Διεθνές συνέδριο αποδήμων Επτανήσων


dav

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θ.Γαλιατσάτος: «Ευελπιστούμε ότι αυτό το Συνέδριο με τις μεγάλες αυτές παρουσίες και από πλευράς Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας και από πλευράς  Προέδρου της Δημοκρατίας και κυβέρνησης αλλά κυρίως της μεγάλης συμμετοχής των ομογενειακών σωματείων θα είναι η απαρχή για την εδραίωση  της παγκοσμιότητας των Επτανησίων Αποδήμων »

 

14 νέοι και νέες απόδημοι Επτανήσιοι  γνωρίζουν τις πατρίδες τους , στα πλαίσια διεξαγωγής του 1ου Διεθνούς   Συνεδρίου Αποδήμων και όπου γης Επτανησίων που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα  από τις 5-7 Σεπτεμβρίου 2018

Την  πεποίθηση ότι το 1ο Διεθνές  Συνέδριο Αποδήμων και όπου γης Επτανησίων που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα  από τις  5-7 Σεπτεμβρίου 2018 θα αποτελέσει την απαρχή για την εδραίωση της παγκοσμιότητας των Επτανησίων Αποδήμων εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

 

«Ευελπιστούμε ότι αυτό το Συνέδριο με τις μεγάλες αυτές παρουσίες και από πλευράς Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας και από πλευράς  Προέδρου της Δημοκρατίας και κυβέρνησης αλλά κυρίως της μεγάλης συμμετοχής των ομογενειακών σωματείων θα είναι η απαρχή για την εδραίωση  της παγκοσμιότητας των Επτανησίων Αποδήμων », ο κ.Γαλιατσάτος.

Όπως είπε στόχος του Συνεδρίου είναι να αναπτυχθούν  σχέσεις και κοινές συνισταμένες που θα αποφέρουν τα μέγιστα στους τομείς, μεταξύ των άλλων, της οικονομικής ανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής, της πολιτιστικής κληρονομιάς, ώστε να μετατραπεί σε έναν θεσμό  που θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Τιμώμενο πρόσωπο θα είναι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος, ενώ την έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου θα κηρύξει η Α.Ε.  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος.

Ειδικότερα την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018, πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, θα τιμηθεί σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Αχίλλειο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος  για την προσφορά και το έργο του, ως ένας από τους απόδημους Επτανησίους  που τιμά παγκοσμίως με τη δράση του και τη στάση του την καταγωγή του.

Την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η κήρυξη των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου Αποδήμων Επτανησίων από  την Α.Ε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπιο Παυλόπουλο, ενώ στη συνέχεια θα αναπτυχθούν οι θεματικές ενότητες  με ομιλητές –εισηγητές στελέχη της κυβέρνησης, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αλλά και των ομογενειακών σωματείων, ομοσπονδιών και συνομοσπονδιών.

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018 θα γίνει ο απολογισμός του Συνεδρίου , ενώ το  απόγευμα θα πραγματοποιηθεί περιήγηση των συνέδρων σε επιχειρήσεις τοπικών προϊόντων της Κέρκυρας.

Παράλληλα, στα πλαίσια διεξαγωγής  του Διεθνούς Συνεδρίου πραγματοποιείται με συγχρηματοδότηση της  Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού  φιλοξενία 14 νέων απόδημων Επτανησίων  από όλον τον κόσμο, σε όλα τα νησιά μας, με κατάληξη στην Κέρκυρα τις ημέρες διεξαγωγής του , όπου οι συμμετέχοντες θα μεταφέρουν την εμπειρία τους από το ταξίδι στα Ιόνια νησιά και τις σκέψεις και προσδοκίες τους για το μέλλον των νησιών μας. Οι συμμετέχοντες κατά την παραμονή τους στη Ζάκυνθο, απ’ όπου ξεκίνησε χθες το ταξίδι τους, συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη  Ελευθέριο Νιοτόπουλο καθώς και με το δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά.

 

dav

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21416 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.