Για άλλη μια φορά η Φιλαρμονική Εταιρεία σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα.


Σημείο αναφοράς και σε αυτές τις γιορτές η Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδας, που χωρίς την παρουσία της αναμφισβήτητα η Λευκάδα θα είχε ένα μεγάλο κενό.

Αυτό φάνηκε τόσο με τη χθεσινή της παρουσία στον Επιτάφειο, σήμερα στο Κομμάτι αλλά και γενικότερα σε κάθη σημαντική εκδήλωση του νησιού.

Και όμως η Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδας αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και κάθε χρόνο περιμένει το «φιλί της ζωής» από την δημοτική αρχή, διεκδικώντας το μερίδιο της από το συνολικό ποσό των   18.700 επί των συνολικά δεκαέξι αιτημάτων για το 2018.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα πολύ μικρό ποσό σε σχέση με την ιστορία και την σημαντική της προσφορά, κάτι που επισημάνθηκε  και στο δημοτικό συμβούλιο της Μ. Τετάρτης από τον Θανάση Περδικάρης, καθώς απαντώντας στην επισήμανση του Κώστα Γλήγορη ότι κάποια από αυτά  τα σωματεία θα πρέπει να απογαλακτιστούν από την οικονομική ενίσχυση του δήμου, είπε ότι  όταν τα καταστατικά των σωματείων αναφέρουν ότι δεν είναι κερδοσκοπικά  σωματεία και συμμετέχουν δωρεάν σε αυτό που λέμε μουσική παιδεία όπως ανέφερε χαρακτηριστικάη ενίσχυση είναι απαραίτητη.

Στην δευτερολογία του ο Κώστας Γληγόρης διευκρίνισε ότι η ένταση έχει να κάνει στο σύνολο και στα ποσά ανά πολιτιστικό φορέα, δικαιολογώντας το λευκό της ψήφου του.

Ωστόσο είναι γεγονός ότι αυτή η επιδότηση σε ένα τέτοιο ιστορικό σωματείο είναι πενιχρή ,  όταν συμβάλει τόσο πού στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου,  μαζί με τα πιο προβεβλημένα σωματεία του τόπου μας, αυτά που είναι περισσότερο αποτυπωμένα στην καρδιά των Λευκαδιτών.

Σίγουρα θα πρέπει να υπάρχουν κριτήρια και προτεραιότητες των πολιτιστικών σωματείων  με βάση την δραστηριότητα τους,  ωστόσο θα πρέπει να μπει ένας διαχωρισμός σε αυτά που είναι συνυφασμένα με την πολιτιστική ταυτότητα του νησιού.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι με μια πρόχειρη ματιά στην Διάυγεια ο δήμος Κέρκυρας φροντίζει να χρηματοδοτεί τις δράσεις των σημαντικότερων φιλαρμονικών του, καθώς προφανώς και είναι σημείο αναφοράς του Brand του νησιού.

Μήπως θα έπρεπε με αυτή την λογική να λειτουργήσουμε και στο νησί μας;

Δείτε την μοναδική χθεσινή εμφάνιση της Φιλαρμονικής

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25752 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.