Δώρα Φέτση στον Prisma 91,6: Υπαρκτό το πρόβλημα με τα αδέσποτα στην πόλη. Στα χέρια του Δήμου η υπαρκτή λύση του προβλήματος.


Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό επίθεσης σε οδηγό δικύκλου από αγέλη σκύλων πριν μερικές μέρες στην οδό Φλογαϊτη, ήρθε στο προσκήνιο το οξυμένο όπως όλα δείχνουν πρόβλημα αδέσποτων και στην Λευκάδα.

Η Δώρα Φέτση του Συλλόγου Anima Care Λευκάδας μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 κάνοντας μια ψύχραιμη καταγραφή του προβλήματος του οποίου αποκλειστική ευθύνη έχει ο Δήμος Λευκάδας.

«Στο πρόβλημα πρέπει να παραμείνουμε ρεαλιστές και ψύχραιμοι, καθώς είναι μια πραγματικότητα και αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς», ανέφερε.

«Υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο ουσιαστικά είναι ένα κοινωνικό  μπούμερανκ, καθώς ξεκινά από την κοινωνία και καταλήγει σε αυτή.

Ένα αδέσποτο σκυλί είναι το αποτέλεσμα της ανεύθυνης κηδεμονίας κάποιου, συγγενή, φίλου, γείτονα μας, είναι ο σκύλος κάποιου που γέννησε και παράτησε τα κουτάβια τα οποία έγιναν αδέσποτα σκυλιά, είναι κάποιος που πήγε και παράτησε έναν ενήλικο σκύλο, πολλές φορές και μεγαλόσωμο και στην κορυφή του παγόβουνου καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε περιστατικά σαν και αυτό.

Εμείς είμαστε φιλόζωοι αλλά έχουμε ηθική υποχρέωση να είμαστε δίκαιοι καθώς το πρόβλημα είναι υπαρκτό.»

Ο κάθε άνθρωπος δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει στο πώς να αντιμετωπίσει ένα σκύλο, από την άλλη ένας αδέσποτος σκύλος είναι ένα κακομαθημένο παιδί, χωρίς οδηγίες που φέρεται ανεξέλεγκτα, που το ένα σκυλί είναι αρχηγός και συμπαρασύρει τα υπόλοιπα σε μια συμπεριφορά που για αυτά ξεκινάει ως παιχνίδι, καθώς ιντριγκάρει πάρα πολύ η ρόδα ενός ποδηλάτου για ένα σκύλο, ή ένας άνθρωπος που είναι επάνω σε ένα μηχανάκι και αυτό το ιντριγκάρει.

Ωστόσο κάποιες φορές υπάρχει και η πιθανότητα κάποιος επάνω σε κάποιο μηχανάκι να το έχει κλωτσήσει, ή κάποιο αυτοκίνητο  το χτύπησε και εκείνο το κυνηγάει ανταποδοτικά για να το «βρίσει» να του πει ότι μας πονάς κάθε φορά.

Παρόλα αυτά,  καταλήγουμε στο ότι είναι μια δύσκολη κατάσταση που όμως υπάρχει λύση.

Ο νόμος 4039 αναφέρει ότι ο Δήμος έχει την ευθύνη για τα αδέσποτα.

Μάλιστα από την προηγούμενη εβδομάδα υπάρχει πρόσκληση για σύγκλιση της πενταμελούς επιτροπής για το πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων , με την animalcare να ζητάει πλέον χειροπιαστές λύσεις, καθώς όπως ανέφερε δεν μας ενδιαφέρουν τα λόγια δίχως λόγο.

«Εμείς είμαστε εδώ κάνουμε τον λόγο μας πράξη και σε αντίστοιχο περιστατικό το καλοκαίρι με επίθεση από αδέσποτο που τραυματίστηκε ο πολίτης φροντίσαμε μέσα από τον σύλλογο μας να υιοθετηθεί το σκυλάκι.

Σαν σύλλογος κάνουμε ότι μπορούμε αναζητούμε και υιοθεσίες για τα σκυλιά τα οποία δεν είναι άπειρα, είναι τρία σκυλιά στην Φιλοσόφων, εκ των οποίων ένα είναι ο αρχηγός και αν φιλοξενηθεί αυτός ο σκύλος θα ανακουφιστεί το πρόβλημα, μερικά σκυλιά στην Μαρίνα Λευκάδας που ισχύει το ίδιο καθεστώς, με το κύριο πρόβλημα αυτών στην φιλοσόφων που είναι και αντικείμενο σύσκεψης.

Η θέση του συλλόγου μας είναι ότι στον χώρο του Δημοτικού Κτηνιατρείου είναι  ο χώρος των Σφαγείων, υπάρχουν πρωτογενής υποδομές για την φιλοξενία σκύλων εκεί μέσα και καλούμε για πολλοστή φορά τον Δήμο Λευκάδας, όχι να φτιάξει γκέτο σκυλιών, αλλά σε κάποιες επείγουσες περιπτώσεις το σκυλί να μπορεί να φιλοξενηθεί να κάνουμε όλοι μια γενναία προσπάθεια το σκυλί να υιοθετηθεί από κάποιον που έχει       χώρο και εμπειρία και να λυθεί το πρόβλημα ομαλά.

Εάν ο δήμος διαθέσει τον χώρο, θα πάμε να ταΐσουμε τον σκύλο, να τον φροντίσουμε να είμαστε εκεί.»

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25627 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.