Γαβρόγλου σε Μωραΐτη για τη λειτουργία Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Λευκάδα (Βίντεο)


Να λάβει μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος ΤΕΙ στη Λευκάδα με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και τη λειτουργία της γραμματείας που τώρα δεν δίνει κάρτες σίτισης και βεβαιώσεις σπουδών, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης.

Κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ στη Βουλή τόνισε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχώρησε στις συγχωνεύσεις τμημάτων για την εξοικονόμηση πόρων με δεδομένη την υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων. Ανέφερε ότι με τη συγχώνευση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το Πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων, το Τμήμα Τουρισμού έχει έδρα την Κέρκυρα, ενώ το Περιφερειακής Ανάπτυξης τη Λευκάδα, το παλιό Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων δεν συγκαταλέχθηκε στα Τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου, ενώ δεν έχουν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα για τη συνέχιση της λειτουργίας του αφήνοντας στον αέρα τους σπουδαστές του. Επιπλέον ανέδειξε το σοβαρό πρόβλημα στέγασης που υπάρχει για τους σπουδαστές στη Λευκάδα και στην Κέρκυρα.

Απαντώντας ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ισχυρίστηκε ότι το ΚΚΕ φέρνει την καταστροφή και πως δεν θέλει να αλλάζουν τα πράγματα. Υποστήριξε ότι όλα είναι καλά στο συγκεκριμένο τμήμα στη Λευκάδα και πως οι σπουδαστές θα ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Για τα προβλήματα στέγασης παραδέχθηκε πως είναι σοβαρά και ότι δεν αντιμετωπίζονται σε τρία και πέντε χρόνια. Ειδικά για την Κέρκυρα επέρριψε την ευθύνη στο δήμο, αλλά και στους ξενοδόχους επικαλούμενος την κοινωνική ευθύνη που έχουν.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21416 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.