέτηση και περιβαλλοντική μελέτη επομένως οι εργασίες από την πλευρά του δήμου έχουν κινηθεί εδώ και μήνες με την μελέτη που έχει κατατεθεί στο Υπουργείο να βρίσκεται στην διαδικασία έκδοσης ΚΥΑ όπως απαιτείται από τον νόμο. Με την έκδοση αυτής τότε μπορεί να εκτελεστεί έργο.

Η τελευταία επαφή με το Υπουργείο ήταν πριν δέκα μέρες με την όλη διαδικασία να είναι σε εξέλιξη.

Για το θέμα των δρόμων, ενημέρωσε ότι την προηγούμενη Δευτέρα ξαναμπήκε ο εργολάβος να συνεχίσει, που είχε σταματήσει λόγο καλοκαιριού, με πάνω από τα 2/3 του έργου να έχει εκτελεστεί, με τον εργολάβο να εκτιμά ότι θέλει περίπου δυο μήνες για να ολοκληρωθεί το έργο.

Ο δήμαρχος Λευκάδας έκανε λόγο για παράφραση όσων έχει πει συστηματικά όχι από συναδέλφους από το δημοτικό συμβούλιο, αλλά διάφοροι τύποι θεσμικοί κτλ.

Η εργολαβία του Γιαλού είναι ύψους 3.000.000 ευρώ, η ολοκλήρωση αφορά την συγκεκριμένη φάση των 3.000.000. Η δημοτική αρχή έχει ζητήσει επιπλέον χρηματοδότηση για συμπληρωματικά έργα και σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό κ. Σπίρτζη πριν από περίπου ενάμιση μήνα, να εισπράττει θετική απάντηση προς την έγκριση και του συμπληρωματικού έργου και μένει να αποδειχτεί ότι όλο αυτό θα γίνει πράξη.

Για τους Εγκρεμνούς εξέφρασε την ενόχληση του για τα σχόλια που ακούγονται για καθυστέρηση, ενώ έχει επαναλάβει ότι έχουν γίνει 3-4 καθιζήσεις, κατακρημνίσεις το διάστημα που εκτελείται το έργο, κάνοντας λόγο για ένα πολύ δύσκολο έργο, κάτι που όλοι γνωρίζουν.

Το έργο προχωράει πολύ πιο αργά από τον Γιαλό, λόγω συγκεκριμένων προβλημάτων.

Τα ζητήματα της ασφάλειας πρέπει να είναι μέσα στο κεφάλι μας βιδωμένα, γιατί μερικοί, στο όνομα του να κάνουν αντιπολίτευση στην δημοτική αρχή πάνε να βασιστούν σε αυτό..

Στο ζήτημα της Λαγκάδας είμαστε εν αναμονή της υπόσχεσης του Υπουργείου για την χρηματοδότηση του έργου με το ποσό των 2.800.000 ευρώ. Επίσης είμαστε σε αναμονή της εκδίκασης των προσφυγών που έχουν γίνει για την μελέτη που δημοπρατήσαμε και που αυτό την καθυστερεί.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 26351 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.