Δελτίου Τύπου για την ομιλία στους Τσουκαλάδες με τον Τηλέμαχο Δημουλά μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ


ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία στους Τσουκαλάδες που διοργάνωσε η Τ.Ε. Λευκάδας του ΚΚΕ με ομιλητή τον Τηλέμαχο Δημουλά μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε μια μια περίοδο που κλιμακώνονται οι επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου και στη Συρία και που απασχολούν, δικαιολογημένα, εντονότερα ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του λαού μας.

 

Στην ομιλία του ο σ. Τηλέμαχος Δημουλάς αναφέρθηκεστο γεγονός ότι οι ανταγωνισμοί μεταξύ ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών είναι σε εξέλιξηκαι ότιτο κύριο ζήτημα που τους πυροδοτεί είναι το κυνήγι για το μοίρασμα του πλούτου που παράγουν οι λαοί σε όλο τον κόσμο και τον καρπώνονται οι καπιταλιστές. Πάνω σε αυτή τη μοιρασιά γεννιούνται οι αντιθέσεις και οι συγκρούσεις που μπορεί να φτάσουν σε ένοπλες ανοιχτές συγκρούσεις, στην αλλαγή συνόρων.

ΟΙ ιμπεριαλιστικές συμμαχίες δημιουργούνται και αλλάζουν ανάλογα με τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλίων αναφέροντας το χαρακτηριστικό παράδειγμα του πρώην καγκελάριου της Γερμανίας Γκ. Σρέντερ που μετά την ολοκλήρωση της θητείας του ανέλαβε υψηλόβαθμη στελεχική θέση σε ρωσικό ενεργειακό μονοπώλιο. Αντίστοιχα το γεγονός ότι για την ανάπτυξη επενδυτικής δραστηριότητας θα καθορίζεται με στρατηγικό τρόπο ανάλογα με το τι συμφέρεί τα κέρδη των μονοπωλίων.

Ο ομιλητής ανέδειξε επίσης το ρόλο στο μοίρασμα του πλούτου της ευρύτερης περιοχής που θέλει να παίξει και η αστική τάξη της Ελλάδας. Εκεί βρίσκεται και ο ανταγωνισμός με την Τουρκία που είναι ισχυρή περιφερειακή στρατιωτική δύναμη αμφισβητώντας και διεκδικώντας κυρίως τη δυνατότητα για οικονομική εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου.

Τέλος αναφέρθηκε στη σχέση που έχει η εξωτερική πολιτική της αστικής τάξης της Ελλάδας που την εκφράζουν για λογαριασμό της οι αστικές κυβερνήσεις, ότι είναι άμεση συνέχεια της πολιτικής στο εσωτερικό της χώρας  που ματώνει το λαό για τα κέρδη του κεφαλαίου.

 

Η ΤΕ Λευκάδας του ΚΚΕ καλεί σε επαγρύπνηση και σε συνέχιση των αγώνων. Ο λαός μας πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει μεγάλο τίμημα, με μειώσεις μισθών, συντάξεων, εισοδήματος, με σκληρή φορολογία, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου. Δεν πρέπει να πληρώσει και με νέες περιπέτειες, πάλι για την εξασφάλιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας και την εξασφάλιση κομματιού της μοιρασιάς της λείας για τα μονοπώλια, αφού αυτό επιδιώκεται μέσω των επεμβάσεων και των πολέμων.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Για να κλείσει η βάση της Σούδας κι όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Για να κλείσουν οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο που είναι ορμητήρια θανάτου. Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Για την αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Μαζί με τον αγώνα για το μεροκάματο, για την ανάκτηση των απωλειών τους, για τις Συλλογικές Συμβάσεις, δίνουμε τη μάχη ενάντια στην εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

 

Λευκάδα, 14 Απρίλη

About Ομάδα Σύνταξης 27583 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.