Δρακονταειδής σε Σκουρλέτη: “Με τον Κλεισθένη τα βαρίδια της γραφειοκρατίας στην αυτοδιοίκηση πρέπει να εκλείψουν” VIDEO


Το παρών έδωσε ο δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταειδής στην ανοικτή εκδήλωση παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη στην Πρέβεζα,  με αντικείμενο τις αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση και το νομοσχέδιο Κλεισθένης.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Λευκάδας ανέφερε ότι η ελληνική κοινωνία με την απλή αναλογική δέχεται ένα σοκ, μία γροθιά στο στομάχι, αλλά είναι ανάγκη να την έχει.

“Την έχουμε ανάγκη σαν κοινωνία και  είναι πολλά τα επιχειρήματα  γιατί πρέπει να γίνει αυτό, δεν είναι μόνο ζήτημα Δημοκρατίας, καθώς  δεν είναι δυνατόν μέσα στο τραπέζι επί 4 ή 5 χρόνια οι δημοτικοί σύμβουλοι και η λογική να είναι αυτή της αντιπαράθεσης, λέγοντας ότι  η σημερινή κυβέρνηση έχει ευθύνη αυτό να το αλλάξει αυτό.

“Επομένως απλή αναλογική, όχι συμψηφισμούς, προσπάθεια να λειτουργήσει η δημοκρατία στην πράξη πια.”

Μεταξύ άλλων, ο κύριος Δρακονταειδής αναφερόμενος σε αυτό που λέμε “κυβερνησιμότητα” με όρους απλής αναλογικής, είπε  ότι θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στον Κλεισθένη κάποια πράγματα να αλλάξουν, καθώς υπάρχουν οι δυνατότητες και οι προτάσεις για να γίνει αυτό.

Μάλιστα  εξέφρασε τον προβληματισμό του στην διάταξη που ζητάει εντός τεσσάρων μηνών να δούμε τις επιτροπές, αρμοδιότητες και τα λοιπά, καθώς όπως είπε ανεξάρτητα από το πολιτικό κομμάτι που αναλογεί στην κυβέρνηση, η πολιτική ευθύνη είναι συνολική η κυβέρνηση θα κριθεί από αυτό.

Επίσης ο κύριος Δρακονταειδής αναφέρθηκε στην χρονοβόρα διαδικασία  που απαιτείται από τη στιγμή που θα δοθεί μία οικονομική βοήθεια σε έναν Δήμο, φέρνοντας για παράδειγμα τις πλημμύρες στη Βασιλική στη Λευκάδα, η βοήθεια αφού  περάσει μέσα από αναμόρφωση προϋπολογισμού  του δήμου που είναι απαραίτητος,  οι υπόλοιπες γραφειοκρατικές διαδικασίες για να πάμε στους διαγωνισμούς διαρκούν από 6 έως 8 μήνες και να κάνουμε το σταυρό μας να μην έχουμε ενστάσεις από εργολάβους, όπως είπε.

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί,  είναι μεγάλο βαρίδι στην αυτοδιοίκηση και αυτό  μέσω αυτών των διατάξεων πρέπει να αλλάξει και να το δει πολύ σοβαρά η κυβέρνηση.

About Ομάδα Σύνταξης 27454 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.