Δρακονταειδής: “Δεν θεωρώ ότι οι προηγούμενοι βουλευτές είχαν λιγότερη ευαισθησία από τον κύριο Καββαδά όταν είχαμε άλλες πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια.”


Στο δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε η  πρόσφατη πυρκαγιά που ξέσπασε στη χωματερή Λευκάδας, με τον δήμαρχο Λευκάδας Κωνσταντίνο Δρακονταειδή, να κάνει αναλυτική παρουσίαση  των δράσεων της  δημοτικής Αρχής.

Ο δήμαρχος Λευκάδας αναφέρθηκε αναλυτικά στην προσπάθειά επιχωμάτωσης, που είναι όπως είπε το μοναδικό φάρμακο για να αντιμετωπιστεί.

“Υπήρξε μεγάλη δυσκολία να περάσουν τα οχήματα από το δρόμο που οδηγεί προς τη χωματερή, καθώς ήταν τέτοια η φορά των ανέμων που η φωτιά ερχόταν προς το δρόμο και έπρεπε να δούμε τα ζητήματα ασφάλειας των ανθρώπων. Τελικά η φωτιά σβήστηκε στις 11:30 το πρωί της επομένης ημέρας, ενώ έκλεισαν τα σχολεία που γειτνιάζουν με το χώρο απόρριψης. Αυτή τη στιγμή όλα τα απορρίμματα είναι επιχωματωμένα, και δεν υπάρχουν εκκρίσεις αερίων.”

Σύμφωνα με τον κύριο Δρακονταειδή έχουν δρομολογηθεί συγκεκριμένες λύσεις, πρόκειται για την οριστική λύση, με την έννοια της έγκρισης των οριστικών μελετών, αδειοδοτήσεων και χρηματοδότησης και αυτό που αναμένουμε και θα το πάρουμε σε συνεννόηση με το Υπουργείο μέσα στο 2018, είναι η προ έγκριση της δημοπράτησης.

Επίσης υπάρχει το μεταβατικό στάδιο το οποίο είναι το κομμάτι της δεματοποίησης,   γνωρίζοντας ότι αυτή η Δημοτική Αρχή κατασκεύασε τον χώρο, αγοράστηκε το μηχάνημα δεματοποίησης, έγινε ο μεγάλος διαγωνισμός για την δεματοποίηση  απορρίμματος, ο οποίος έχει καθυστερήσει λόγω των προσφυγών και με το που θα βγει η τελική απόφαση για το ποιος από τους δύο εργολάβους θα πάρει το έργο, προχωρούμε στην διαδικασία συμβασιοποίησης και στη συνέχεια το έργο της δεματοποίησης.

Ο συγκεκριμένος χώρος της δεματοποίησης, προφανώς είναι επικίνδυνος να συμβεί κάτι σε θέμα πυρκαγιάς, καθώς αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα.”

Μάλιστα ξεκαθάρισε επειδή όπως είπε φτάνουν στα αυτιά του διαφορά και θέλει να είναι απολύτως καθαρός και σαφής, ότι ο αποθηκευτικός χώρος είναι επίσημα  αδειοδοτημένος και δεν γίνεται κάτι παράνομο.

Ωστόσο επειδή δεν είναι ότι καλύτερο να κρατάς τα δεματοποιημένα, ψάχνουν από το καλοκαίρι του 2014- πριν ακόμα αναλάβουν την διοίκηση του δήμου  και άλλους τρόπους και για αυτό έγινε και συνάντηση με τον δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας, με ένα θέμα και μοναδικό.

“Επίσης στο μεσοδιάστημα έχουμε κάνει γραπτά αιτήματα, σε γειτονικούς χώρους για να τα πάμε μέχρι να ολοκληρωθεί η μονάδα, δυστυχώς όμως οι απαντήσεις από τους γειτονικούς χώρους είναι αρνητικές. Ανεξάρτητα από τη βούλησή μας, προφανώς για να κάνεις κάτι πρέπει να συμφωνήσουν και τα δύο μέρη.

Όπως είπε ο δήμαρχος Λευκάδας, πάνω στην αγωνία μας όλοι να λύσουμε ένα πρόβλημα που μας ταλανίζει εδώ και δεκαετίες πολλές φορές λέμε και υπερβολές.

“Ακόμα και μία περιοχή αν αποδεχτεί την μεταφορά των σκουπιδιών, δεν μπορεί να ακούω απόψεις του τύπου ότι θα μεταφερθούν χωρίς επιβάρυνση και χωρίς κόστος, καθώς κάτι τέτοιο είναι μεταφυσικό. Όσοι υποστηρίζουν αυτή την άποψη, θα πρέπει να μιλήσουν με την γλώσσα της αλήθειας, ούτε να ωραιοποιούμε αλλά και να δραματοποιούμε πράγματα.”

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο δήμαρχος Λευκάδας, έκανε λόγο ότι η συντριπτική αγωνία των πολιτών είναι πραγματική  και πηγάζει από ένα πρόβλημα που το βιώνουμε όλοι δεκαετίες τώρα, υπάρχουν κραυγές οι οποίες είναι εκ του πονηρού και η σκοπιμότητα τους δεν έχει να κάνει με το αν επιθυμούμε ή όχι να λύσουμε το πρόβλημα,  αλλά επειδή δεν τους αρέσει η φάτσα του δημάρχου, η πλειοψηφία ή ότι άλλο ονειρεύονται. “Μερικές φορές αυτές οι κραυγές καθίστανται και επικίνδυνες.”

