Δήμαρχος Λευκάδας: “Κάναμε ένα δύσκολο αγώνα για να παραχθεί ουσιαστικό αποτέλεσμα με την παραχώρηση του Τουριστικού περιπτέρου.”


Με αφορμή την παραχώρηση του τουριστικού περιπτέρου στο κάστρο ο Θωμάς Καββαδάς τοποθετήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 05-03-2018, λέγοντας ότι τα τελευταία τρία χρόνια υπήρξε κινητικότητα, ωστόσο πρέπει να δούμε αυτή σε πια κατεύθυνση έγινε, σε τι θα ωφελήσει τον κόσμο της Λευκάδας αυτό που πάμε να κάνουμε στο κάστρο, καθώς και πότε θα αρχίσει να πληρώνει, αυτός που το πήρε, γιατί η σύμβαση λέει ότι θα αρχίσει να πληρώνει μόλις πάρει άδεια λειτουργίας.

 

Επίσης όπως είπε, δεν εξασφαλίζεται με την σύμβαση η ελεύθερη πρόσβαση του κοινού στο Κάστρο, ενώ επίσης είπε ότι είναι θολή και η αναφορά αναμόρφωσης του παραχωρημένου χώρου,  λέγοντας ότι ενώ στα λόγια το απαγορεύουμε, το «αν κριθεί αναγκαίο» που αναφέρεται είναι κάπως αόριστο, λέγοντας ότι θα πρέπει να το δούμε.

 

Στην απάντηση του ο Δήμαρχος Λευκάδας, είπε ότι η προκήρυξη πριν βγει στον αέρα είχε ελεγχθεί με κάθε λεπτομέρεια,  με τον ίδιο να μην μπορεί να αντιληφθεί όπως είπε το σκεπτικό του κ. Καββαδά.

Στο ερώτημα του πότε θα αρχίσει να πληρώνει ο μισθωτής είπε ότι δεν  θα υπέγραφε κανείς μια σύμβαση, στην οποία πρέπει να σταθεροποιήσει το κτήριο του περιπτέρου μαζί με τις καμπίνες, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν κάποιος να πληρώνει μίσθωμα από την πρώτη ημέρα, όταν την άδεια για να κάνει κάποιες εργασίες θα την πάρει έπειτα από ενάμισι χρόνο.

 

Η σύμβαση είναι συμφέρουσα, καθώς δίπλα ακριβώς γίνονται και άλλοι διαγωνισμοί παροτρύνοντας να δείτε τους όρους και να συγκρίνεται, με τον κύριο Καββαδά να επισημαίνει ότι έβαλε κάποιες πλευρές που θα πρέπει να προσέξουν.

Μάλιστα όπως είπε ο δήμαρχος Λευκάδας, θα πρέπει να ειπωθεί ότι για να πραγματοποιηθεί αυτή η σύμβαση έχει γίνει ένας αγώνας δυόμισι χρόνων, που παράγει ένα αποτέλεσμα για την δημοτική αρχή, το ΔΣ του Λιμενικού ταμείου που χειρίστηκε το ζήτημα με πολύ σοβαρό τρόπο, αλλά και την δημοτική αρχή.

Ο αγώνας ήταν δύσκολος για να παραχτεί ένα σοβαρό αποτέλεσμα και όχι να παραδοθεί για ένα κομμάτι ψωμ, με τον ίδιο να εκτιμά ότι αυτοί οι στόχοι έχουν επιτευχτεί και μένει να διαπιστωθεί αφού ολοκηρωθεί η διαδικασία και να κριθεί και η φερεγγυότητα αυτού που παίρνει το έργο, ενώ υπογράμμισε την αλλαγή όψης του νησιού όταν τελειώσει το έργο.

 

 

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27561 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.