Δήμαρχος Λευκάδας: “Πρέπει τα λάθη να είναι πάνω από 30% για να ενταχθεί μια περιοχή στην διαδικασία διόρθωσης στο Κτηματολόγιο”


Στο θέμα  του Κτηματολογίου αναφέρθηκε με ερώτηση του ο Βασίλης Αραβανής στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 12-06-2018, λέγοντας ότι  το θέμα αυτό βασανίζει τους Τσουκαλάδες-Απόλπαινα και Σφακιώτες.

Ως μηχανικός είπε ότι διαχειριζόταν και κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την δεκαετία του 1980 έπεσαν 2,5 δις από την Ευρώπη για να γίνει αυτό, αναρωτώμενος τι έγινε από τότε μέχρι σήμερα, άλλαξαν κυβερνήσεις η κατάσταση σέρνεται μέχρι σήμερα και οι πολίτες γίνονται ικέτες σε πράγματα που δικαιούνται και οι νέες αλλαγές δημιουργούν μεγάλες καθυστερήσεις.

 

Στην απάντηση του ο δήμαρχος Λευκάδας αναφέρθηκε στην αμαρτία του Κτηματολογίου στην Ελλάδα, λέγοντας ότι τo πάρτι που έγινε το λένε αυτοί που ετοιμάζονται να πάνε κατηγορούμενοι και δεν αναφέρεται στην Λευκάδα αλλά στην χώρα και σε εκείνες τις περιοχές που ακόμα περιμένουμε να φτιάξουμε εδώ και ογδόντα χρόνια Κτηματολόγιο,  όταν έχει δημιουργηθεί ακόμα και  στις χώρες της Αφρικής.

 

“Το κτηματολόγιο σε όλη την Ελλάδα οριστικοποιείται φέτος, ενώ στην Λευκάδα είπε ότι έγινε από τους πάντες μια ολόκληρη μάχη, σε μια κατεύθυνση να περάσει διάταξη νόμου όπου έγιναν εγκλήματα σε λάθη και να επανεξεταστούν αυτές οι περιοχές.

Το 2016 περίπου η Πολιτεία βγάζει εργολαβία για τις διορθώσεις και μάλιστα ολοκληρώνεται και αρχές της επόμενης υπογράφεται η σύμβαση και εγκαθίσταται ο εργολάβος στους Τσουκαλάδες.

Μάλιστα όπως είπε είναι σε επαφή κάθε εβδομάδα με την διευθύνοντα σύμβουλο της «Κτηματολόγιο Α.Ε» αυτά τα δυο χρόνια. Η διαδικασία ήταν διαγωνιστική για αυτό και κράτησε δυο χρόνια ο διαγωνισμός, υπήρξαν διάφορες ενστάσεις, όλα αυτά ξεπεράστηκαν και μάλιστα ο δήμος θα δώσει χώρο σε συνεννόηση με τον πρόεδρο των Τσουκαλάδων και Λαζαράτων  και πιθανότατα να τοποθετηθεί μετά από παρεμβάσεις στο χώρο του παλιού δημοτικού Τσουκαλάδων και έχει υποχρέωση να τις ολοκληρώσει. Ωστόσο απαιτείται για να ενταχθεί μια περιοχή με βάση τον νόμο να είναι τα λάθη από 30% και πάνω με τον δήμο να ζητάει να είναι μικρότερο ποσοστό, ωστόσο αυτό δεν έγινε δυνατό.

Επίσης έχει ζητήσει και εγγράφως και παράταση στην όλη  διαδικασία.

About Ομάδα Σύνταξης 27412 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.