Δημήτρης Πετρόπουλος στον Prisma 91,6: “Δέχομαι το debate αλλά θα μιλήσουμε και για το πόρισμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που αναφέρεται στον κύριο Σκιαδαρέση”


Εφ όλης της ύλης συνέντευξη με αφορμή τις Επιμελητηριακές εκλογές,  έδωσε στον Prisma 91,6 και το απογευματινό μαγκαζίνο ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ιόνιος Σύμπραξη» Δημήτρης Πετρόπουλος.

Ξεκινώντας την παρέμβαση του είπε ότι είναι η πρώτη φορά που δεν ξέρει από πού να ξεκινήσει για τα πεπραγμένα διοίκησης Σωτήρη Σκιαδαρέση, ενώ απαντώντας στην δημόσια πρόσκληση για debate στο Επιμελητήριο την αποδέχτηκε, λέγοντας ότι είναι διαθέσιμος να παραστεί σε αυτό, ωστόσο θα συζητήσουμε όπως είπε και για το πόρισμα του Υπουργείου αγροτική ανάπτυξης που αναφέρεται στον κύριο Σκιαδαρέση.

Επίσης ανέφερε ότι  το debate θα πρέπει να το διεξάγουν έγκριτοι δημοσιογράφοι με ταυτότητα δημοσιογραφική και αν κάποιοι δεν το έχουν δεν θα μπορούν να λάβουν μέρος.

Ο κύριος Πετρόπουλος όταν ρωτήθηκε για την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου και το σημερινό αναμενόμενο πόρισμα ορκωτών λογιστών  αναρωτήθηκε πως μέχρι χτες έλεγαν ότι το πόρισμα θα βγει μετά τις εκλογές του επιμελητηρίου και τώρα ξαφνικά το έβαλαν στην τσέπη τους. Μήπως έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό των ορκωτών λογιστών να βγάλουν άρον άρον μια απόφαση; , αναρωτήθηκε.

Ο κύριος Πετρόπουλος έκανε εκτενή αναφορά στα όσα είπε στην συνέντευξη της Δευτέρας ο Σωτήρης Σκιαδαρέσης και στον ισχυρισμό του ότι ο ίδιος έδωσε sim στις υπαλλήλους για να μιλάνε πιο οικονομικά, είπε ότι από την άλλη βλέπουμε συνεχόμενες πληρωμές στην ACS, ιδιοκτησίας του κυρίου Σκιαδαρέση, λέγοντας ότι δεν θα έπρεπε η εταιρία του να  προσφέρει υπηρεσίες στο Επιμελητήριο ακόμα και με μηδενική προσφορά.

Μάλιστα ανέφερε  αριθμούς πρωτοκόλλου του Επιμελητηρίου και ημερομηνίες που ξοδεύονται αρκετά χρήματα για την εταιρεία ταχυμεταφορών του κυρίου Σκιαδαρέση.

23-08-2017 με αριθμό πρωτοκόλλου 1396 ποσό 646 ευρώ.

21-09-2016 με αριθμό πρωτοκόλλου 2054   ποσό 265,68 ευρώ.

29-12-2015 με αριθμό πρωτοκόλλου 3407 με ποσό 349 ευρώ.

Αυτά είναι λίγα, είπε καθώς θα μπορούσαμε να μιλάμε μέχρι αύριο το πρωί.

«Το θέμα είναι ηθικό και αντιδεοντολογικό», είπε.

Στην συνέχεια διάβασε εντολές πληρωμών του Επιμελητηρίου για να τα διαβάσει ο κόσμος και να τα ακούει όποιος τα ακούει και πιθανόν και δικοί του άνθρωποι εξήγησε:

11-04-2017 αριθμός πρωτοκόλλου 540 καταβολή ποσού 1800 ευρώ με φπα με δικαιούχο Μάριο Λάζαρη   και ΣΙΑ ΟΕ με καμία δικαιολογία.

 

15-05-2017 αριθμός πρωτοκόλλου 786 καταβολή ποσού 1800 ευρώ με ΦΠΑ, με αιτιολογία ενημερωτικά έντυπα για επιχειρήσεις.

Ο κύριος Πετρόπουλος είπε ότι δεν γνωρίζει αν πρόκειται για συνωνυμία ή είναι κάποιος συγγενής του. Δεν το γνωρίζει είπε.

5-10-2015 για τρεις μετακινήσεις του προέδρου κόστος 1104 ευρώ, με τον ίδιο να αναρωτιέται πόσο τελικά έχει χρεωθεί το επιμελητήριο όλα αυτά  τα χρόνια για τις μετακινήσεις του, ενώ οι αποστάσεις μετακινήσεων δεν δικαιολογούν τέτοια ποσά είπε μιλώντας με παραδείγματα.

Μάλιστα ο κύριος Πετρόπουλος αναφέρθηκε και σε περιπτώσεις αποφάσεων πληρωμών με διαφορετικό ΑΦΜ, ενώ σχολιάζοντας την απάντηση του προέδρου ότι πρόκειται για λάθος, εξήγησε ότι είναι επαναλαμβανόμενα  και συνεχιζόμενα λάθη με απόκλιση χιλιάδων ευρώ; Όλοι κάνουμε λάθη ωστόσο ένα δικαιολογείται.

Αναφέροντας παραδείγματα είπε :

21-09-2016 με αριθμό πρωτοκόλλου 2050 την καταβολή ποσού 5.500 με φπα με δικαιούχο Σωτήρη Κακλαμάνη και με ΑΦΜ να ανήκει σε Ιωάννη Μιχαηλίδη.

