Διευκρινίσεις από τους δικηγόρους του Ριμπολόβλεφ: Υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο αλλά είναι ελεύθερος


Οι δύο δικηγόροι του Ρώσου μεγιστάνα Ντιμίτρι Ριμπλόβλεφ, Χερβ Τεμίμε και Τομάς Τζιακάρντι, με γραπτή δήλωση που έστειλαν στην «Κ», ξεκαθαρίζουν ότι ο ιδιοκτήτης της Μονακό χαίρει πλήρως τα δικαιώματα της ελευθερίας του.

Σε δήλωση που έγινε πριν από λίγο, οι δύο δικηγόροι επιβεβαιώνουν ότι «ο κ. Ριμπλόβλεφ κρίθηκε ύποπτος, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η Γενική Εισαγγελέας».

«Επιβεβαιώνουμε επίσης ότι ο κ. Ριμπολόβλεφ υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο, αλλά εξακολουθεί να απολαμβάνει την πλήρη ελευθερία του. Περιορίζεται μόνο από την επικοινωνία με τα πρόσωπα που ενδιαφέρουν την διαδικασία καθώς και με την υποχρεωτική εμφάνισή του στην κλήτευση του δικαστή, όπως πάντα έκανε και θα συνεχίσει να κάνει», προσθέτουν και στη συνέχεια εξηγούν τι ακριβώς σημαίνει το γεγονός ότι κρίθηκε ύποπτος:

«Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το νόμο του Μονακό το γεγονός ότι κρίθηκε ύποπτος αντιπροσωπεύει ένα καθεστώς που χορηγείται σε ένα άτομο όταν ο δικαστής θεωρεί ότι υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις εναντίον του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υπάρχουν επαρκείς λόγοι για να παραπεμφθεί σε δίκη και ακόμα περισσότερο, να βρεθεί ένοχος για οποιοδήποτε αδίκημα».

«Επιμένουμε στο γεγονός ότι σε αυτή τη φάση της διαδικασίας ο κ. Ριμπολόβλεφ είναι αθώος και τα δικαιώματα που συνδέονται με αυτό θα πρέπει να είναι απολύτως σεβαστά», αναφέρουν ακόμα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έρευνας η οποία ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 22 Σεπτεμβρίου 2017 όταν το γραφείο του ανακριτή στο Μονακό άσκησε αγωγή εναντίον του Ρώσου δισεκατομμυριούχου με την κατηγορία της δωροδοκίας υψηλόβαθμων κρατικών λειτουργών.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν την υπόθεση «Monaco Gate» η οποία και στοίχισε τη θέση δυο υψηλόβαθμων αξιωματούχων του πριγκιπάτου, οι οποίοι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αντάλλασσαν ύποπτα μηνύματα με την δικηγόρο του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, Τατιάνα Μπέρσεντα, ώστε να πάρουν αποφάσεις υπέρ του στην δικαστική διαμάχη του με τον Ελβετό έμπορο τέχνης, Υβ Μπουβιέ.

Πηγή: Καθημερινή

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 19382 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.