Βαγγέλης Βερροιώτης στον Prisma 91,6: «Κανένας από όσους δηλώνουν υποψήφιοι για τον Δήμο δεν έχει συγκρουσιακή διάθεση υπέρ των λαϊκών στρωμάτων.»Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6, μίλησε το μέλος της τομεακής επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Βερροιώτης  Βαγγέλης.

Στο ερώτημα αν θα είναι και πάλι υποψήφιος ο Θωμάς Καββαδάς στις  επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ως  επικεφαλής της λαϊκής συσπείρωσης, απάντησε ότι το κόμμα δεν έχει καταλήξει ακόμα, καθώς οι αποφάσεις παίρνονται συλλογικά και μέσα από τις διαδικασίες τους και είναι πολύ νωρίς για κάποιο αποτέλεσμα.

Στην επισήμανση ότι ο κ Καββαδάς, σε πολλές περιπτώσεις υψώνει τους αντιπολιτευτικούς τόνους στο δημοτικό συμβούλιο, απάντησε ότι αυτό  είναι το κύριο για ένα κομμουνιστή, σε ένα τέτοιο θεσμό όπως έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια ο θεσμός της αυτοδιοίκησης μέσω του Κλεισθένη, να σηκώνει το ανάστημά της λαϊκής αντιπολίτευση, μιας αντιπολίτευσης υπέρ του λαού.

Η θηλιά υπο χρηματοδοτήσης, σφίγγει από την κεντρική πολιτική εξουσία, καθώς  από εκεί ανακοινώνονται, δρομολογούνται περικοπές και εμπόδια που θέλει να βάλει, καθώς ακόμα και κάποιος που να θέλει να ξεφύγει από το μαντρί της πολιτικής αυτής  να δημιουργούνται τόσα πολλά εμπόδια, που να μην μπορεί να ασκήσει και μία ελάχιστη, φιλολαϊκή πολιτική στα πλαίσια της Δημοτικής διαχείρισης.

Αν διαβάσει κανείς τον Κλεισθένη,  βλέπει ότι δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια, καθώς θέλει να βάλει τη λειτουργία του δήμου στον αυτόματο, όπως για παράδειγμα θα δούλευε ένα υπουργείο, με τους τεχνοκράτες και τα  υπηρεσιακά στελέχη και αδυνατίζει όλο και περισσότερο ο ρόλος που μπορεί να παίξει από το λαό δημοτικό συμβούλιο και ο δήμαρχος.

Ακόμα πιο εύκολα θα μπορεί να θεωρηθεί έκπτωτος ένας δήμαρχος, σύμφωνα με το Νόμο, σε  περίπτωση που θελήσει να ξεφύγει έστω και λίγο από τον αντιλαϊκό νόμο που έχει χαραχθεί ως κομμάτι του κρατικού μηχανισμού.

Ο κύριος Βερροιώτης αναφέρθηκε στην κοινωνική πολιτική που ασκούν οι πέντε εκλεγμένοι δήμαρχοι με το ΚΚΕ, ώστε να υιοθετηθεί η πολιτική διαγραφής χρεών των πολιτών προς τους Δήμους και από το Κεντρικό κράτος και με Πρόταση νόμου.

Η σημασία που έχει η θέση που εξέφρασε ο Θωμάς Καββαδάς στο κείμενο του, έχει να κάνει με την συγκρουσιακή πολιτική, λέγοντας ότι ο δήμαρχος Πατρέων κ Πελετίδης,  αν δεν είχε την συγκρουσιακή πολιτική, που πολλοί καταλογίζουν απλά λέμε όχι σε όλα,  δεν θα επιτελούσε αυτό το κοινωνικό έργο.

«Ο Κώστας Πελετίδης λειτουργεί συγκρουσιακά όταν παίρνει χρήματα από έναν κωδικό του προϋπολογισμού του δήμου, που δεν προορίζεται για την κάλυψη λαϊκών αναγκών και τον μεταφέρει για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες και αυτό είναι η λογική που λέμε εμείς και να πώς εκφράζεται στην πράξη.

Όλοι αυτοί οι οποίοι λένε ότι θα κατέβουν υποψήφιοι και  σωστά o Θωμάς Καββαδάς με σκωπτικό τρόπο περιγράφει στην παρέμβασή του, όλα αυτά τα αφήνουν στο απυρόβλητο. »

«Δεν μπορεί κάποιος να λέει ότι θα διοικήσει το δήμο με μόνο προσόν του την εντιμότητα και την εξυπνάδα του, γιατί εκ των πραγμάτων ένας υπό χρηματοδοτούμενων Δήμος θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα κάποια ιδιαιτέρως πιεστικά για τον κόσμο, όπως τα σκουπίδια ή μία άλλη σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον κόσμο  και πολλές φορές είναι θηλιά στο λαιμό του.  Εκεί θα φανεί η συγκρουσιακή λογική και να πώς γίνεται στην πράξη.

«Δεν μπορούμε να είμαστε στο μυαλό των συμπολιτών μας που θα ψηφίσουν στη Λευκάδα στις επόμενες εκλογές, αλλά αυτό το ζήτημα πρέπει να λάβουν υπόψιν καθώς είναι πάρα πολλά τα παραδείγματα στους δήμους με την σημαία του ΚΚΕ. »

Στην παρέμβασή του ο κ Βερροιώτης αναφέρθηκε και στα πρόσφατα δελτία τύπου του ΚΚΕ, για τις συνθήκες λειτουργίας του 4 δημοτικού σχολείου, αλλά και την ταλαιπωρία συμπολιτών μας, από την ελλιπή λειτουργία του γραφείου εξυπηρέτησης της ΔΕΗ.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25611 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.