Γιώργος Φίλιππας στον Prisma 91,6: “Στα τρία χρόνια του δήμου έχει γίνει έργο. Κάποιοι επιμένουν να παρουσιάζουν το άσπρο-μαύρο”


Την τρέχουσα επικαιρότητα σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φίλιππας.

Αναφερόμενος στην σύνδεση Καλάμου-Καστού με την Λευκάδα, είπε  ότι ήταν ένα πάγιο αίτημα που επιτέλους ολοκληρώνεται,  ωστόσο ο δήμος ζητάει την απευθείας σύνδεση με οχηματαγωγό και με την πόλη της Λευκάδας.

Όσον αφορά  μια σειρά έργων είπε  ότι κάποια εκτελούνται, σε κάποια αναμένεται ο προϋπολογισμός και την έγκριση της αποκεντρωμένης, καθώς και κάποια είναι  υπό δημοπράτηση, καθώς η διαδικασία υπογραφής του προϋπολογισμού, είναι αυτή που μας καθυστερεί.

Όπως είπε υπάρχει ένα πρόβλημα με την Νομοθεσία, καθώς άλλαξε με τον Νόμο 4412/2016 , ο οποίος μέσα σε ενάμιση χρόνο έχει τροποποιηθεί πάνω από 230 φορές.

Αυτός ο νόμος καθορίζει τις δημοπρασίες των δημοσίων έργων και δημιουργεί εκκρεμότητες σε ζητήματα δημοπρατήσεων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται καθυστερήσεις και να έρχονται ξανά μελέτες που έχουν ψηφιστεί, καθώς έχουν αλλάξει οι διαδικασίες.

Αναφερόμενος στις σχέσεις του δήμου Λευκάδας με άλλους θεσμούς και συγκεκριμένα στην αναφορά ότι κάποιοι βάζουν εμπόδια  και προσπαθούν να τραβήξουν το χαλί από τον δήμο, όπως ανέφερε ο δήμαρχος στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, είπε ότι αυτά υπάρχουν τα οποία είτε προέρχονται από την σχέση μεταξύ των θεσμικών οργάνων, καθώς και κάποια που δημιουργούνται από τοποθετήσεις ή ενέργειες που γίνονται και πάντα χτυπάνε προς την μεριά του δήμου.

«Υπάρχει μια διαρκή προσπάθεια να αποδειχτεί ότι ο δήμος είναι άχρηστος, καθώς για όλα όσα γίνονται θετικά τα κάνουν κάποιοι άλλοι, ενώ ο δήμος κάνει όλα τα αρνητικά. Αυτό το θέμα δημιουργεί εντυπώσεις στους συμπολίτες μας, με τον δήμο να μην ισχυρίζεται ότι έχει κάνει τα πάντα σωστά.»

Με τους θεσμούς ο δήμος σε γενικές γραμμές έχει μια καλή συνεργασία, ωστόσο με το Επιμελητήριο η κατάσταση ελπίζω να βασίζεται σε παρεξήγηση και για το καλό του Δήμου να πέσουν οι τόνοι.

Είναι γεγονός ότι κάποιοι επιμένουν ότι ακόμα και τώρα στην τριετή πορεία του δήμου κάποια πράγματα αλλάξανε, επιμένουν κάποιοι  να παρουσιάζουν το άσπρο μαύρο.

«Έχουμε μια αντιπαράθεση από κάποιους όπου επί μονίμου βάσεως μαυρίζουν κάθε τι το οποίο γίνεται, καθώς πίσω από κάθε έργο που γίνεται πάντα βρίσκουν μειονεκτήματα και όχι τίποτε θετικό και δεν βλέπουν ότι κάποια πράγματα ολοκληρώνονται, όπως η οδική σύνδεση του νησιού, λέγοντας ότι ο δήμος ποτέ δεν είπε ότι ήταν  ο μοναδικός που αγωνίστηκε για αυτό το θέμα, αλλά οι ενέργειες του δήμου και η οργανωμένη προσπάθεια για να ολοκληρωθεί αυτό σε συνεργασία με γειτονικούς δήμους είχαν αποτέλεσμα.»

Πολύ καλά έκανε και ο κύριος Βουλευτής που πίεζε σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά ο δήμος δεν έκανε τίποτα; Αναρωτήθηκε.

Για τα συγκεκριμένα θέματα έχει κάνει ο δήμος συναντήσεις και μάλιστα η οδική σύνδεση ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο στο δημοτικό συμβούλιο και μετά βγήκανε οι υπόλοιπες ανακοινώσεις. Δεν λέμε ωστόσο ότι η πατρότητα είναι δική μας, ωστόσο ο δήμαρχος ανακοίνωσε τις υποσχέσεις που είχε πάρει από το ΥΠΟΜΕΔΙ.

Όσον αφορά μάλιστα την ζεύξη είπε ότι ο δήμαρχος έχει ξανά συνάντηση για κάποιες λεπτομέρειες.

Ο ίδιος ανέφερε ότι  διατηρεί επιφυλάξεις στο κατά πόσο ήταν έτοιμο το προηγούμενο έργο της υποθαλάσσιας, ενώ η σκέψη είναι για δημιουργία  μιας πιο μικρής υποθαλάσσια, αλλά αυτό θα πρέπει να το εξετάσει το υπουργείο για το πως θα φτιαχτεί.

«Το βασικό ζήτημα του δήμου ήταν να γίνει η σύνδεση και να εξασφαλίσουμε ότι οι συμπολίτες μας να πληρώνουν διόδια. Σε περίπτωση ωστόσο που δεν μπορεί να προκύψει αυτό να διασφαλιστεί ότι δεν θα πληρώνουν οι κάτοικοι του νησιού, καθώς και όσοι όλοι καθημερινά έρχονται στην Λευκάδα.

Αυτό σε πρώτη φάση έχει γίνει δεκτό από το υπουργείο, ενώ αναμένεται μια υλικοτεχνική μελέτη από την οποία θα προκύψει το κόστος και αν χρειαστεί να δώσουμε κάτι σαν αντάλλαγμα, όπως παράλληλα θα δουλέψεις και ένα άλλο έργο, όχι απαραίτητα μια μαρίνα, αλλά να είναι προς όφελος του Δήμου.»

Όσον αφορά το Βλυχό και την δημιουργία Μαρίνας, είπε ότι είναι μια πολύ καλή περίπτωση, καθώς μπορεί να γίνει μια αρκετά μεγάλη μαρίνα και αν κρίνουμε από τα έσοδα που έχει ο δήμος από την υπάρχουσα αυτό θα μας βοηθήσει πολύ.

Σχολιάζοντας  την παραίτηση της Σωτηρίας Γαζή, είπε ότι αιφνιδιάστηκε από την απόφαση αυτή, λέγοντας ότι ήταν μια αξιόλογη παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο, ήταν νέος άνθρωπος και οι νέοι πρέπει να ενδιαφέρονται για τα κοινά, με τους παλιότερους μερικές φορές να πρέπει να αποχωρούν, καθώς όταν πλησιάζουμε τα εβδομήντα θα πρέπει να αποχωρούμε.

 

 

 

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27539 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.