Γιάννης Λάζαρης στον Prisma 91,6: “Είμαι καθαρός και θα μείνω καθαρός μέχρι το τέλος. Πολιτικά παιχνίδια δεν παίζω με την παράταξη που άλλαξε την Ελλάδα και την Λευκάδα.”Τις πολιτικές εξελίξεις στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6,  σχολίασε ο γραμματέας της Νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Γιάννης Λάζαρης.

Σχολιάζοντας την συμμετοχή πρώην στελεχών  του ΠΑΣΟΚ στον πρόσφατο ανασχηματισμό, ανέφερε ότι δεν ένιωσε παράξενα καθώς στην πατρίδα μας είναι συνηθισμένα τα φαινόμενα αυτά.

“Οι εκλογές ωστόσο δεν κερδίζονται με τα πρόσωπα, αλλά με τις πολιτικές που εφαρμόζει κάθε κόμμα στα τέσσερα χρόνια που είναι στην εξουσία.

Εδώ έχουμε διαφορετικά πράγματα καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλιώς ξεκίνησαν, έπειτα  βαφτίστηκαν,  έγιναν φιλελεύθεροι και δεν ξέρουμε πού το πάνε καθώς ο μόνος στόχος τους είναι να μείνουν στην καρέκλα.”

Στο ερώτημα εάν το Κίνημα  Αλλαγής  είναι ενωμένο στην Λευκάδα , απάντησε λέγοντας ότι  ο ίδιος την επόμενη μέρα των εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού, σεβάστηκε το αποτέλεσμα, το οποίο ανέδειξε πρόεδρο την Φώφη Γεννηματά.

“Υπάρχουν γκρίνιες όχι στη Λευκάδα αλλά σε όλη την Ελλάδα,  γιατί η πρόεδρος μας, την επόμενη ημέρα δεν άρπαξε τον “τράγο από τα κέρατα”, να επιβληθεί, μας παραπλάνησε Θεοδωράκης και φτάσαμε στο σημείο να μη βγούνε νομαρχιακές επιτροπές εκλεγμένες από τη βάση του κόμματος.

Εγώ στη Λευκάδα δεν συμμετείχα στη νομαρχιακή επιτροπή παρόλο που με πρότειναν, καθώς δεν δέχτηκα να είμαι στη νομαρχιακή επιτροπή χωρίς να είμαι εκλεγμένος, αυτό είναι το πρόβλημα και για αυτό μείναμε πίσω.”

Σχολιάζοντας  το δημοσίευμα του lefkada today, που θέλει τον Νίκο Πεντεσπίτη να συζητάει το ενδεχόμενο συνεργασίας  στο ψηφοδέλτιο του  Θεόδωρου Σολδάτου, ο ίδιος όπως είπε,  δεν θέλησε να κάνει προσωπικές επιθέσεις για κανέναν σύντροφο.

“Έχω σταθερές αξίες τις οποίες υπηρετώ και είμαι παρών στα δύσκολα.”

Μάλιστα εξήγησε πως καταλαβαίνει ο ίδιος τις πολιτικές μεταγραφές, λέγοντας πως όταν οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι κάνουν κάποιες μεταγραφές δίνουν κάποια χρήματα και αγοράζουν κάποιους παίκτες.

Τα κόμματα όμως κάνουν πολιτικές μεταγραφές και προσφέρουν αξιώματα, μακριά από εμένα αυτή η λογική.

Είμαι καθαρός και θα μείνω καθαρός μέχρι το τέλος, πολιτικά παιχνίδια δεν παίζω για την παράταξη που αγάπησα, που πίστεψα και πιστεύω, από τα 13 μου χρόνια, που για μένα έχει αλλάξει την Ελλάδα και τη Λευκάδα.

Στο Κίνημα αλλαγής που ανήκω θα δώσω τη μάχη σε όποιο μετερίζι κι αν βρεθώ, είτε είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, καθώς και σε όλες τις εκλογικές μάχες.”