Μάλιστα αναφερόμενος  στο δελτίο τύπου του βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά και στην ερώτησή του προς το υπουργείο,  να προχωρήσει το Υπουργείο σε μετρήσεις, είπε ότι αυτά τα πράγματα θέλουν  ιδιαίτερη προσοχή, όταν εκπέμπονται από θεσμικούς φορείς.

“Δεν θεωρώ ότι είχαν λιγότερη ευαισθησία oi προηγούμενη βουλευτές, όταν είχαμε άλλες πυρκαγιές τα προηγούμενα χρόνια. Δεν θεωρώ ότι ο κύριος Σολδάτος ήταν λιγότερο ευαίσθητος από τον κύριο Καββαδά, ή και οι προηγούμενοι βουλευτές.

Θέλει ιδιαίτερη προσοχή, γιατί στον σεισμό της Ζακύνθου βγήκαν όλοι οι φορείς και είπαν ότι το νησί άντεξε και έκαναν άριστα. Βεβαίως Τώρα που τα συνεργεία μετρούν τις ζημιές δεν αποδείχτηκε αυτό, ωστόσο αυτό το λέω όχι για να κουκουλώσουν με το πρόβλημα, για τη δημόσια το κουβεντιάζουμε, όμως είναι άλλο πράγμα να κάνεις τέτοιου είδους αναφορές που εγκυμονούν κινδύνους και για άλλα πράγματα, όπως στα θέματα ανάπτυξης και τουρισμού στη Λευκάδα.

“Θέλει με πολύ μεγάλη προσοχή να τα διαχειριζόμαστε όλα αυτά, χωρίς να βάζουμε τίποτα κάτω από το χαλί, η πραγματικότητα είναι αυτή όπως την περιέγραψα, φυσικά δεν είναι ωραίο όταν καίγεται η χωματερή να εκλύεται αυτό που εκλύεται, γνωρίζετε όμως και την δική μας προσπάθεια, αλλά και την προσπάθεια προηγούμενων δημοτικών αρχών  σε αντίστοιχη φωτιά και εκεί  γινόταν αγώνας με επιχωμάτωση, που όμως χωρίς να κρύβουμε τίποτα κάτω από το χαλί  ταυτόχρονα δεν πυροβολούμε το πόδι μας και δεν πριονίζουμε  το κλαδί που καθόμαστε ως Λευκάδα.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 22306 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Η κοινωνική οικονομική και αναπτυξιακή πρωτοπορεία στην Λευκάδα και απανταχού στην Ελλάδα δεν πρόκειται να προκύψει απ την πολιτική τάξη. Δεν προέκυψε χρόνια για τούτο η κατάσταση έφτασε εδώ.
  Απολογιστικός είναι ο ρόλος της πολιτικής τάξης και διαφόρων κοσμικών τέτοιων προτάσεων.Το κοινοβούλιο των αντιπροσώπων είναι ο προνομοιακός χώρος αλληλοκαθυβρισμού των μετεχόντων υπό την προνομοία και πρόνοια της τηλεοπτικής -ώς δημόσιο αγαθό- προβολής.
  Δεν είναι τυχαία η εμφάνιση τα τελευταία χρόνια των λαικών ιντριγκαδόρικων εφημερίδων και εκπομπών -μία απ αυτές είναι και οι συνεδριάσεις του κοινοβουλίου- όπου το κάθε προσωπικό θέμα γίνεται δημόσιο μέσω της προβολής του.
  Η αισθητική της εμπορικής διαφήμισης έπρεπε να περάσει και πέρασε και στην αισθητική του βουλευτικού.
  Η ευαισθησία η οποία ισοπόσως εκφράζεται εδώ ( σε μια άσκηση ισορροπιών αλλά και κάλυψης της πολιτικής τάξης ) δεν εισφέρει στην επίλυση του/των προβλημάτων, γιατί δεν δρομολογεί την τομή και δεν δείχνει το απαραίτητο ρήγμα ανάμεσα στην κοινωνία των πολιτών ( αυτό εκπροσωπεί η δημοτική αρχή ώς πολιτειακή οργάνωση αυτής τούτης της κοινωνίας πολιτών) και της πολιτικής αντιπροσωπευτικής τάξης τις αποφάσεις της οποίας ( πολιτικής τάξης )καλείται να εφαρμόσει ώς διοικητικό θεσμικό σύστημα ετερρονομημένων έτσι κανόνων (μια και οι αποφάσεις λαμβάνονται έξω από την αντιστοιχη κοινωνία ) η κάθε δημοτική αρχή.
  Σε ένα ετερρονομημένα προσδιοριαμένο σύστημα αναφοράς ( δηλαδή οι κανόνες λειτουργίας του κανοναρχούνται έξωθεν) δεν μπορεί να υπάρξει η αναγκαία συμβατότητα λειτουργίας και αποτελέσματος.
  Για τούτο τα προβλήματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.