Αστυνομία Λευκάδας: Περιπολία στην πόλη με ποδήλατα….


Δυο ποδηλάτες αστυνομικοί, ο Γιάννης και η Ελένη έχουν κλέψει τις τελευταίες ημέρες τις εντυπώσεις. Δύο όμορφα παιδιά, οι πρώτοι που εφαρμόζουν το θεσμό της περιπολίας με ποδήλατο στην Λευκάδα…Ένα θεσμό που τον αγκάλιασαν όλοι πολύ θετικά …Όπου και αν βρεθούν οι αστυνομικοί μας δέχονται κεράσματα και θετικά σχόλια….  Σήμερα στο δημαρχείο ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ιονίων Νήσων , Γιάννης Ματσούκας μαζί με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Λευκάδας, Δημήτρη Κορομηλά έκαναν στο δήμαρχο, Κώστα Δρακονταειδή, την παρουσίαση των αστυνομικών με τα ποδήλατά τους και μίλησαν για την νέα αυτή μορφή αστυνόμευσης που είναι η περιπολία με ποδήλατα… «Για την αστυνομία σήμερα στην Λευκάδα είναι μία ιδιαίτερη ημέρα. Βρεθήκαμε με τον δήμαρχο προκειμένου να παρουσιάσουμε μια καινούρια δράση αστυνόμευσης στην Λευκάδα , μια δράση που είναι η περιπολία με ποδήλατα. Είναι μία δράση που έρχεται για να τονώσει το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών στην προσπάθεια που κάνουμε για εμφανή αστυνόμευση τόσο στην πόλη όσο και στην Περιφέρεια. Η περιπολία με ποδήλατα έχει εφαρμοστεί και σε άλλες πόλεις με μεγάλη επιτυχία. Πιστεύω ότι το ίδιο θα συμβεί και στην Λευκάδα. Οι αστυνομικοί θα περιπολούν στο εμπορικό κέντρο, θα διευκολύνουν κατοίκους και επισκέπτες. Ξεκινήσαμε με δύο ποδήλατα και σίγουρα θα δυναμώσουμε αυτή τη δράση. Πιστεύω ότι θα τους αγαπήσει ο κόσμος . Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο που συνεργαστήκαμε προκειμένου να δώσουμε στην πόλη της Λευκάδας μια τέτοια δράση αστυνομικής παρουσίας.», τόνισε σε δηλώσεις του ο Γενικός Διευθυντής κ. Ματσούκας…

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην δημοτική αστυνομία και την πρόθεση να γίνει κάτι αντίστοιχο με δημοτικούς αστυνομικούς: “Με χαρά δέχτηκα τον γενικό αστυνομικό διευθυντή αλλά και τον αστυνομικό διευθυντή της Λευκάδας γιατί το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι καλύτερη αστυνόμευση . Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η ελληνική αστυνομία εκσυγχρονίζεται. Το καλύτερο δείγμα αυτού του εκσυγχρονισμού που παράγει και αποτέλεσμα με την εμπειρία και άλλων χωρών, είναι η παρουσία των αστυνομικών με τα ποδήλατα. Εμείς σαν δημοτική αστυνομία θέλουμε να οδηγηθούμε στους ίδιους τρόπους. Με την βοήθεια της έμπειρης αστυνομίας να εκσυγχρονίσουμε και εμείς τις δικές μας , περιορισμένες σε αριθμό δυνάμεις. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι οι Λευκαδίτες πρέπει να ξέρουν ότι η ασφάλεια γίνεται όλο και καλύτερη για τους πολίτες. Περισσότερη ασφάλεια για τον πολίτη σημαίνει και καλύτερη ψυχολογία εν όψει και της τουριστικής περιόδου που ήδη έχει ξεκινήσει…”, επεσήμανε ο κ. Δρακονταειδής.

Τέλος ο αστυνομικός διευθυντής της Λευκάδας , Δ. Κορομηλάς, τόνισε: “Ο κ. Γενικός από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του οραματίστηκε την δράση περιπολία με ποδήλατα, επηρεασμένος από την Κέρκυρα που ήταν αστυνομικός διευθυντής. Από τις πρώτες θετικές αντιδράσεις των πολιτών θεωρώ ότι ο θεσμός ήδη αγαπήθηκε. Πιστεύω ότι επειδή η Λευκάδα είναι ένας τουριστικός προορισμός είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια μας ώστε να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε και τους χιλιάδες επισκέπτες που θα κατακλύσουν το νησί μας.”

lefkadapress

 

About Ομάδα Σύνταξης 28530 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.