Διαμαρτυρία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για τις εξετάσεις


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Λευκάδας διαμαρτύρεται εντονότατα για τα ασφυκτικά  χρονικά περιθώρια που τέθηκαν για τη διεξαγωγή και ολοκλήρωση των εξετάσεων εξαιτίας της χρονικής επιμήκυνσης του διδακτικού έτους

Συγκεκριμένα:

  • Οι μαθητές–τριες της Γ’ τάξης των ΕΠΑΛ εξετάζονται σε πέντε έως εννέα μαθήματα ενδοσχολικά, οπότε θα αναγκαστούν να γράφουν δύο μαθήματα την ίδια μέρα, ενώ θα έχουν μία ή και καμία μέρα για ξεκούραση και προετοιμασία για τις Πανελλαδικές.
  • Στην Α’ Λυκείου των ΓΕΛ οι μαθητές/τριες πρέπει να γράψουν 13 μαθήματα σε 10 μέρες.
  • Στη Β’ Λυκείου 16 μαθήματα σε 10 μέρες. Θα υπάρξουν επομένως διπλά-εξεταζόμενα μαθήματα σε δύο βάρδιες την ίδια μέρα πάνω από 6 ημέρες σε αντίθεση με 1-2 ημέρες των προηγούμενων ετών, κάτι που θα εξοντώσει στην κυριολεξία τους εξεταζόμενους μαθητές, αφού δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνδυασμού «ενός εύκολου και ενός δύσκολου» μαθήματος,
  • Στα Γυμνάσια ο χρόνος είναι ασφυκτικός από Παρασκευή 1 Ιουνίου έως Τετάρτη 6 Ιουνίου, για να χρησιμοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί αμέσως μετά ως επιτηρητές στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Επιπλέον, μέσα σ’ αυτό το διάστημα πρέπει να αφιερωθεί τουλάχιστον μία ημέρα για επαναληπτικές εξετάσεις για όσους μαθητές είχαν κώλυμα συμμετοχής σε κάποιο απ’ τα μαθήματα και να εκδοθούν αποτελέσματα.

Οι μαθητές καλούνται να συμμετέχουν σε μια επίπονη δοκιμασία άγχους, φθοράς και αγωνίας χωρίς ανάσα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται πολύ  να αποδώσουν σε ένα σύστημα εξετάσεων που από τη φύση του είναι αγχωτικό και ανταγωνιστικό.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους έστω και την τελευταία ώρα να δώσουν άμεσα λύση και ν’ αλλάξουν το πλαίσιο των εξετάσεων ώστε να μην αποτελεί επιπλέον βάρος για τα παιδιά μας.

Το Δ.Σ

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27583 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.