Βούλιαξε η Λευκάδα το Πάσχα. Μια ανάσα πριν ένα εκπληκτικό καλοκαίρι…


Όπως ήταν αναμενόμενο η Λευκάδα ήταν μέσα από τους προορισμούς που κυριολεκτικά «βούλιαξε» τις ημέρες  του Πάσχα , καθώς τόσο οι Λευκαδίτες που επιστρέφουν στα χωριά τους, αλλά και πολλοί συμπολίτες μας την επέλεξαν για να γιορτάσουν τις ημέρες αυτές.

Εκτιμώ ότι σταδιακά η Λευκάδα αποκτά γερές βάσεις και στις ημέρες αυτές, καθώς εκτός από την φυσική ομορφιά που είναι ασυναγώνιστη ο κόσμος μπορεί να βιώσει το κλίμα κατάνυξης το οποίο ήταν έκδηλο τόσο στην περιφορά του επιταφίου, αλλά και στο Κομμάτι λίγες ώρες πριν την ανάσταση.

Έτσι η κεντρική αγορά ήταν γεμάτη και θύμισε την κορύφωση της καλοκαιρινής περιόδου, ενώ όπως όλα δείχνουν και το καλοκαίρι θα είμαστε μέσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς με ευεργετικά αποτελέσματα για την τοπική μας οικονομία.

Με μια αναζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα διαπίστωνε κανείς ότι η Λευκάδα έπαιζε δυνατά.

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, και οι προκλήσεις είναι μεγάλες. Πρέπει ο καθένας με την μικρή η μεγάλη του δύναμη να βοηθήσει στο να συνειδητοποιήσουμε ότι όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης για την συνολική εικόνα του νησιού, όλοι είμαστε ο καθρέφτης του τόπου μας, αλλάζοντας σε πολλές περιπτώσεις νοοτροπίες εγωκεντρικές, τόσο σε θεσμικό, αλλά και σε επίπεδο κοινωνίας.

Μάλιστα η Λευκάδα εκτός από τουριστικό ενδιαφέρον, είναι σημείο αναφοράς και για να επενδύσει κάποιος στο νησί και αυτό φαίνεται το τελευταίο διάστημα.

Είμαστε ένας ευλογημένος τόπος που μπορεί να κάνει τεράστια βήματα μπροστά. Το ζήτημα είναι να το θελήσουμε. Οι ηλιόλουστες ημέρες εκτός από πολλά χαμόγελα έδωσαν και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Ας είμαστε αισιόδοξοι!!

Παναγιώτης Κουνιάκης.

About Ομάδα Σύνταξης 27515 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.