Δημήτρης Χατζησωκράτης στον Prisma 91,6:” Δεν υπάρχει περίπτωση να μην μεταφερθούν στο νέο φορέα τα οικονομικά βάρη του ΠΑΣΟΚ.”


Τις εξελίξεις στο «Κίνημα Αλλαγής» σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο Δημήτρης Χατζησωκράτης.

“Το Κίνημα αλλαγής κατάφερε να τελειώσει ένα συνέδριο που στην αρχή ήταν πολύ δύσκολο και αυτό είναι θετικό”,  καθώς παρά το ότι είχαν διαμορφωθεί οι όροι και οι προϋποθέσεις, ώστε ένας απλός κόσμος, περίπου 212.000 να έρθει και να ψηφίσει για την ανάδειξη προέδρου δεν ήταν κάτι απλό, ωστόσο ανέδειξε ότι υπάρχει κόσμος στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, σοσιαλδημοκρατίας που παρακολουθεί τι ακριβώς κάνουμε, άρα είχαμε ένα καλό ξεκίνημα.

Ωστόσο στην μέση έγινε μια κοιλιά και προσπαθήσαμε να δούμε πως θα φτιάξουμε ένα συνέδριο, καθώς δεν φτιάχναμε ένα κόμμα από την αρχή, αλλά κόμματα υπαρκτά, έρχονται να συνομολογήσουν από κοινού, ότι θα είναι στο πλαίσιο ενός ενιαίου κόμματος και την προοπτική μετά τις εκλογές να πάψουν να υφίστανται και αυτό ήταν μια μεγάλη δυσκολία.

Ωστόσο καταφέραμε να το συνθέσουμε παρα την κριτική για τους διορισμένους σύνεδρους μέσα από διαδικασίες.

Ποιες διαδικασίες θα μπορούσαν πραγματικά να γίνουν μέσα σε μια φάση που δεν έχει διασφαλιστεί το ενιαίο του κόμματος; Άρα έγινε για να μπορέσουμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα.

Αυτό που είπα και εγώ στον συνέδριο είναι ότι κάναμε κάποιες διαδικασίες που   ο καθένας δεν μπορεί να βλέπει τον εαυτό του στον καθρέφτη εντελώς, αλλά μια προσπάθεια συνεννόησης για να διαμορφωθεί αυτό που κάναμε.

Από εδώ και πέρα πρέπει να δούμε πως θα προχωρήσουμε και να πάρει ο κόσμος το μήνυμα της πολιτικής μας πρότασης.”

 

Ο κύριος Χατζησωκράτης απάντησε και στο ερώτημα για το νέο ΑΦΜ και τα χρέη του ΠΑΣΟΚ , με τον ίδιον να λέει ότι έχουν πει στα μέλη του ΠΑΣΟΚ ότι πρέπει να συμβαδίζουμε και με τα βάρη και με τις δυνατότητες, άρα δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο νέος φορέας να θεωρήσει ότι βάρη τα οποία έχουν υπάρξει στο ΠΑΣΟΚ δεν θα τα αναλάβει, καθώς απέναντι στον Ελληνικό λαό έχουμε μια ευθύνη, καθώς μπαίνουμε σε μια διαδικασία που πρέπει να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε βάρη τα οποία υπάρχουν.

Σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρχουν διαγραφή αυτών, καθώς το νέο ΑΦΜ θα υπάρχει εφόσον υπάρχει νέος φορέας. Μακριά οι τρόποι των ποδοσφαιρικών ομάδων, που άλλαξαν ονομασία για να αποφύγουν τα χρέη.

 

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21324 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.