Δρακονταειδής για Λυκειακές τάξεις Καρυάς: “Θα την κερδίσουμε την μάχη ωστόσο να πούμε την αλήθεια ότι με τρεις μαθητές δεν μπορούν να στηριχτούν σχολεία”


Με παρέμβασή του στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο υπεύθυνος για θέματα Παιδείας του δήμου Φίλιππος Κούρτης, ενημέρωσε ότι ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, δεν ενέκρινε τη λειτουργία της της Β, και Γ’ Λυκείου της Καρυάς και της Β’ Λυκείου στο Μεγανήσι, ενώ ενέκρινε την Α λυκείου αντίστοιχα.

Η απόφαση ήταν αναμενόμενη  όπως είπε, καθώς υπάρχει νόμος που ορίζει τον ελάχιστο αριθμό μαθητών για τη λειτουργία αυτών των τάξεων.

Για το θέμα αυτό υπήρξε παρελθοντικά ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο, είχε κινητοποιηθεί τόσο η κοινωνία της Λευκάδας όσο και εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς με την πετυχημένη παρέμβαση της δημοτικής αρχής την πρώτη χρονιά, καταφέραμε  να βγάλει μία απόφαση παρεκκλίσεις της νομοθεσίας για να λειτουργήσει ομαλά το σχολείο.

Ο κύριος Κούρτης  ανέφερε ότι για άλλη μία φορά ζητάμε την παρέμβαση τόσο του δημάρχου όσο όλων είναι εμπλεκόμενοι στα εκπαιδευτικά συστήματα, ενώ επεσήμανε τον καθοριστικό ρόλο των γονέων και κηδεμόνων της Καρυάς, που για διάφορους λόγους κατεβάζουν τα παιδιά τους στη Λευκάδα με μεταγραφές τουλάχιστον παράτυπες.

“Εμπράκτως δεν δείχνουν την υποστήριξη στη λειτουργία της μοναδικής σχολικής μονάδας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που λειτουργεί στην Καρυά, “, ενώ συμπλήρωσε ότι το θέμα είναι πολιτικό καθώς πρόκειται για την υποχρέωση του υπουργείου να συμμορφώνεται σε μνημονιακές υποχρεώσεις, καθώς πρέπει να σταματήσουν οι οποίοι φραγμοί και κοφτές που μπαίνουν στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και κατ επέκταση τα επαγγελματικά δικαιώματα των συναδέλφων εκπαιδευτικών, καθώς και των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων τα οποία  θα δυσχεράνουν περισσότερο, καθώς θα πρέπει να τρέχουν σε δύο ή τρία διαφορετικά σχολεία για να συμπληρώσουν το ωράριό τους.

Στην τοποθέτησή του για το θέμα ο δήμαρχος Λευκάδας, είπε ότι δίνουμε μία μάχη πετυχημένη, λέγοντας σε αυτή τη μάχη ο ίδιος είναι στην πρώτη γραμμή καθώς αυτός κάνει τις συναντήσεις, ωστόσο με όπλο του την ομοφωνία στο δημοτικό συμβούλιο δίνουμε 3 χρόνια πετυχημένες μάχες στο ζήτημα των λυκειακών τάξεων της Καρυάς.

“Κάποιοι μπορεί να θέλουν να κάνουν πολιτική και αυτό είναι σεβαστό, ωστόσο πρέπει να πούμε και κάποιες αλήθειες.”

“Και φέτος θα τη δώσουμε τη μάχη για να παραμείνουν οι Λυκειακές τάξεις και πιστεύω ότι θα την  κερδίσουμε, ωστόσο θα πρέπει να λέμε την αλήθεια στους πολίτες, για γονείς που κάνουν παράτυπες μετεγγραφές στα σχολεία της Λευκάδας και φτάσαμε να έχουν δύο και τρεις μαθητές και με αυτό τον τρόπο δεν μπορούν να στηριχτούν σχολεία. ”

 

About Παναγιώτης Κουνιάκης 357 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.