28-09-2017 πληρωμή ποσού των 2500 ευρώ (4.204 ευρώ), λέγοντας ότι δεν μπορούμε να βγάλουμε την άκρη σε αυτό.

Στον ισχυρισμό του κυρίου Σκιαδαρέση ότι αυτά τα τιμολόγια μπορούν να προσκομιστούν στην οικονομική υπηρεσία του Επιμελητηρίου για να πάρουν τις απαντήσεις που θέλουν, είπε ότι δεν μπορεί ο πρόεδρος να ρεμβάζει στην παραλία και να μην παρακολουθεί  τις διαδικασίες.

«Δεν μιλάμε γα αποκλίσεις δέκα με δεκαπέντε, αλλά χιλιάδων ευρώ, λέγοντας αν δεν παρακολουθεί ο πρόεδρος ποιος πρέπει να παρακολουθεί.»

Όσον αφορά το Forum ρώτησε να μάθει αν μπήκε σε αυτό διοργανωτής, πόσο κόστισε και τι ακριβώς οργάνωσε, καθώς δεν διαπίστωσε τίποτε σημαντικό από Λευκαδίτικες εταιρείες και μαγαζιά, ενώ οι δέκα χιλιάδες προσκλήσεις που τυπώθηκαν σε ποιους στάλθηκαν όταν τα μέλη του Επιμελητηρίου είναι 4.000, καθώς και εκτύπωση χιλίων αφισών;

Κάποια στιγμή την εκπομπή έκανε παρέμβαση ο κύριος Μιχαηλίδης ο οποίος αναφερόμενος στο τιμολόγιο με το όνομα του είπε ότι όντως υπάρχει αυτό το τιμολόγιο και είναι στο δικό του ΑΦΜ με διαφορετικό όνομα, λέγοντας ότι  δεν έχει καμία σχέση με αυτό, δεν έχει σχέση όπως είπε  με εμάς, δεν το έχουμε πληρωθεί, ούτε είχαμε κάνει κάποια σύμβαση με το επιμελητήριο για να υπάρχει ένταλμα πληρωμής, το αν είναι λάθος τι είναι και πως θα το βρουν οι οικονομικές υπηρεσίες, δεν με αφορά, αλλά θέλω να διευκρινιστεί γιατί ο καθένας μπορεί να φανταστεί οτιδήποτε.

Ο κύριος Πετρόπουλος απάντησε και στο ερώτημα αν το 2011 τον είχε στηρίξει στις προηγούμενες εκλογές με τον κύριο Πετρόπουλο, να λέει ότι η πρώτη του επιλογή του και αυτό βασίζεται και σε πρακτικά ήταν ο κύριος Γεράσιμος Γράψας με τον οποίον τότε είχαν συναντηθεί και στο σπίτι υψηλόβαθμου ανδρός της Νέας Δημοκρατίας στην Λευκάδα. Ωστόσο από εκεί και μετά στην Νομαρχιακή βάση εγγράφου ζητήθηκε να αντικατασταθεί ο κύριος Γεωργάκης, με τον κύριο Πετρόπουλο να λέει ότι δεν μπορεί να κρίνει τον κύριο Δουβίτσα καθώς έκατσε στην καρέκλα ενάμισι χρόνο και έφυγε.

Η δική του προσωπική επιλογή επανέλαβε ήταν ο κύριος Γράψας, καθώς όταν αρνήθηκε απευθύνθηκαν σε άλλους επτά ανθρώπους και κατέληξαν στον κύριο Σκιαδαρέση.

Σχολιάζοντας το brand name  ο κύριος Πετρόπουλος τον προκάλεσε να δώσει στην δημοσιότητα τα τιμολόγια για το πόσο κόστισε, καθώς είναι και πολλά τιμολόγια που φεύγουν για την αναπτυξιακή και δεν φαίνονται στην Διαύγεια, λέγοντας ότι στην διαύγεια βρήκε μελέτη με φπα κόστος 10.000 ευρώ, δημιουργικό με φπα 6.820, επιχειρησιακό σχέδιο για το λανσάρισμα περίπου 4.500 ευρώ, κόστη βραβείου για κάτι το οποίο δεν κάναμε.

Στον ισχυρισμό του κυρίου Σκιαδαρέση ότι η Περιφέρεια πρέπει να το πιστοποιήσει ο κύριος Πετρόπουλος είπε ότι θα πρέπει όταν έχεις κατά νου να κάνεις μια τέτοια κίνηση για την δημιουργία ενός brand name οφείλεις να μιλήσεις με τους θεσμικούς του τόπου και να προχωρήσετε όλοι μαζί.

Σε ερώτηση ακροατή αν θα δεχτεί το αποτέλεσμα του πορίσματος των ορκωτών λογιστών απάντησε θετικά, ωστόσο ζήτησε να γίνει αντίστοιχος έλεγχος και στην αναπτυξιακή, καθώς φεύγουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ και δεν ξέρουμε που πάμε.

Απαντώντας στο ερώτημα αν θα συνεργαστεί με την Μαριάννα Σταύρακα, είπε να περιμένουμε τις εκλογές, να βγουν τα αποτελέσματα και να μην βγάζουμε συμπεράσματα.

Επίσης ρώτησε να μάθει καθώς η ομάδα Σκιαδαρέση διαρρέει ότι τον στηρίζουν διάφοροι πολιτικοί χώροι, να μάθει ο ίδιος από πού στηρίζεται, καθώς στήριξη από την Νέα Δημοκρατία δεν έχει και αν στηρίζεται, ας βγουν δημόσια να τον στηρίξουν.

 

 

 

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 28554 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.