Βασίλης Αραβανής στον Prisma 91,6:”Δεν περιμένω καμία επιφοίτηση Αγίου Πνεύματος για να μου πει αν μπορώ ή όχι να βοηθήσω την Λευκάδα.”Τις εξελίξεις σχολίασε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο Βασίλης Αραβανής.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο Κλεισθένης που ψηφίζεται την Παρασκευή, επανέλαβε την θέση που έχει εκφράσει και  στο δημοτικό συμβούλιο ότι εκ πεποιθήσεως είναι υπέρ της συνεννόησης ιδίως στα αυτοδιοικητικά θέματα. Ωστόσο όπως είπε θεωρεί  πως ο Kλεισθένης γίνεται για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και εκεί υπήρξε ο ενδοιασμός του ότι  θα αποτύχει στην πράξη, καθώς έχουμε μάθει στην λογική της μη συνεννόησης, αν και ο ίδιος προσπάθησε με την παράταξη του να την εφαρμόσει στην πράξη και μάλιστα αυτό  χαρακτηρίστηκε ως έλλειψη αντιπολίτευσης.

 

“Εμείς κάναμε αντιπολίτευση με βάση τη λογική ότι όταν η δημοτική λέει κάτι σωστό θα πρέπει να το σπρώχνουμε μπροστά, όταν λέει κάτι στραβό θα πρέπει να το κάνουμε ίσιο”, φέρνοντας για παράδειγμα το θέμα του Αμμοκάμπου, λέγοντας ότι όταν  η δημοτική αρχή κινήθηκε με εντελώς λάθος σχεδιασμό, εμείς αντιδράσαμε με τον τρόπο μας, αρχικά με το να αναβάλλουμε τη λύση και στη συνέχεια να το αποτρέψουμε βάση συγκεκριμένης τακτικής.

“Ωστόσο είμαστε θετικοί στις κοινωνικές δράσεις του δήμου και τις στηρίζουμε, ακολουθώντας πάντα αυτή τη λογική μέχρι την ολοκλήρωση αυτής της θητείας. Κάποιοι το ερμήνευσαν ως έλλειψη αντιπολίτευσης και ότι έπρεπε από την αρχή να βγάλουμε τα κουμπούρια, ωστόσο εγώ θεώρησα ότι αρχικά έπρεπε να σπρώξουμε τη δημοτική αρχή μπροστά.

Σχολιάζοντας την δημοτική αρχή έκανε λόγο για   απαξία της  προς την αντιπολίτευση και ιδιαίτερα η συμπεριφορά του δημάρχου προς την μειοψηφία, που εκδηλώθηκε είτε με το ύφος είτε με την πράξη και απαξίωσε κάθε πρόταση μας, ‘όπως είπε,

Για τον  δρόμο της Λαγκάδας και τις συχνές ερωτήσεις που κάνει για αυτό στο δημοτικό συμβούλιο,  καθώς και η επίκληση της ότι υπάρχει συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο που πρέπει να ακολουθηθεί, ο κύριος Αραβανής ανέφερε ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι προφάσεις επί λαθών.

Ο ίδιος από την αρχή ήταν ενάντια στο ΙΓΜΕ, επίσης ανέφερε ότι  δεν χρειαζόταν το αλισβερίσι με τις μελέτες, καθώς  παρατήρησε ένα έγγραφο του ΥΠΕΧΩΔΕ που απαντάει στον βουλευτή κύριο Καββαδά για τους δρόμους, λέγοντας ότι γνώριζαν  μόνο την αποκατάσταση συμβατότητας των δρόμων Εγκρεμών και για Γιαλού και πουθενά δεν αναφέρεται η Λαγκαδά, “για αυτό έλεγα και στο δήμαρχο ότι έπρεπε κάποιος να του υπενθυμίσει να μιλήσει και για τη Λαγκάδα.”

Στη συνέχεια ψαχνόμαστε συνέχεια να βρούμε δικαιολογίες, καθώς όπως είπε η μελέτη για έργο ύψους 2 εκατομμυρίων 800 χιλιάδων ευρώ δεν είναι μόνο 50.000 και θα μπορούσε να την αναθέσει στο υπουργείο,  καθώς τα τεχνικά και τις χαράξεις αλλού, λέγοντας ότι είναι αδιανόητο για 50.000 ευρώ να σταματάει ένας δρόμος βασικός για την ορεινή Λευκάδα επειδή δύο μελετητές παίζουν μεταξύ τους, “εδώ κάτι συμβαίνει και το πρόβλημα θα μπορούσαν να ξεπεραστεί 100%.” είπε.

