Γιώργος Λογοθέτης στον Prisma 91,6: “Ο κόσμος που θα ψηφίσει στις εκλογές να εξετάσει το πολιτικό παρελθόν και την στάση των υποψηφίων σε σημαντικά ζητήματα του τόπου.”

Το δικό του σχόλιο αναφορικά με τις εξελίξεις στο θέμα των απορριμμάτων στη Λευκάδα, έκανε μέσα από τον Prisma 91,6 και το απογευματινό μαγκαζίνο ο πρώην Δήμαρχος  Απολλωνίων ,  Γιώργος Λογοθέτης.

Όπως είπε ο ίδιος έζησε σε μία χώρα τη Σουηδία, που το 1963 που πήγε ήταν τα σκουπίδια πλούτος. Εκεί υπήρχε η απλή λογική στους ανθρώπους που κατανοούσαν το πρόβλημα και στις ελάχιστες περιπτώσεις που δεν υπήρχε, οι πολιτικοί έπαιρναν επάνω τους την ευθύνη, μη υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος.

“Στην Ελλάδα προφανώς ο κόσμος  είτε δεν θέλει, είτε δεν γνωρίζει και  στο κενό που υπάρχει  αντί να μπουν μπροστά οι πολιτικοί να λύσουν το πρόβλημα, χωρίς να τους νοιάζει το πολιτικό κόστος, δεν λειτουργούν έτσι, γιατί μας κυβερνά ο λαϊκισμός, σε όλα τα κόμματα.

“Στη Λευκάδα όταν αναλάβαμε το 2006, είχα φωνάξει τους τότε δημάρχους και προς τιμήν τους συμφωνήσαμε στο θέμα των σκουπιδιών να προχωρήσουμε  στην ανακύκλωση.
Πολλοί δεν με  πίστεψαν τότε, κάποιοι με ειρωνευόντουσαν και είχα φτάσει στο σημείο ,να υπογράφω εγώ για αυτούς, για να στείλουμε τα χαρτιά στην ελληνική εταιρεία ανακύκλωσης.”

Όπως είπε, εκεί έγινε το καταπληκτικό, ότι ενώ ξεκίνησε ο ίδιος όλη τη διαδικασία για την ανακύκλωση, ζητώντας δύο αυτοκίνητα για τη Λευκάδα, ο δήμος Απολλωνίων που το ξεκίνησε έμεινε χωρίς αυτοκίνητο ανακύκλωσης όλα τα χρόνια.

“Το πρόβλημα των σκουπιδιών στη Λευκάδα προφανώς ο κόσμος το θέλει, τους αρέσει, άσχετα  αν  φωνάζουν για τις τοξίνες και τα καρκινογόνα υλικά, γιατί εδώ και 30 χρόνια περίπου, υπήρχε λύση, είχε υπάρξει χωροθέτηση επί Νομαρχίας Μαργέλη και ήρθαν οι λαϊκιστές ξανά και τα σταμάτησαν όλα.

Μιλάμε για τον Σπύρο μαργέλη, που ονειρεύτηκε τη Μαρίνα Λευκάδας, το πλακόστρωτο, το λιμάνι στη Βασιλική που γίνεται τώρα, είναι δικά του έργα, άσχετα αν κοκορεύονται τώρα κάποιοι.

Έφτασαν μάλιστα  στο σημείο να τον πετάξουν στα σκουπίδια μαζί με  το έργο του,  οπότε τι συζητάμε τόσα χρόνια μετά ότι  δεν μας αρέσουν οι τοξίνες;

Κάποιοι πρέπει να παραιτηθούν, να πουν ότι κοροϊδέψαμε τον κόσμο και να πάνε σπίτια τους. Πώς αυτοί οι θεσμοί και αρχές παίζουν με την υγεία του κόσμου, δεν μπορώ να το καταλάβω, καθώς όλη αυτή η ιστορία εμπεριέχει σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια υγεία.

“Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε κάνει τη χωματερή βιτρίνα, για όλα τα σκάφη που περνάνε μπροστά στη Μαρίνα και δεν κουνιέται φύλλο και συγχρόνως λένε ότι θα αλλάξουμε τη Λευκάδα.

Πώς θα το κάνουν όταν δεν είναι ικανοί να κάνουν το αυτονόητο; Τσακώνονται όλοι στο πολιτικό σύστημα γιατί υπάρχει το ρουσφέτι ενώ η εξήγηση είναι πολύ απλή, καθώς μπορεί να κοπεί σε 24 ώρες, με την κατάργηση του  σταυρού προτίμησης, από τη στιγμή που υπάρχει ο σταυρός προτίμησης θα έχουμε σκουπίδια ανεξέλεγκτα και σκουπίδια σε όλους τους τομείς, καθώς αυτοί που εκλέγονται το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι πως θα εκλεγούν ξανά.

Όπως ανέφερε ο κύριος Λογοθέτης, σε πολλά μέρη υπάρχουν κατάλληλοι χώροι για ΧΥΤΑ, αλλά κάθε φορά που θα μιλήσει κάποιος για κάποια χωροθέτηση, θα πεταχτούν κάποιοι και θα ουρλιάζουν, όταν ο ΧΥΤΑ σε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Σουηδίας είναι μέσα στην πόλη. “Βεβαίως μιλάμε για οργανωμένο χώρο το και όχι το αίσχος της Λευκάδας.”

“Δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί αυτή η κυβέρνηση η οποία ισχυριζόταν ότι θα μας άλλαζε τον τρόπο ζωής, να μη μπορεί να λύσει το θέμα των προσφύγων του δεματοποιητή, αισθάνομαι ότι κάποιοι μας κοροϊδεύουν. Ας περάσουν από τη Βουλή κάποια σημαντικά θέματα έγινε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που σε ένα χρόνο έγιναν τεράστια έργα δίχως προσφυγές.”

Αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές με το σύστημα της απλής αναλογικής, είπε ότι θα δούμε πώς θα λειτουργήσει, λέγοντας ότι ο ίδιος είναι υπέρ της απλής αναλογικής, ωστόσο θα παρουσιαστούν πολύ μεγάλα προβλήματα.

“Δεν γνωρίζω αν ο κόσμος είναι έτοιμος να το δεχτεί, αλλά ακόμα κι αν το δούμε θετικά, από εκεί και πέρα ο κόσμος θα πρέπει να διαβάσει τι λέει ο καθένας, αλλά να δει και το παρελθόν του κάθε υποψηφίου…

Πρέπει να εξετάσει αν το πολιτικό του παρελθόν, είχε στιβαρή βάσεις στα σημαντικά ζητήματα, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε νέους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν όραμα, δεν είναι έρμαια των κομμάτων και είναι αποφασισμένοι να τα υλοποιήσουν.

Δεν θέλω να πω συγκεκριμένα ονόματα, ωστόσο αν όσοι μας ακούν καθίσουν και σκεφτούν, θα βρουν την κατάλληλη λύση και ποιος μπορεί να κάνει τις μεγάλες τομές χωρίς να είναι δέσμιος κομματικών υποχρεώσεων.

Η κοινωνία μπορεί να αλλάξει τα κριτήρια που ψηφίζει, καθώς με τα χαστούκια που φάγαμε τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος έχει σταματήσει να τρώει σανό.”

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 20582 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.