Στο ερώτημα αν το προσκλητήριο του Κινήματος Αλλαγής έχει γίνει για όλα τα στελέχη, απάντησε θετικά, συμπληρώνοντας πως όταν πάμε να κάνουμε εκλογές πρέπει όλοι να είμαστε παρόντες.

“Και για μένα δεν έχει γίνει προσκλητήριο είτε είναι υποψήφιος δήμαρχος ο Μπάμπης Καλός, είτε οποιοσδήποτε άλλος.

Δίνω τη μάχη χωρίς ανταλλάγματα σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις που θα έχουμε αυτή τη χρονιά, θα δώσω τη μάχη από όποιο μετερίζι και αν βρεθώ.

Δεν προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως εκλεγμένος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ για να πάρω ανταλλάγματα, δίνω μάχη με την ψυχή μου την παράταξη την οποία πιστεύω και αγωνίζομαι και θα αγωνίζομαι, καθώς είναι  μία Δημοκρατική παράταξη που έχει προσφέρει στη χώρα.

“Δεν θέλω αξιώματα, η προσφορά μου δεν είναι για αξιώματα είναι για τα δύσκολα.”

Στο ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος στις δημοτικές ή περιφερειακές εκλογές, είπε ότι θα μπει στην μάχη  γιατί έχουμε αφήσει μία δουλειά στη μέση την οποία δεν εκπληρώσαμε.

Το “ανοίγουμε πανιά” με υποψήφιο στον Σπύρο Μαργέλη”  πριν από πέντε χρόνια είχε ένα όραμα για τη Λευκάδα και σε αυτά τα πέντε χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα για το νησί, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

“Τον αγώνα και την ψυχή μου θα την δώσω μόνο μέσα από αυτή την παράταξη, άμα καλεστώ να δώσω τον αγώνα  είτε ως δημοτικός είτε ως περιφερειακός σύμβουλος.

Εγώ δεν μπαίνω σε τριπάκια αν με πήρανε ή δεν με πήρανε, δηλώνω ευθέως παρόν και  πρέπει να το  δηλώσει και όλη η νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ, εμείς θα κάνουμε τις εκλογές, εμείς θα τρέξουμε.

Υπάρχει ένα ενδιαφέρον για το δήμο από τον Μπάμπη Καλό και δεν μπορούμε να το κρύψουμε αυτό, καθώς είναι ένα νέο στέλεχος και δεν πρέπει να πνίγουμε τα νέα στελέχη.”

Στο ερώτημα αν ο κύριος Καλός  θα έπρεπε να καλέσει όλες τις δυνάμεις και να κάνει ένα γενικό προσκλητήριο, είπε ότι κάθε πράγμα στον καιρό του και όλα αυτά θα τα δούμε μετά τον Αύγουστο.

“Διεργασίες πρέπει να γίνονται, ο Μπάμπης Καλός ‘έχει  εκφράσει την επιθυμία να είναι υποψήφιος και μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη θα έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα.

Στην αναφορά που γίνεται στο δημόσιο λόγο για παθογένειες του παρελθόντος, ο κύριος Λάζαρης είπε ότι όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ στη Λευκάδα φτιάχτηκε ο βιολογικός καθαρισμός, η γέφυρα, ήρθε  το νερό από τον Άγιο Γεώργιο, φτιάχτηκε η Μαρίνα, οι ανάγκες της ζωής τρέχουν και αν δεν τις προλάβουμε χαθήκαμε.

Πρέπει κάποια στιγμή και στη Λευκάδα να γίνει μία ημερίδα με όλους τους φορείς για να δούμε που πρέπει να προχωρήσουμε ως  νησί, καθώς το νησί υποφέρει από δομές.

Στο ερώτημα αν η απλή αναλογική θα βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση, απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι ενώ είναι σωστό σύστημα,  στην Ελλάδα δεν μπορεί να εφαρμοστεί  ακόμα,  καθώς θα αρχίσουν οι συνδιαλλαγές κάτω από το τραπέζι ξανά.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21700 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.