Δημήτρης Χατζησωκράτης στον Prisma 91,6: “Σίγουρα δεν είναι θετική εξέλιξη η αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα ΑλλαγήςΤην αποχώρηση του Ποταμιού  από το Κίνημα αλλαγής σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 o Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Στην κριτική του Ποταμιού ότι στο Κίνημα Αλλαγής πήγε να στηθεί ένα νέο ΠΑΣΟΚ+, ανέφερε ότι αυτός είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος,  διότι σε αυτό το πολύ σημαντικό εγχείρημα, ωστόσο με πολλές δυσκολίες -επιχειρείται μια ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και να δημιουργηθεί μια ισχυρή προοδευτική παράταση κάτι που είναι πολύ δύσκολο.

“Αυτό απαιτεί πολιτική σύνθεσης ώστε να υπηρετήσουμε αυτή την απαίτηση του κόσμου. Ωστόσο οι δυσκολίες είναι ότι βλέπουμε πάρα πολύ τα δεδομένα και αυτό που ξέρει ο καθένας μέχρι στιγμής και επειδή ο χώρος του ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλος, υπάρχου σύντροφοι και φίλοι που δεν έχουν δει ακόμα αυτή την  «κινηματική» προσέγγιση στα πράγματα και γυρίζουν στο παρελθόν.

Το πρόβλημα είναι να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να μπούμε στην νέα κατάσταση που συνομολογήσαμε όλοι και όλες από τον Νοέμβρη του 2017 και την προσπάθεια που έγινε από ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, καθώς το 2017 περίπου 200.000 κόσμου ψήφισαν, με δημοκρατικό τρόπο αναδείχτηκε στην ηγεσία η Φώφη Γεννηματά και ο κόσμος αυτός μας είπε ότι σας δείχνουμε την διάθεση μας αυτή η πρόταση να προχωρήσει, σας δίνουμε λευκό χαρτί, άρα  είμαστε υπόλογοι σε αυτό τον κόσμο όσοι έχουμε τη ευθύνη να οδηγήσουμε τα πράγματα και να πείσουμε όλους ότι διεκδικούμε  την συγκρότηση ενός κινήματος αλλαγής που υπερβαίνει τα παλιότερα σχήματα, λέγοντας ότι αυτό είναι μια δύσκολη διαδικασία, καθώς και τα στερεότυπα του παρελθόντος.

Αν ένα κομμάτι νιώθει ότι δε εμπεριέχεται σε αυτή την διαδικασία και φεύγει δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να το πεις θετική εξέλιξη.

Ωστόσο θα προχωρήσουμε με αυτά τα δεδομένα ένα βήμα παραπάνω, λέγοντας ότι με αφορμή τις αιχμηρές ανακοινώσεις για την αποχώρηση του Ποταμιού, πρέπει να κρατηθεί το μέτρο, καθώς και η πρώτη αντίδραση από το Κίνημα αλλαγής ήταν πολύ μετρημένη.

About Ομάδα Σύνταξης 27548 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.