Βησσαρίων Μίχας στον Prisma 91,6: “Τα καταφέρνουμε στο Νοσοκομείο με τον ίδιο προϋπολογισμό, γιατί δεν εμείς δεν πετάμε τα χρήματα ούτε στη novartis, ούτε στα επιθέματα, ούτε στο πηγάδι χωρίς πάτο του ΚΕΕΛΠΝΟ”


Με αφορμή τον πρόσφατο ετήσιο απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης του, ο διοικητής του γενικού νοσοκομείου Λευκάδας κ.  Μίχας Βησσαρίων, μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Kουνιάκη.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο ίδιος πιστεύει και πάντα υποστηρίζει, ότι τα νοσοκομεία δεν είναι για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, αλλά για τον κόσμο και όποιον έχει ανάγκη την παροχή περίθαλψης, καθώς ακόμα και οι ίδιοι που δουλεύουν μέσα στα νοσοκομεία, θα χρειαστούν την περίθαλψη που προσφέρουν.

“Ότι κάνουμε έχει ένα στόχο, να εξαλείψουμε τις ανισότητες στην παροχή περίθαλψης των πολιτών, να έχουν όλοι δικαίωμα στην πρόσβαση και στην λήψη ποιοτικών υπηρεσιών υγείας.”

Ο κύριος Μίχας ανέφερε ότι πρώτη προτεραιότητα της διοίκησης του,  ήταν η λειτουργία της καρδιολογικής και παθολογικής κλινικής. “Είναι αδύνατον όταν θέλουμε να έχουμε ένα νοσοκομείο να μην έχουμε μία πλήρη 24ωρη  κάλυψη σε καρδιολόγους, καθώς η καρδιολογική κλινική στο νοσοκομείο Λευκάδας ήταν κλειστή για 10 χρόνια και με τις δύο προσλήψεις που έγιναν πρόσφατα, δύο μόνιμων γιατρών, ενός επιμελητή α και επιμελητή β, ενός επικουρικού που είχε προσληφθεί από τον Αύγουστο του 2016, καθώς και έναν γιατρός που είναι σε μόνιμη απόσπαση από την Πρέβεζα,  η καρδιολογική κλινική λειτουργεί μετά από 10 χρόνια.

Η τρίτη πρόσληψη είναι ενός παθολόγου, καθώς η παθολογική κλινική είναι από τις πλέον βασικές κλινικές. “Με το υπάρχον προσωπικό, δεν μπορούσαμε να καλύπτουμε 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 30 ημέρες το μήνα, τις  βάρδιες, με το νοσοκομείο πέρυσι να  προκηρύσσει μία θέση επιμελητή α, ωστόσο δεν υπήρξε ενδιαφέρον.  Το Νοσοκομείο προκήρυξε νέα θέση επιμελητή α, η οποία απέδωσε και έρχεται συνάδελφος γιατρός μέσα σε επόμενες μέρες και κλινική θα έχει τρεις παθολόγους με το νοσοκομείο να καλύπτετε 30 ημέρες το μήνα.”

Το γενικό νοσοκομείο Λευκάδας, έχει πλέον τρεις μόνιμους ακτινολόγους ανέφερε ο Διοικητής και καλύπτει  την  εφημερία του για όλο το μήνα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, καθώς ένα νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ακτινολογική κλινική.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη κριτική του βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Οικονόμου, οποίος εξέφρασε την ενόχλησή του, καθώς  στην επίσκεψή του στο Γενικό νοσοκομείο Λευκάδας, απουσίαζε ο Διοικητής, ο κύριος Μίχας έδωσε την δική του απάντηση.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στεναχωρήθηκε που δεν συναντήθηκε με όλη αυτή την ομάδα εργασίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον κύριο Οικονόμου, αλλά και τον τοπικό βουλευτή κύριο Καββαδά, αλλά σε επικοινωνία που είχε πριν ένα μήνα με τον κύριο Καββαδά, του είχε εξηγήσει  ότι τις συγκεκριμένες ημερομηνίες της επίσκεψης, έπρεπε να βρίσκεται στην Αθήνα στις κτηματικές υπηρεσίες.

Μάλιστα το ίδιο ανέφερε και σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ , λέγοντάς του ότι θα επέστρεφε  στη Λευκάδα την Παρασκευή το απόγευμα, ρωτώντας τον αν μπορούσε ο κύριος Οικονόμου να είναι στο νοσοκομείο στις 4:00 για να υπάρξει συνάντηση. Την επόμενη μέρα όπως ανέφερε ο κύριος Μίχας, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ , τον ενημέρωσε ότι ο κύριος Οικονόμου δεν θα μπορούσε το απόγευμα καθώς  είχε σφιχτό πρόγραμμα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κύριος Μίχας, θα ήθελε να τους  συναντήσει, καθώς  δεν θα είχε άλλωστε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί με τόσα σημαίνοντα πρόσωπα!!

“Επειδή ο κύριος Οικονόμου δεν ήταν καλά πληροφορημένος και στην αναφορά του ότι δεν ήθελε ο Διοικητής να τον συναντήσει, ο κύριος Μίχας είπε ότι απεναντίας θα ήθελα να τον ενημερώσω, για το τι παραλάβαμε και πού στοχεύουμε για να καλυτερεύσουμε το γενικό νοσοκομείο Λευκάδας, καθώς ακόμα είναι πολλά πράγματα που πρέπει να λυθούν.

“Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τον κύριο Οικονόμου, ότι επειδή περίπου ο προϋπολογισμός του γενικού νοσοκομείου είναι ο ίδιος, φέτος είχαμε 100.000 ευρώ περισσότερα, πώς εμείς με τα ίδια χρήματα κάναμε τους 14 γιατρούς 35, δεν έχουμε ληξιπρόθεσμα χρέη, ενώ το 2014 ηταν 1.200.000 ευρώ, ενώ αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι μηδενικά.”

Στο ερώτημα πως εμείς τα καταφέραμε, η απάντηση είναι ότι,  “εμείς δεν πετάμε τα χρήματα ούτε στη novartis, ούτε στα επιθέματα, ούτε στο πηγάδι χωρίς πάτο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Γιατί βρήκαμε τα φίλτρα του τεχνητού νεφρού στην τιμή των 30 και 20 ευρώ και τα πήγαμε στα 10. Επίσης οι εφημερίες πληρώνονται κανονικά και προκάλεσε κάποιον γιατρό ή εργαζόμενο να βγει δημόσια και να πει το αντίθετο.”

Προκάλεσε μάλιστα  να βγει κάποιος και να πει ότι υπάρχει έλλειψη βασικών υλικών στο Γενικό νοσοκομείο Λευκάδας, ότι μας λείπουν καθετήρες, βαμβάκια, σύριγγες, πάλι χρησιμοποιώντας τον ίδιο προϋπολογισμό.

Μάλιστα όπως ανέφερε  το ίδιο ερώτημα θα ήθελε να απευθύνει και στον πρώην διοικητή του γενικού νοσοκομείου Λευκάδας, ο οποίος είπε ότι δεν κατάλαβε ακριβώς σαν τι εμφανίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο.

“Ο κύριος Οικονόμου κατηγόρησε ότι η διοίκηση του νοσοκομείου  ότι είναι κομματική, η προηγούμενη δηλαδή τι ήταν που έτρεχε μαζί τους τώρα; Πολιτικοποιημένος είμαι, ωστόσο κομματική διοίκηση δεν ασκούν ανέφερε χαρακτηριστικά. Έχουμε Πολιτική για την αναβάθμιση και την καλυτέρευση της υγείας.”

Μάλιστα αναρωτήθηκε γιατί τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν ήρθαν στον δημόσιο απολογισμό, και να μας θέσουν ερωτήματα μπροστά στον κόσμο, να πάρουμε απαντήσεις και να μας εκθέσουν ότι δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Μάλιστα όπως είπε τον απολογισμό του  τον ξανακάνει με τη δική τους παρουσία αν θελήσουν.

Στην κριτική που ακούστηκε από τον κύριο Οικονόμου, για τις συνδέσεις του νοσοκομείου, ανέφερε ότι η απάντηση είναι πολύ απλή, καθώς δεν είχαν προβλεφθεί στην αρχική μελέτη του νοσοκομείο. Μάλιστα επειδή αυτό είναι έργο ΕΣΠΑ θα έπρεπε όλα αυτά να προϋπήρχαν. Για το τεχνικό νεφρό, καθώς  και τον αξονικό τομογράφο, είπε  ότι δεν προβλέπονταν στην αρχική μελέτη και προσπαθούν τώρα να τα εντάξουν, καθώς προβλεπόταν η μεταφορά των παλαιότερων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, ενώ τώρα τα μηχανήματα εντάχθηκαν και για αυτό ήταν στην Αθήνα, καθώς θεώρησε πολύ πιο σημαντικό να ακυρώσει ένα ραντεβού  και να βγάλει αναμνηστικές φωτογραφίες , με τον ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα. Μάλιστα οι εννέα θέσεις αιμοκάθαρσης είναι 100% εξασφαλισμένες και εκ των υστέρων προσπαθούμε να πάρουμε περισσότερες και αυτός δεν προβλεπόταν στην αρχική Μελέτη.

Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό “αχούρι”για το παλιό νοσοκομείο το κύριο Οικονόμου, ο κύριος Μίχας ανέφερε ότι πραγματικά τέτοιο είναι, ωστόσο ξαφνικά το ανακάλυψε το 2018 όταν η νέα Πτέρυγα αυτού του νοσοκομείου δημιουργήθηκε το 1964.

“Πρώτος μας στόχος είναι να μεταφέρουμε αυτές τις υπηρεσίες στο Νέο Γενικό Νοσοκομείο,  χρησιμοποιώντας πιο σύγχρονα μηχανήματα και σιγά σιγά, να το αναπτύξουμε, καθώς από τον Αύγουστο μπορεί να μιλάμε με νέα δεδομένα και με νέες συνθήκες.

Όσον αφορά τον πρώτο δημόσιο  απολογισμός για το γενικό νοσοκομείο Λευκάδας, είπε ότι είναι αποτέλεσμα των εντολών που έχουμε πάρει από το υπουργείο για πλήρη διαφάνεια,  ο πολίτης πρέπει να ξέρει τα πάντα όσον αφορά οικονομικά στοιχεία, για το προσωπικό που ξοδεύουμε και τι ξοδεύουμε, καθώς ο τελικός χρήστης είναι ο πολίτης  και τα χρήματα έρχονται από τις εισφορές των Ελλήνων πολιτών, είμαστε υποχρεωμένοι να τους δίνουμε λογαριασμό και για αυτό είχε ζητήσει όποιος θέλει να έρθει να κριτικάρει τη λειτουργία μας αυτόν τον ενάμιση χρόνο. Μάλιστα επανέλαβε αυτό που είπε και τότε, ότι  ζητά συγνώμη από τους πολίτες,  για όσα αν μπορούσαν και  δεν έκαναν από αμέλεια, άγνοια η κακή πρόθεση.

 

About Ομάδα Σύνταξης 27549 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.