Για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών από Αλ. Τσίπρα


Για πρώτη φορά ο Αλέξης Τσίπρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για το αν σκέπτεται τετραπλές κάλπες τον Μάιο, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «ο βασικός του στόχος» είναι οι βουλευτικές εκλογές να γίνουν στην ώρα τους, τον  Οκτώβριο του 2019, προσέθεσε ωστόσο πως «αυτό θα κριθεί από το πως θα πάνε τα πράγματα το επόμενο διάστημα». Η φράση του χαρακτηριστικά ήταν: «η βασική μου στρατηγική επιλογή είναι να πάμε σε εκλογές στο τέλος της 4ετους θητείας. Αυτό θα επιδιώξω και πιστεύω ότι έχει αρκετές πιθανότητες να συμβεί. Η πολιτική σταθερότητα είναι προϋπόθεση για να πάει καλύτερα η οικονομία. Θα είναι συλλογική και όχι μόνο προσωπική επιτυχία να γίνουμε η πρώτη κυβέρνηση που θα κλείσει τον κύκλο της και τη συνταγματική επιταγή».

Παράλληλα αναφερόμενος στις ευρωπαϊκές εκλογές υπογράμμισε πως αυτές «θα δώσουν τη δυνατότητα να αποκατασταθεί η πραγματική εικόνα την οποία παραμορφώνουν οι δημοσκοπικές εταιρείες και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά».

Πηγή: Καθημερινή

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 19382 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Γιατί η προοδευτική δημοκρατική κυβέρνηση δεν κατάργησε απ την πρλωτη μέρα την έκτακτη εισφορά ( επίδομα αλληλλεγύης μόνιμο) που συνιστά διπλή κάθετα αντισυνταγματική αντιθεσμική πράξη και ας θεσμοθετούσε κάποιον άλλο φόρο αλλά συνταγματικκά αποδεκτό ηια να καλύψει την απώλεια εσόδων???
  Γιατί η προοδευτική δημοκρατική κυβέρνηση δεν ειδοποίησε 3 χρόνια τώρα εξ αρχής του έτους τους πολίτες για το ποσό του ενφια που έχουν να πληρώσουν για να κάνουν τον προγραμματισμό τους οι πολίτες.???
  Γιατί η προοδευτική δημοκρατική κυβέρνηση κρατά υποχρεωτική την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ( πουθενά αλλού στον πλανήτη δεν ειναι υποχρεωτική) και ενώ γνωρζει ότι μεγάλο μέρος του φορολογούμενου πληθυσμού δεν γνωρίζει την απαραίτητα εξειδικευμένη χρήση των Η/Υ για την ηλεκτρονική φορολογική του τακτοποίηση???
  Γιατί η δημοκρατική προοδευτική κυβέρνηση δεν τακτοποιεί την ανοργανωσιά συγκρότησης αοό χρόνια του Κτηματολογίου που όλες οι εγγραφές κτημάτων γλινανε βιαστικά χωρίς την ανάγκη τοπογραφικών υποχρεωτικά ανά δηλωθέν κτήμα και με την θεσμοθέτηση μιας συμβολικής ικανής αμοιβής για τους μηχανικούς που θα συνέτασαν τα τοπογραφικά.???
  Γιατί η προοδευτική κυβέρνηση διατηρεί τα εξ ανλαγκης πρόστιμα των πολιτών στο Ε9 τροποποίηση όταν τα παλιά συμβόλαια μέχρι και το 2011 κυρώνονταν φορολογικά με βάση τα κατ εκτίμηση παλιά συμβόλαια και τα τοπιγραφικά δεν ήταν απαραίτητα για την σύνταξη νέων συμβολαίων καο η κρατική εφορία δεχόνταν τα συμβόλαια υπολογισμού του φόρου χωρλις την αναφορά σε τοπογραφικά.????
  Γιαι η προοδευτική κυβέρνηση δεν λέει από τώρα τι θα κάμει με την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου για να ξέρουν οι πολίτες τα εισοδηματά τους τα επόμενα χρόνια.Και αφού δεν το λέει γιατί επικαλειται την εξαρτησή από την τήρηση των υπογεγραμμένων με τους δανειστές και το δντ και παρακάμπτει την δέσμευσή της για εφαρμογή επανυπιλογισμό των συντάξεων που έχει ήδη υπογράψει ότι θα τηρήσει.???
  Οι προηγούμενοι ήτανε απλά δημοκράτες από το 2010 και επιβάλανε όσα επιβάλανε.Η τωρινοί προοδευτικοί δημοκράτες ( έτσι αυτοεπικαλούνται από το 1974 ώς κκε εσωτερικού κλπ σύριζα ) γιατί συεχισαν και συνεχίζουν.
  Καλά είναι από το τέλος Δεκεμβρίου του 2018 να ξέρουν οι πιλίτες τι ενφια θα πληρώσουν και πότε το 2019.
  Καλά είναι να καταργηθεί η διπλή φορολόγηση ( της έκτακτης εισφοράς μόνιμο επίδομα αληλλεγγύης πλέον ) να καταργηθεί ώς αντισυνταγματική και να αντικατασταθεί με άλλον φόρο φανερά διακηρυγμένο από τώρα για το 2019.
  Στην τήρηση της συνταγματικής τάξης δεν πρέπει να είχαν αντίθετη άποψη οι Ευρωπαίοι Εταίροι και δανειστές γιατί αυτοί χρόνια φοβούνται τις πολιτικές ανασφάλειες.Και απ αυτό τον φόβο της αστάθειας βάλανε το 1979 την Ελλάδα στην ΕΟΚ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.