Δήμαρχος Λευκάδας: “Η κατάσταση στην οδό Γολέμη είναι απαράδεκτη. Το Λιμεναρχείο θα μπορούσε να κάνει καλύτερα την δουλειά του.”


Το οξυμένο πρόβλημα πάρκινγκ αλλά και την  κυκλοφοριακή συμφόρηση που επικρατεί στην οδό Γολέμη,   έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 4 Ιουλίου 2018 ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Μήτσουρας.

Μάλιστα όπως ανέφερε πριν μερικές μέρες όταν μπήκε στη Λευκάδα από βραδινή του έξοδο τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στο δρόμο της γέφυρας έφταναν περίπου μέχρι το σπιτάκι για το Ιβάρη.

Επίσης στην προσπάθειά του εχθές να παραλάβει τις εισηγήσεις για το σημερινό δημοτικό συμβούλιο διαπίστωσε ότι όλα τα πάρκινγκ ήταν κατειλημμένα, καθώς και στην οδό Γκολέμη επικρατούσε συμφόρηση, εκτιμώντας ότι θα γίνει και κάποιο ατύχημα καθώς αυτοί που οδηγούν έχουν αυξημένη ταχύτητα.

Μάλιστα ο ίδιος αναφερόμενος στην δική του θητεία στο Νυδρί,  είπε ότι επειδή διέγνωσε το οξυμένο πρόβλημα πάρκινγκ που υπήρχε, μέσα στο τετράμηνο νοίκιασε  ιδιωτικά οικόπεδα, τα  μετέτρεψε κατάλληλα και τα διέθετε δωρεάν για πάρκινγκ πληρώνοντας το ενοίκιο από το τέλος παρεπιδημούντων.

Ο ίδιος μάλιστα πρότεινε  στη δημοτική αρχή να ακολουθήσει αυτό το μοντέλο καθώς τον Ιούλιο  και Αύγουστο η Λευκάδα θα αντιμετωπίσει οξυμένο πρόβλημα.

Στην απάντησή του ο δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής, έκανε λόγο για οξυμένο πρόβλημα χώρων  που αντιμετωπίζει το νησί, οι χώροι  είναι δεδομένοι, λέγοντας ότι η δημοτική αρχή από τη στιγμή που ανέλαβε έχει ζητήσει από το δημόσιο να παραχωρηθούν οι δημόσιοι χώροι που δεν ανήκουν στον δήμο, ώστε να τροποποιηθούν και να γίνουν parking.

Και ενώ αυτοί δεν έχουν παραχωρηθεί εδώ και περίπου δύο χρόνια ακριβώς πίσω από το Δημαρχείο, έχει διαστρωθεί ο χώρος, οποίος γεμίζει τους μήνες που κορυφώνεται η τουριστική κίνηση.

Μάλιστα όπως είπε  ένα μεγάλο οικόπεδο που υπάρχει πίσω από τον ΟΤΕ ανήκει σε ιδιώτη και δεν υπάρχει διάθεση ώστε να μισθωθεί από το δήμο Λευκάδας  να τροποποιηθεί κατάλληλα ώστε να αξιοποιηθεί, καθώς η λύση της μίσθωσης είναι θετική εφόσον υπάρχει κάποια κατάλληλη θέση στη Λευκάδα.

Αναφορικά με το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην οδό Γολέμη, ο δήμαρχος Λευκάδας αναφερόμενος σε μία πρόσφατη συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή, το λιμενάρχη, καθώς και τον Διοικητή της πυροσβεστικής με μοναδικό θέμα το κυκλοφοριακό, έθεσε το ζήτημα της αστυνόμευσης και ιδιαίτερα της Οδού Γολέμη.

“Η κατάσταση που επικρατεί στην οδό Γολέμη είναι απαράδεκτη, δυστυχώς μόνο το λιμεναρχείο μπορεί να αστυνομεύει τη συγκεκριμένη περιοχή” ανέφερε  λέγοντας ότι  σε επικοινωνία που είχε με τον κύριο λιμενάρχη τον διαβεβαίωσε ότι κάνουν το καλύτερο δυνατό, ωστόσο ο ίδιος εκφράζοντας την προσωπική του άποψη, είπε ότι δεν κάνουν το καλύτερο δυνατό, καθώς η κατάσταση είναι απαράδεκτη.

“Η δημοτική αστυνομία δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει, καθώς αν είχε το δικαίωμα δύο δημοτικοί αστυνομικοί από τους έξι που έχουμε θα ήταν συνεχώς στη Γολέμη και για αυτό έχει την ευθύνη το λιμεναρχείο και το λέω δημόσια.” , είπε.

“Φανταστείτε ότι ο πολύς κόσμος μπήκε την Παρασκευή που μας πέρασε και η τάση θα είναι αυξητική”,  κατέληξε ο δήμαρχος Λευκάδας.

About Ομάδα Σύνταξης 27956 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Ο κάθε πολιτισμένος πολίτης και με διαπολιτισμικές εμπειρίες λόγω τουριστικής μέθεξης ( κάργα πολιτισμός και πολίτες του κόσμου με εμπειρίες πολιτισμών) δεν μπορούν να κλείνουν τα καπάκια απ τους κάδους ??? Και δή σε τόπο με τα τις της Εσπερίας μάλιστα πολιτισμικές και πνευματικές συγγένειες δάνεια και αντιδάνεια ???
    Και εδώ την ευθύνη την έχει το κράτος και η διοικητική δημαρχία ή η διοικητική περιφέρεια ή ο Βουλευτής ή ο Δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης ατομικά ???

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.