Δήμος Λευκάδας: Σε περίπου δυο μήνες η προσωρινή λύση στον δρόμο της Απόλπαινας


Λευκάδα 16-3-2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ‘ΝΤΑΜΑΡΙ’ ΤΗΣ ΑΠΟΛΠΑΙΝΑΣ

Την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ) συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Γεώργιο Δέδε. Θέμα της συζήτησης που ακολούθησε ήταν η εξεύρεση της οριστικής λύσης και ο προγραμματισμός των ενεργειών για την εκτέλεση έργου κατασκευής υποδομών ασφαλούς διέλευσης από τον δρόμο στη θέση ‘Νταμάρι’ Απόλπαινας έπειτα από το πρόβλημα που δημιούργησε η κατολίσθηση, λόγω βροχοπτώσεων, της 28ης Φεβρουαρίου 2018.

Κατά τη διεξαχθείσα συζήτηση, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο για τη χρηματοδότηση του έργου με ποσό 1.000.000€.

Το έργο θα εκτελεστεί από το ΥΠΟΜΕΔΙ και η μελέτη θα συνταχθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λευκάδας σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου.

Τέλος ενημερώνουμε τους πολίτες ότι την Πέμπτη 15 Μαρτίου, όπως είχε ανακοινώσει ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο,  άρχισαν οι εργασίες για την προσωρινή λύση παράκαμψης του επικίνδυνου τμήματος, με στόχευση να καταστεί δυνατή η παράδοση του δρόμου στην κυκλοφορία με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο.

Με το έργο της προσωρινής λύσης στοχεύουμε στο άνοιγμα του δρόμου σε χρονικό διάστημα περίπου 2 μηνών, σύμφωνα με την τοποθέτηση του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο, με σκοπό την αποσυμφόρηση του Φρυνίου από τον κυκλοφοριακό φόρτο, αλλά και την διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων κατά την τουριστική περίοδο.

 

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

About Ομάδα Σύνταξης 28506 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.