Δυο διαφορετικές πραγματικότητες για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Λευκάδα


Πεδίο αντιπαράθεσης η δημιουργία τμήματος Περιφερειακής ανάπτυξης στην Λευκάδα, αφού μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου από το Α’ Θερινό τμήμα της Βουλής υπάρχει μια διαφορετική ανάγνωση της επικαιρότητας, από την δημοτική αρχή, τους τοπικούς ΑΝΕΛ και τον Βουλευτή Λευκάδας.

Η πρώτη ανακοίνωση ήρθε από την Δημοτική αρχή η οποία αφού διευκρινίζει ότι υπέρ του Νομοσχεδίου ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, προσδιορίζει την ίδρυση του νέου τμήματος την 1η Οκτώβρη του 2018.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Σύμφωνα με το Άρθρο 11 στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο ιδρύεται, μεταξύ άλλων, την 1η Οκτωβρίου 2018 το Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης, µε έδρα την πόλη της Λευκάδας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών Επιστηµών.

Ακολουθεί πιο αιχμηρή η ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων η οποία κάνει λόγο για διάψευση των καταστροφολόγων και κινδυνολόγων και αποκάλυψη των παραπλανητικών τακτικών τους.

Μάλιστα η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ στοχοποιεί τον Βουλευτή Λευκάδας Αθανάσιο Καββαδά, την τοπική Νέα δημοκρατία, αλλά και Κίνημα Αλλαγής.

«Αποκαθίσταται η πραγματικότητα, την οποία βάναυσα και συνειδητά διαστρεβλωναν επί  μήνες, κυρίως η τοπική ΝΔ  κι ο βουλευτής Λευκάδας σε αγαστή συμφωνία με το τοπικό Κίνημα Αλλαγής.» για να συμπληρώσει:

“Κάποιοι αξίζει να μας απαντήσουν και πιό πολύ ο βουλευτής της ΝΔ στη Λευκάδα, αν ρώτησε το Λευκαδίτικο λαό και τα 49 σωματεία  και φορείς ,των οποίων με κινδυνολογία είχε συλλέξει τις υπογραφές, προκειμένου να ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ την ίδρυση του ΑΕΙ και του Ερευνητικού Κέντρου στη Λευκάδα μας.”

Χθες το βράδυ με ανακοίνωση του ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Καββαδάς αναφέρει νέα δεδομένα αναφέροντας ότι  το νέο τμήμα αναμένεται να λειτουργήσει μετά από δυο χρόνια!!!, καθώς για να λειτουργήσει χρειάζονται «τουλάχιστον κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές για τις οποίες ευθύνη έχουν κυρίως η Σύγκλητος του Ιονίου Πανεπιστημίου και οι τοπικοί φορείς.»

Παρά τα όσα επιμόνως ισχυρίζεται η κυβέρνηση:
– Ιδρύεται, αλλά δεν λειτουργεί άμεσα τμήμα στη Λευκάδα.

-Η Σύγκλητος και μόνον αυτή, θα αποφασίσει για τη λειτουργία του τμήματος εφόσον συνεκτιμήσει τις υλικοτεχνικές υποδομές και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

-Για δύο χρόνια, καλώς εχόντων των πραγμάτων, η Λευκάδα δεν θα υποδέχεται νέους φοιτητές.

-Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη στον συγκεκριμένο νόμο για να καταστεί η Λευκάδα –όπως διεμήνυε ο υπουργός- Κέντρο Διετών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Όσον αφορά το θέμα των υλικοτεχνικών υποδομών  σύμφωνα με την ανακοίνωση των ΑΝΕΛ «απομένει τώρα να λήξει η εκκρεμότητα της παραχώρησης του κτηρίου του Κέντρου Νεότητας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και να δαπανηθούν τα διαθέσιμα 2.000.000 ευρώ, για την πλήρη αποκατάσταση των φθορών και την όποια απαιτούμενη διαμόρφωση του.»

Μένει να προσδιοριστεί πότε αυτό πρακτικά θα συμβεί καθώς μέσα από αυτές τις ανακοινώσεις παρουσιάζονται δυο πραγματικότητες για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Λευκάδα.

Παναγιώτης Κουνιάκης

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21091 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.