Γιώργος Κωνσταντινίδης στον Prisma 91,6: “Ανησυχητικά τα στοιχεία για την υπογεννητικότητα στην χώρα μας.”Τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο ο διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου, οικονομολόγος Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Όπως ανέφερε από τη στιγμή που δεν έχουμε κάποιο νέο μνημόνιο, ως ένα βαθμό αυτό είναι θετικό, καθώς οποιαδήποτε παράταση σε μείωση στις συντάξεις μισθούς και ημερομίσθια είναι ευπρόσδεκτα.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν οι μακροοικονομικοί δείκτες οι οποίες προκαλούν εύλογη ανησυχία τουλάχιστον για τους οικονομολόγους, αλλά και για τον κόσμο που βιώνει στην καθημερινότητά του τα προβλήματα.

Μάλιστα με βάση τα επίσημα στοιχεία της eurostat η ανεργία στην Ελλάδα συνεχίζει να παραμένει υψηλότερη μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών της Ένωσης.

Λόγω της εργασιακής λαίλαπα στην Ελλάδα, άνθρωποι με πληθώρα περγαμηνών, προσόντων και εργασιακής εμπειρίας αναγκάζονται εκ των πραγμάτων να αναζητήσουν μία θέση στον ήλιο και να μπορέσουν οι κόποι τους να βρουν την ανταμοιβή που αναζητούν.

Όπως είπε ο κύριος Κωνσταντινίδης, εκτός από το brain drain στη χώρα μας, μείζον Εθνικό πρόβλημα είναι το δημογραφικό, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που μετέφερε ο συνολικός αριθμός γονιμότητας αντιστοιχεί πλέον σε 1,43 παιδιά ανά γυναίκα στην Ελλάδα που είναι από τους χαμηλότερους διεθνώς.

Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα το οποίο δυστυχώς δεν έχει την απήχηση που θα έπρεπε να έχει στους αρμόδιους που ασχολούνται με αυτά τα θέματα.

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 22020 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.