Αραβανής: Ξεπεράστε την γραφειοκρατία στον δρόμο της Λαγκάδας. Δρακονταειδής: Ούτε ο υπουργός δεν μπορεί να ξεπεράσει τον Νόμο. Εκ του πονηρού οι εκκλήσεις.


Το θέμα του δρόμου της Λαγκάδας  έφερε στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 30-05-2018 ο Βασίλης Αραβανής, καθώς όπως είπε η  απάντηση του δημάρχου στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο, δείχνει την γνώση μας επάνω στην γραφειοκρατία, αλλά δεν δείχνει πώς να την αντιμετωπίζουμε.

Μάλιστα ανέφερε ότι πέρυσι την Άνοιξη σε αντίστοιχη ερώτηση του είχε πει ο δήμαρχος ότι το καλοκαίρι θα δινόταν η μελέτη ύψους 50.000, στην συνέχεια η κατάσταση κόλλησε  λέγοντας δεν μπορεί κάποιοι μελετητές να μας καθυστερούν ενάμιση χρόνο, σε έναν βασικό δρόμο, ενώ υπάρχει χρηματοδότηση, χαρακτηρίζοντας  την  κατάσταση αδιανόητη.

“Πρόκειται για ένα έργο υποδομής που θα δώσει ανάσα στην ορεινή Λευκάδα και είναι απαράδεκτο να δεχόμαστε αυτή την κατάσταση και πρέπει να βρούμε μια λύση σε αυτό το ζήτημα, καθώς είναι το τρίτο καλοκαίρι που η ορεινή Λευκάδα μένει χωρίς ανάσα και πνοή.”

 

Στην απάντηση του ο δήμαρχος Λευκάδας, Κώστας Δρακονταειδής είπε ότι τον νόμο δεν μπορεί κανείς να τις ξεπεράσει  και οι εκκλήσεις τέτοιου τύπου είναι πονηρές.

“Όταν γίνεται ένας διαγωνισμούς και πλακώνονται οι μελετητές στις ενστάσεις κανείς δεν μπορεί να το σταματήσει αυτό, ούτε ο υπουργός. Ο νόμος είναι συγκεκριμένος, δεν μας αρέσει γιατί παράγει γραφειοκρατία, αλλά δεν μπορείς να τον παρακάμψεις γιατί πολύ απλά δεν θα εκτελεστεί το έργο.”

Η σύμβαση της μελέτης υπογράφτηκε πριν από ένα μήνα, ολοκληρώνεται μέσα στον Ιούλιο, ψηφίζεται από το δημοτικό συμβούλιο και προχωράμε σε δημοπράτηση. Μακάρι να μπορούσαμε να ξεπεράσουμε την διαδικασία αλλά δεν γίνεται.

 

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27934 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.