Αυτή είναι η νεότερη παραλία της Ελλάδας στους Παξούς


Η Ελλάδα, από άκρη σε άκρη, νησιωτική και ηπειρωτική, είναι γεμάτη με παραλίες-μικρά διαμάντια.

Σε κάθε παραθαλάσσιο μέρος, υπάρχουν παραλίες που κουβαλούν ιστορίες χρόνων. Μικρές ή μεγαλύτερες, κρυφές, για λίγους, ή πασίγνωστες που βουλιάζουν από κόσμο, όλες τους, παρά τις αλλαγές που υφίσταται το τοπίο, στέκουν εκεί χρόνια, γίνονται καταφύγιο για γενιές και γενίες ντόπιων και τουριστών.

Υπάρχει, όμως, μια παραλία, σε μια γωνιά της Ελλάδας, που η ιστορία της είναι μόλις δέκα χρόνων.

Το 2008 σε μια βόρεια γωνιά της χώρας, η φύση έδειξε τη δύναμή της: Μια μεγάλη κατολίσθηση δημιούργησε μια παραλία που μοιάζει με επίγειο, κρυμμένο και καλά φυλαγμένο, παράδεισο. Τα κύματα έβαλαν τις τελευταίες πινελιές. Τοπίο άγριο και επιβλητικό, μια παραλία μέσα σε κάθετους βράχους.

Ολα αυτά συνέβησαν στους Παξούς, στο κέντρο της δυτικής πλευράς του νησιού. Η νέα παραλία πήρε το όνομα Ερημίτης.

Η παραλία του Ερημίτη με τα τιρκουάζ, θειούχα, νερά, χωμένη μέσα σε επιβλητικά βράχια έχει γίνει διάσημη όχι μόνο για την ομορφιά της αλλά και το μοναδικό ηλιοβασίλιμμα που μπορεί να απολαύσει κανείς από το συγκεκριμένο σημείο.

Η προσέγγιση γίνεται από την επαρχιακή οδό Λουτρά-Λάκκας, όπου κοντά στον οικισμό Μαγαζιά θα βρείτε πινακίδες που θα σας δείχνουν την κατεύθυνση προς την παραλία. Ακολουθεί ένας χωματόδρομος 2-3 χιλιομέτρων όπου στο τέρμα του δρόμου ξεκινά ένα μονοπάτι 300 σκαλοπατιών που θα σας οδηγήσει στη μικρή βοτσαλωτή παραλία. Για όσους δεν επιθυμείτε να κατεβείτε το χωματόδρομοπαξοί – ερημίτης 4 με το όχημα σας, θα πρέπει να το αφήσετε και να συνεχίσετε πεζοί για περίπου 20 λεπτά.

Φωτογραφίες: Shutterstock

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Παναγιώτης Κουνιάκης 303 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.