Στο θέμα της ύδρευσης ο κύριος Αραβανής ανέφερε  ότι από όσο γνωρίζει από το πρόσφατο ΕΣΠΑ η μόνη  που δεν πήρε χρηματοδότηση για τα δίκτυα ύδρευσης ήταν η Λευκάδα. Όσον αφορά την ΕΥΔΑΠ, ανέφερε ότι ο ίδιος θα το επιχειρούσε καθώς πρόκειται για μία Δημόσια Επιχείρηση και έχει όλη την  τεχνογνωσία. Ωστόσο στον κόσμο έχει περάσει η ΕΥΔΑΠ με αρνητικό πρόσημο, για αυτό και ο ίδιος πρότεινε τη δημιουργία της ΕΥΔΑΛ, καθώς  ‘σχολίασε ότι είναι απαράδεκτο να μην έχει η Λευκάδα ανεξάρτητο δημοτικό φορέα ύδρευσης και αποχέτευσης, ενώ επέμεινε και για την ολοκληρωμένη μελέτη έρευνας υπαρχόντων υδάτων, λέγοντας ότι μετά την έρευνα θα έπρεπε να υπάρξει επιχείρηση άντλησης τους.

Στο θέμα των σκουπιδιών ο κύριος Αραβανής, είπε ότι είναι λίγο απαισιόδοξος βλέποντας πως κινείται το πράγμα, βλέποντας και την διακήρυξη για τον ΜΟΠΑΚ.
“Αν αντιμετωπίσουμε το θέμα στο σύνολό του, γυρνώντας το χρόνο πίσω σκουπίδια στο χώρο που βρίσκονται δεν έπρεπε να υπάρχουν στη Λευκάδα.

Εάν γινόταν η συμφωνία με τους απέναντι που έχουν εκτάσεις τεράστιες, εκεί θα έπρεπε να γίνει ένα καλό και μεγάλο εργοστάσιο και τα σκουπίδια της Λευκάδας να πηγαίνουν εκεί.”

Τώρα θα στριμωχτούμε σε μία ΜΟΠΑΚ που θα γίνει στο ήδη επιβαρυμένο μέρος των αλυκών, που ταυτόχρονα είναι και ο βιολογικός, λέγοντας ότι απορεί γιατί γίνεται κατάτμηση και δημοπρατούνται επιμέρους έργα και δεν διακηρύσσουν ένα έργο σε μελέτη κατασκευής για να έχουν συγκεκριμένες τεχνολογίες  και μία και καλή να βάλουν ένα εργολάβο και να λύσει  το πρόβλημα.
“Δυσανασχετώ όταν βλέπω τμήμα τμήμα δημοπρατείται κάτι και μάλιστα όταν δεν κουμπώνει με το άλλο και αυτό το έχω διαπιστώσει ως τεχνικός.”

Όσον αφορά τις προθέσεις του να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, είπε ότι βλέπει θετικά την κάθοδο της Δημοτικής του παράταξης, ωστόσο αρνήθηκε να μπει σε ονοματολογια.

Όσον αφορά το δικό του όνομα οι παράγοντες που θα παίξουν ρολο   είναι ο επαγγελματικός, ο οικογενειακός, ο πολιτικός και διάφορα άλλα.

Επίσης  συμπλήρωσε ότι δεν περιμένει καμία επιφοίτηση Αγίου Πνεύματος για να του πει αν μπορεί ή όχι να βοηθήσει τη Λευκάδα, με τον κύριο Αραβανή  να λέει ότι γνωρίζει ότι μπορεί να βοηθήσει τον τόπο μας, διότι κατά κανόνα τα προβλήματα είναι τεχνοκρατικά, λέγοντας ότι χρειάζεται ένας δήμαρχος τεχνοκράτης με εμπειρίες γιατί το απλό γίνεται φοβερά δύσκολο.

Στο ερώτημα αν θα ήταν ανοικτός σε συνεργασίες απάντησε θετικά και στο ερώτημα του Παναγιώτη Κουνιάκη αν θα έβλεπε συνεργασία με τον Κώστα Γληγόρη, απάντησε  επίσης θετικά αρκεί να μην απέχουμε όπως είπε μεγάλη διάσταση  στις απόψεις μας,  λέγοντας  ωστόσο ότι αυτό δεν συμβαίνει με τον κύριο Γλήγορη.

About Ομάδα Σύνταξης 28428 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.