Δημιουργία οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προτείνει ο Σωτήρης Σκιαδαρέσης


Το παρών έδωσε στον χθεσινό απολογισμό και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο οποίος όπως όλα δείχνουν βάζει πλώρη για την διεκδίκηση του δήμου στις επόμενες εκλογές.

Αφού εξέφρασε την ενόχληση του για το γεγονός ότι έπρεπε να περάσουν τρεις ώρες για να μιλήσει, καθώς και την απουσία του δημάρχου από την αίθουσα, εισέπραξε την ενόχληση του αντιδημάρχου κ. Φίλιππα, ο οποίος είπε ότι μιλάει παρουσία των αντιδημάρχων, εκτός και αν τους θεωρεί διακοσμητικά στοιχεία οπότε να φέρουν τον δήμαρχο με τον κύριο Σκιαδαρέση να λέει ότι δεν είπε κάτι τέτοιο και δεν υπάρχει λόγος να δημιουργείται θέμα.

Στην τοποθέτηση του ο κύριος Σκιαδαρέσης ανέφερε ότι η αυτοδιοίκηση αποτελεί ένα πεδίο στο οποίο να αναζητηθούν ευρείες συγκλίσεις και συνεργασίες και η Λευκάδα να είναι το κοινό σημείο αναφοράς όλων και να μας ενώνει.

Η κριτική και διαφορετική προσέγγιση δεν μπορεί να λαμβάνει ισοπεδωτικά χαρακτηριστικά και να μηδενίζει κάθε θετική δράση και παρέμβαση και πρέπει στον δημόσιο λόγο να καταθέτουμε προτάσεις καθώς και μια θετική συνεισφορά.

Η Λευκάδα πρέπει να μπει στον χάρτη των τουριστικών προορισμών και αυτό αποτελεί μια πολυεπίπεδη διαδικασία που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό. Τουριστική ανάπτυξη σημαίνει ολοκληρωμένη στρατηγική προώθησης και προβολής του νησιού, συνένωσης δυνάμεων μέσα από μια νέα προοπτική.

Ο ίδιος μάλιστα αναφερόμενος στο Brand της Λευκάδας, είπε ότι μπορεί να δημιουργήθηκε από το Επιμελητήριο, αλλά ανήκει σε όλους και πρέπει να ξεφύγουμε από την λογική ποιος το έκανε και να το αξιοποιήσουμε για το καλό της Λευκάδας.

Μάλιστα πρότεινε την δημιουργία οργανισμού τουριστικής ανάπτυξης και προβολής για την Λευκάδα με συμμετοχή όλων των ιδιωτικών φορέων και την συμμετοχή Αντιπεριφέρειας-Δήμου και Επιμελητηρίου, ένας οργανισμός που θα λειτουργεί με τα σύγχρονα εργαλεία marketing και επικοινωνίας και θα υλοποιεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική προβολής και προώθησης του τουρισμού στην Λευκάδα, λέγοντας ότι ήδη έχει επεξεργαστεί ένα σχέδιο και θα ήταν τιμή να το μοιραζόταν με τους αιρετούς.

Στον τομέα της καθαριότητας αναγνώρισε τις όποιες προσπάθειες έχουν γίνει από τις προηγούμενες, αλλά και την τωρινή δημοτική αρχή, όπως η τοποθέτηση υπογειοποιημένων κάδων και η προσπάθεια για το εργοστάσιο, ενώ κάνοντας λόγο για μια ελκυστική και όμορφη εικόνα που πρέπει να αναδύει το νησί στους κατοίκους και τους τουρίστες.

Μάλιστα είπε ότι είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και όχι να κινηθούμε ανταγωνιστικά με την δημοτική αρχή, λέγοντας ότι το έκαναν πράξη με τα καλαθάκια που τοποθέτησαν στο Νυδρί, με τους οδοκαθαριστές σε Νυδρί-Βασιλική-Αγίου Νικήτα, αλλά και μέσω εθελοντικών δράσεων καθαρισμού.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι το Επιμελητήριο είναι στην διάθεση όλου του δημοτικού συμβουλίου και όχι μόνο της δημοτικής αρχής,  “για να συζητήσουμε ανάλογες κινήσεις στο άμεσο μέλλον, καθώς υπάρχει πρόβλημα στην καθαριότητα και το χειρότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να αναλωθούμε σε μια ανούσια αντιπαράθεση.”

Πρέπει να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για να αλλάξει η εικόνα της Λευκάδας και αναζητηθούν βέλτιστες λύσεις που ξεκινούν από την ανατροπή του μοντέλου καθαριότητας του δήμου, ως την εκχώρηση μέρους του έργου της αποκομιδής μετά από μελέτη σε ιδιώτη, με δυο βασικά κριτήρια, το πρώτο να μειωθεί το κόστος για τον δήμο και το δεύτερο να βελτιωθεί το επίπεδο καθαριότητας και να μην χάσει κανένας εργαζόμενος την θέση του.

Όσον αφορά τα δημοτικά τέλη τα οποία αυξήθηκαν, λέγοντας ότι η κοινωνία έχει υποστεί μια άνευ προηγουμένου υπερφορολόγιση και η αύξηση των εσόδων δεν πρέπει να περνάει μόνο μέσα από την αύξηση των τελών, αλλά  την οικονομική   ανάπτυξη του νησιού, την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δήμου, αλλαγή μοντέλου στην ύδρευση με καλύτερα αποτελέσματα.

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.