Δωράκι Περιφερειάρχη από Λευκάδα: “Το θέατρο εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και θα ολοκληρωθεί”

Μια σημαντική εξαγγελία  έκανε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος στα πλαίσια της δημοτικής λογοδοσίας, καθώς ανακοίνωσε την χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ 2014-2019.

Ωστόσο κάνοντας μια ιστορική αναδρομή είπε  ότι το 2002 που ξεκίνησε το έργο του θεάτρου και μετά από μια σειρά παλινωδιών, δυσκολιών και αμελειών, ο τότε κρατικός περιφερειάρχης απένταξε το έργο από το ΕΣΠΑ της περιόδου.

Το 2014 ο τότε Περιφερειάρχης, εισηγήθηκε την επιβολή δημοσιονομικής διόρθωσης, δηλαδή να δοθούν τα χρήματα πίσω, 3.870.000 ευρώ στην κυβέρνηση.

Μάλιστα ο τότε Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, επέβαλε το πρόστιμο αυτό στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και αγωνιζόμαστε  να το αποφύγουμε δικαστικά, ωστόσο όπως είπε δεν γνωρίζω αν θα το καταφέρουμε και το δεύτερο και αισιόδοξο είναι ότι με την έναρξη του 2019 και με την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ που είναι σε εξέλιξη και σε συνεργασία του Δήμου Λευκάδας το θέατρο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και θα ολοκληρωθεί.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 19059 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.