Ενάντια στην παραχώρησης της δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο το δημοτικό συμβούλιο Λευκάδας. Ακούστε τη συζήτηση για το ψήφισμα.


Με αφορμή το θέμα που αφορά την μεταβίβαση ακινήτων κυριότητας δημοσίου στην ΕΤΑΔ και αφού προηγήθηκε σχετική ερώτηση από την Μαριάννα Καρφάκη, παρουσιάστηκε σχέδιο ψηφίσματος.

Σε αυτό εκφράζεται η κατηγορηματική αντίθεση μεταβίβασης της δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο, το οποίο και ανέγνωσε ο δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταειδής.

Μεταξύ άλλων το ψήφισμα ανέφερε ότι η παραχώρηση αυτών των ακινήτων στην ΕΤΑΔ Α.Ε, που είναι θυγατρική εταιρεία του υπερταμείου  σημαίνει παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας, ως εγγύηση της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του δημοσίου προς τους δανειστές, παραχωρώντας τους συγχρόνως την δυνατότητα εκμετάλλευσης, αλλά και την πώληση τους σε περίπτωση αδυναμίας εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της χώρας.

Τα ακίνητα και οι εκτάσεις αυτές θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν προς όφελος των δημοτών, πολλά από αυτά διεκδικούνται από τους δήμους για χρήση.

Στην εκχώρηση αυτή που έγινε ερήμην της τοπικής αυτοδιοίκησης εκφράζουμε ως δημοτικό συμβούλιο την κατηγορηματική αντίθεση μας και απαιτούμε την επιστροφή αυτής της δημόσιας περιουσίας στις τοπικές κοινωνίες και πολίτες.

Στην τοποθέτηση της η κυρία Καρφάκη, έκανε λόγο για μη κατοχύρωση της περιουσίας των δήμων, καθώς ότι βρήκε το υπερταμείο το πήρε πακέτο, ώστε να αρχίσουμε μόνοι μας στηριζόμενοι στα δικά μας πόδια να τα ξεχωρίζουμε.

Το ψήφισμα αυτό πρέπει να το στηρίξουμε να φύγει γιατί είναι η πρώτη κατάθεση άποψης ως προς αυτή την οριζόντια παραχώρηση των ακινήτων προς το υπερταμείο.

Ο κύριος Αραβανής δήλωσε άγνοια ότι το ψήφισμα θα έμπαινε στο δημοτικό συμβούλιο προ ημερησίας και είπε ότι φαντάζεται πως με μια κεντροδεξιά κυβέρνηση, θα καιγόταν η μισή Ελλάδα, συμφωνώντας με αυτό.

Ο κύριος Καββαδάς είπε ότι το σχέδιο ψηφίσματος δεν αναφέρεται στο πως φτάσαμε όλα να εκχωρηθούν το υπερταμείο, καθώς αυτό δεν έγινε με παρθενογένεση όπως είπε.

Αν δεν μπεις την διαδικασία να πεις ότι μετά την ψήφιση των τριών μνημονίων με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα που παρέδωσαν την περιουσία του Ελληνικού δημοσίου στα απαρκτικά, τότε μιλάς εκ του ασφαλούς, κάνοντας λόγο επάλειψη και διαφώνησε με αυτό.

Λυδία λίθος για την στάση κάθε πολιτικού φορέα είναι η στάση απέναντι στα αρπακτικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Κώστας Γληγόρης είπε ότι έχει γίνει μια παραχώρηση στο υπερταμείο και μπήκαν μέσα ακίνητα, αρχαιολογικοί χώροι με συγκεκριμένη λογική.

Μάλιστα ανέφερε πως αν ρωτήσουμε τον κάποιον υπηρεσιακό παράγοντα του δήμου πια είναι η ακίνητη περιουσία του Δήμου Λευκάδας δεν την γνωρίζουμε παρα μόνο συγκεκριμένες θέσεις.

Το ίδιο και το δημόσιο θα απαντήσει, οπότε μπήκαν όλα τα ΚΑΕΚ του δημοσίου και θα ακολουθήσει το ξεκαθάρισμα γιατί είναι προαπαιτούμενο.

Επίσης αναφερόμενος στο κτήμα Πασσά και την αγωνία του δήμου είπε ακόμα και αν το πάρει τι θα το κάνει και με τι πόρους θα το αξιοποιήσει;

Ακόμα και αν γίνει παραχώρηση σε ιδιώτη αυτό θα καταλήξει στους δημότες είπε ή στους εργαζόμενους που θα δουλέψουν σε αυτή.

Οι παραχωρήσεις εφόσον ξεκαθαρίσουν πια θα είναι αυτά τα ακίνητα θεωρώ ότι θα πρέπει  να προχωρήσουν, εκτός και αν ο δήμος έχει σχέδιο αξιοποίησης για όλα αυτά και με τι πόρους και θα ψηφίσει το ψήφισμα.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21091 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Δυστυχώς έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι έμείς ,οί έλληνες , ότι ήταν νά κάνουμε τό κάναμε . Καί αυτό πού κάναμε δυστυχώς καί δέν βλέπεται άλλά ούτε καί άντέχεται.
    Ποιό τό πρόβλημα λοιπόν νά πουληθεί ή Ελλάδα σέ ξένους πού κατά πάσα πιθανότητα θά αξιοποιήσουν όλα αυτά τά άχρηστα οικόπεδα σέ κάτι χρήσιμο καί όμορφο?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.